ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

MAN19464

slažem se a iza tih ribnjaka imaš izletište matković gdje možete gledati domaće i divlje životinje poput srna itd. izletište je super hrana izvrsna i nije skupo ja bio jedanput doduše autom  najbolje je ići kada bude lijepo vrijeme zato treba dosta pješaćiti

tramvajac 92

Ako je netko bio u Lijevim Štefankima, bio bih zahvalan ako bi mi mogao reći ima li ičega ?

igor 409

Citat: MAN19464  u Veljača 20, 2011, 22:31:45
tako se priča i za područje velike gorice da bi ostale samo linije koje su povezane sa zagrebom, a sve druge bi prepustili privatnim prevoznicima.

A kak bi to onda trebalo izgledati s linijama 307/321, 308/309, 311/322, 315/319... koje idu do istog mjesta iz Gorice i iz Zagreba? Ako će biti podijeljene nekako sumnjam da će se netko usrećiti s linijama iz Gorice.

MAN19464

živi bili pa vidjeli

MAN19464

Citat: tramvajac 92  u Veljača 21, 2011, 16:22:53
Ako je netko bio u Lijevim Štefankima, bio bih zahvalan ako bi mi mogao reći ima li ičega ?
ja sam u štefankima barem jedan tjedan u mjesecu, nema tamo ničega osim pive ispred dućana ili birtije u peršinovcu i dubrancu, nepreporučam ti da tamo ideš, osim ako te zanima najdalja zet-ova linija čisto da vidiš a za neki provod tj. izlet nema ničega.

tramvajac 92

Citat: MAN19464  u Veljača 22, 2011, 20:03:13
Citat: tramvajac 92  u Veljača 21, 2011, 16:22:53
ja sam u štefankima barem jedan tjedan u mjesecu, nema tamo ničega osim pive ispred dućana ili birtije u peršinovcu i dubrancu, nepreporučam ti da tamo ideš, osim ako te zanima najdalja zet-ova linija čisto da vidiš a za neki provod tj. izlet nema ničega.
Hvala

sokre

Hvala svima na odgovorima.

Da li ima ikakve šanse da se u bus unese bicikl - kada se već dođe tako daleko da se malo obiđe okolica?

Možda nedjeljom ili praznikom kada nema puno ljudi u busu?

221

Citat: sokre  u Veljača 23, 2011, 09:10:57
Da li ima ikakve šanse da se u bus unese bicikl - kada se već dođe tako daleko da se malo obiđe okolica?

Citat:

Tijekom prezentacije EuroTesta, voditelji projekta su napomenuli da, osim što se u ZET-ove autobuse ne može ući s biciklom, za razliku od mnogih europskih gradova, Zagreb nema niti javnih servisa za bicikle. Razvijene europske metropole, nasuprot naše stimuliraju vozače da ostave vozila i na posao idu javnim prijevozom ili biciklom.

Izvor: Jutarnji list

221

Malo novosti u vezi kupnje karti SMS-om.

http://www.jutarnji.hr/kartu-sms-porukom-mozete-kupiti-iskljucivo-izvan-vozila/927443/

Ali nije mi jasna ova rečenica:
''Naime, vozači autobusa i tramvaja u dogovoru s kontrolorima isključivat će validatore (žute uređaje za poništavanje karata), koji isključeni neće moći registrirati broj mobitela korisnika s kojeg je poslan SMS.''

Kakve veze ima validator u vozilu u kojem se vozim, sa slanjem poruke s mobitela? Kao da kontrolori očitavaju podatke s validatora tko je kupio kartu sms-om?!

dominik,

Citat: 221  u Veljača 23, 2011, 20:38:05
Malo novosti u vezi kupnje karti SMS-om.

http://www.jutarnji.hr/kartu-sms-porukom-mozete-kupiti-iskljucivo-izvan-vozila/927443/

Ali nije mi jasna ova rečenica:
''Naime, vozači autobusa i tramvaja u dogovoru s kontrolorima isključivat će validatore (žute uređaje za poništavanje karata), koji isključeni neće moći registrirati broj mobitela korisnika s kojeg je poslan SMS.''

Kakve veze ima validator u vozilu u kojem se vozim, sa slanjem poruke s mobitela? Kao da kontrolori očitavaju podatke s validatora tko je kupio kartu sms-om?!
Ma to je izmisljotina,zet je to demantirao,pise na njihovom webu.

Sonja

421

http://www.vecernji.hr/zagreb/pronadena-bomba-parkiralistu-ispred-gradskog-poglavarstva-clanak-260609
Policija je radi toga zatvorila promet na dijelu ceste kod GP pa je iskrcaj/ukrcaj bio ispred ZB u Paromlinskoj, a izlaz peko Koturaške na Trnjansku do Vukovarske. Stajališta linija 234,218,330,268 postale su slijepo crijevo, putnici nisu vidjeli da je dio kolnika zatvoren i shvatili da nema prometa iako busevi uredno dolaze ne dolazeći na navedene perone.Dio buseva  navedenih linija+ 219,220,221 koje se zatekao unutra terminala morao se okretati unutra njega i voziti u kontra smjeru prema izlazu.  Petak,gužva,tenzije su učinile da pojedini putnici budu ,kao i obično, ljuti na ZET "jer nije postavio oznake na stajalištima..".A sve se dogodilo u relativno kratkom vremenu i snage iz Centra su pravovremeno i kadrovski reagirale vrlo profesionalno i učinkovito.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Nakon što smo još prije par godina slušali bajke o metrou, tangentama i tunelu kroz Medevednicu, sad je na redu tema o prekidu suradnje ZET-HŽ kao jednom od najuspješnijih poteza u JGP Grada Zagreba u posljednjih skoro 20 godina. Još jedno dobro djelo bivšeg dugogodišnjeg direktora ZET-a Pevaleka moglo bi otići u povijest. Ako suradnja i opstane vjerojatno će kombinacija ZET-HŽ drastično poskupjeti. Podržavam potez HŽ-a jer to što oni povuku na Istoku i Zapadu je nevjerojatno, a očito sve za nikakve novce (o tome se već dugo priča). I sve to rade uglavnom starim mađarcima. Maćehinski odnos Grada i Holdinga prema njima očito im je dopiz..o. Moglo se dio novca od ovih nebuloznih ZET-ovih nabavki novih vozila preusmjeriti za nekoliko novih vlakova (Gredelj bi opet dobio malo posla). Kako god ispadne, mogao bi se veliki dio putnika prebaciti opet na ZET zbog dvostrukog plaćanja u vrijeme kad ljudi baš i nemaju novca. Moglo bi to značiti ponovo velike gužve u busevima i tramvajima iz rubnih dijelova grada, možda i povratak nekih davnih linija poput brze linije Borongaj-Sesvete, teško da bi se to ZET-u u konačnici baš isplatilo, a i vlak je daleko ekonomičniji, brži i ekološki prihvatljiviji od hrpe zamjenskih autobusa.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Grad Zagreb je uložio novce u obnovu Mađara i ti obnovljeni lovom Zagreba imaju ZG grb na boku. (doduše, znaju ih poslati i za Sisak i posvuda, ali i u HŽ-u su lopovi).
Druga stvar prigradski vlak se trenutno radi, tako da bi ubrzo trebao biti predstavljen ;)

tamlover

HŽ i ZET su se ipak dogovorili za zajedničku kartu s novom cijenom od 510 kuna. U toj cifri ZET naplaćuje svoju uslugu 10-15% skuplje od HŽ-a, a i HŽ je ponudio veći popust od ZET-a u svrhu postizanja dogovora i kolko tolko prihvatljive cijene.

Conecto je za Zagreb u pravu, puno putnika iz 1. zone bi moglo ostati u ZET-ovim vozilima zbog tih 200 kuna poskupljenja. Ali bitno je reći da se ovo odnosi samo na radnike, tako da će vlakovi ipak biti popunjeni ostalim kategorijama putnika. I naravno, ljudima koji će za posao koristiti samo vlak jer je HŽ-ov solo pokaz jeftiniji od pokaza ZET-a. Za nekih 215 kuna možeš kupit mjesečni pokaz Gajnice - Glavni kolodvor. Da radim u centru grada i živim u Gajnicama vjerojatno bih izabrao taj pokaz a ne ZET-ov, a pogotovo ne njihov zajednički.
Međutim, prigradski prijevoz je mislim i najvažniji za Zaprešić i Dugo Selo gdje će ostati glavnina putnika vlakom. Park & ride sustav zaživio je upravo u tim sredinama, kao i u Savskom Marofu, te u Sesvetama. Grad je tu napravio jako malo, poput parkirališta u Vrapču ili Podsusedu koja su šaljiva u odnosu na broj ljudi koji bi mogao gravitirati tim stajalištima. Pitanje je hoće li ZET-u još pasti prihodi od prodaje karata jer će sigurno biti i onih koji će kupit HŽ-ov pokaz a ZET-om se švercat. Kondukter u vlaku je redovita pojava na svakom polasku, a u tramvajima i autobusima?  :P
...i bilo je lepo i navek TAM bu....