Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

krešimir

Velika zahvala svim forumašima, koji su nas podržali na natjecanju.

Berlingo

Subota navecer. Idu neki mulci van i urlicu na stanici kraj kokosinjca. A neznam, bilo ih je 5, mozda 6. Svaki je imao nekakvu bocu u ruci. Dolazi dvojka prema gradu. Vidio je sole sve. Otvara sva vrata iako nije bilo nikog za izlaz. Sve proslo savrseno, usli su s bocama u bus. Svaka cast majstore na potezu! GB nije bitan i nije mi ni na kraj pameti da ga napisem!

Boki651

Naravno, pametna odluka, što će se kačit s manijacima, samo može nastradati ni kriv ni dužan. Mada nekad ni to nije dovoljno, nego je razlog za razbijanje i napade samo to što se radi o vozaču Autotroleju.

Berlingo

Jako dobar odgovor! Ali idioti ti dodju u autobus i valjda su unaprijed isplanirali da ce ga napasti. E sad, ljudi pricaju da onaj vozac na Marinicima nije ni pitao za kartu. Cim je otvorio vrata on je napadnut.

ikar

Od danas se 1ce više ne mjenjaju na solo. Ali zato iza 21:30 6ce postaju solo. Zasada na Fiumari. Čudi me da se nisu sjetili vozit na Podvežicu  ;D   Sigurno se veliki novci uštede kad 4 solo šestice odvoze krug i pol!

jedan_019

Vidio sam jednu šesticu solo pa se čudio. Oko 23:15 je došao zglobni na šestici za Krnjevo...

kico101

Kada smo već kod 6-ce, vidim sinoć 657 na čekanju u Ribarskoj sa brojem 6 zataknutim ispod displaya. Zar je toliki problem nabaviti zamjenski display u roku od par mjeseci? Ako je, bolje skinimo sve displaye i vratimo se na stare ploče. Izgledalo je ozbiljnije nego ovo danas.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Ovo je post sa zagrebačkog dijela foruma kojeg je napisao gospodin zadužen za izradu voznih redova u ZET-u

Citat: dean25  u Lipanj 17, 2011, 13:21:26

Što se prometne povezanosti naselja Novi Jelkovec tiče,molim kolege forumaše da ovdje pišu svoja razmišljanja-prijedloge kako bi vi da vam je 5 minuta vlasti prometno povezali naselje Novi Jelkovec javnim prijevozom prema gradu.

I kod nas u Autotroleju je tako.   >hammer<

Al ajde, moramo priznat da su se stvari ipak drastično promjenile na bolje.  Sjećate li se još lanjskog siječnja (reorganizacija linija) i Mladena Radojkovića na televiziji:  nema šanse da se linija 7A vrati kroz centar (tad išla preko Pomeria) jer na sjevernom koridoru ima mnogo sadržaja.  Pa onda recimo biser #2: linija 17 (Delta-Bezjaki) je ukinuta i kao takva se više neće vraćati i gotovo (u MO Gornji Zamet).  E pa vratila se ona samo što se ne zove 17 nego 3A i ne vozi ju Lion's Classic nego Conecto i u drugoj grupi voznih redova je.  Nije ..... nego se pas......  a bogami i 7A je odozgora vozila vrlo kratko.
Dotični (M.R.) je fala bogu umirovljen, nadamo se da će ubrzo za njim i ostatak ekipe, al je problem što su mlade snage tehnologije učili od njih  pa neznaju radit kako spada. Džaba im svi fakulteti kad nemaju pojma o poslu. 

celicana

Što se tiče sjevernog koridora (Pomerio) koliko se sjećam ima tome oko 20 godina da je uveden radi rasterećenja južnog koridora (centar) od broja autobusa odnosno linija na njemu. Na sjevernom koridoru su tada vozile linije 2a , 5a , 6b (PSC LOVORKA), 7 i 8. Ne zamijerite ako sam koju izostavio. 7 je zatim spuštena na južni koridor a na sjeverni koridor seli  3. Produženjem linija 7 i 7a(Hosti) ukida se 6b. Nakon reorganizacije linije 8 na TRSAT ta linija prolazi sjevernim koridorom samo u smjeru TORPEDO. Nakon velike reorganizacije gradskih linija 5a se skraćuje do rotora.
Umjesto nje na sjeverni koridor dolazi 7a. i tu smo kod onoga što zbori Shole. Umirovljeni gospodin ing. tvrdi da na sjevernom koridoru ima mnogo sadržaja. O tome poslije. Interesantan je daljnji slijed događaja. 7a se nakon brojnih kritika stanovnika G.Vežice spušta na južni koridor što je potpuno logično. U ožujku linija 2a također seli u centar kao ispomoć liniji 2 koja je prebukirana.
Finale: na sjevernom koridoru ostaje SAMO LINIJA 3 i onaj jadni smjer "osmice" TORPEDO.E sad pošto umirovljeni ing.tvrdi da tu ima puno sadržaja ,a ima nešto (muzeji , medicina rada , pomorski fakultet...) pitam se dali će i linija 3 biti spuštena u centar pošto je ovdje kao jedina preostala prijeko potrebna. Dali će i ona u centar kao ispomoć nekoj liniji npr. 3a ili nekoj drugoj.
Bilo kako bilo sjeverni koridor je izgubio početnu funkciju rasterećenja juznog koridora tj. centra. bus123

kico101

Lijepo referirano, svaka čast.
Gledajući cijeli slijed događaja, može se reći da je sjeverni koridor neuspio eksperiment ( iako ima neke logike da bi neka linija trebala ići gore-pitanje je samo koja ).
Od 11.01.2010. ( ako me sjećanje ne vara ) cijeli sustav gradskih linija prolazi kroz žestoko,  ( ali ne i revolucionarno ) eksperimentalno razdoblje koje još traje. Sasvim je sigurno da će jesen donijeti nove izmjene. Koje, e to se više ne usuđujem predviđati, jer sam promašio previše puta dosada. Postoje neka šuškanja, ali o temu kada bude sigurnije.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Čini mi se da je novo rukovodstvo spremno experimentirati i to smatram pozitivno.  Zašto se nebi probalo da li je dobro kad nešto ide nekuda, odnosno kad ne ide!  Zašto bi bilo sveto pismo da 2A MORA ići tuda i tuda?  Idemo ju okrenuti onuda pa kad vidimo reakcije onda ćemo odlučiti.  

Berlingo

Samo neka se oni trude. Svaka cast! Mene sigurno nece voziti. Steta, moglo je ispasti i drugacije.

celicana

Hvala na komplimentu kolega kico101. To je i znak da me pamćenje nekih stvari iz povijesti Autotroleja još uvijek dobro služi.

Berlingo

Nadjem se danas na stanici gdje prolazi jedna gradska linija koja sluzi na zapadu naseljima koja broje preko 15000 stanovnika. Necu napisati koja jer ce onda biti da je to centar svijeta. Jednoj zeni skoro pozlilo na 30-ak stupnjeva. Autobusa nije bilo od 15.14 do 15.39. Pa ovo stvarno vise nije normalno. Zena je sva bljeda jedva usla u bus. Cemu ovo vodi?

Shole

Čudno, obično ljudima pozli kad uđu u bus.   U Autotroleju valjda misle da apsolutno svi ljudi imaju doma internet i da čitaju vozne redove.  Za one koji ga nemaju (net), za njih valjda misle da prepisuju iz čekaonice na papirić.  E sad, možeš si ti to čak i prepisat, al kolko često oni mjenjaju vozni red trebalo bi svako malo stavit obavjest:  "dođite si prepisat novi vozni red".

Sve ovo što sam nabrojio je izvedivo, a uostalom i radi se oduvijek u prigradu.  Al nemožeš ti očekivati da svi ljudi na Zametu i Srdočima znaju kad će bus.  Oni su navikli da dođu i čekaju. Al nisu navikli da odsad moraju TOLIKO čekati.  Naviknut će se, moraju.

Autotrans - "brzo, udobno sigurno"
Autotrolej - "i magare se na batine nauči"