Vozni park - ADF

Autor adf, Rujan 05, 2010, 19:45:56

adf

Usporedba visine: Setra 315 HD i Setra 315 HDH

Usporedba visine: Setra 315 HDH i Setra 415 HD

adf

Autotrans flota:

Domaca flota:

I za kraj jedna neobicna maketa:
Setra Pisten Bully

manoplan

Lijepa kolekcija, nema šta  :D

Iznenadio me ovaj Setra Pisten Bully model koji je rađen za razgrtanje snijega.

conecto

Nije li to zapravo Kässbohrer koji je zapravo već dugo odvojena firma koja se nalazi u Austriji  ???

Mislim da je marka Setra rezervirana za autobuse, a i sam taj naziv je nastao kao složenica riječi Selbstträgend (samonoseći) kad je napravljen prvi autobus na autobusnoj šasiji (kakve i danas poznajemo) umjesto na šasiji kamiona.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

adf

Dosli su novi modeli. Setra 431 DT i MAN Lion's Coach Supreme L

adf

adf

Vidi se da je MAN znatno nizi od Setre 431.
Medjutim Neoplan Starliner nije toliko nizi od Setre 431, skoro je jednako visok.
Ocito je da je Starliner puno visi od MAN-a.

adf

MAN Lion's Coach Supreme je nasljednik MAN Lion's Star-a R02 (dvoosovinac) i R03 (troosovinac)
Supreme se poceo proizvoditi 2008. godine (R07). Najveca promjena u odnosu na Lion's Star-a su drugaciji retrovizori. Meni su se osobno vise svidjala "velika uha" Stara, ali ocito su bila neprakticna.
Od 2008-2009 Supreme je imao masku kao i Lion's Star, a 2009 je redizajnirana i maska pa sada ima ponesto drukciju masku (R09). Supreme nema ni spojler koji je imao Star, a nesto je drukcija i klima.

adf

Evo i usporedbe Setre 415 HD, 417 HDH i 431 DT

kikom

Gdje ima croati bus igracke za kupit i kolko kostaju???

adf

Novi modeli u kolekciji:
Croatia Bus Neoplan N116 Cityliner
Po mome misljenju ima krivu masku naprijed. Naime, radi se o starijem modelu koji se proizvodio od kraja 80ih i ima 3 svijetla naprijed, dok je model sa 4 svjetla naprijed proizvodjen od 95. Ovaj model ima 4 svjetla naprijed, a trebao bi imati 3. Da li netko zna je li to greska od Rietzea ili je zbilja postojao takav model??

App Setra 417

Van Hool model od Holland Oto.
Mislim da je rijec o modelu T916 Astron.
Zna li netko koji je ovo tocno model??

Tomek

Ni Croatia bus ni APP nisu imali ovakav tip autobusa.

mihaelm

Citat: Tomek  u Studeni 13, 2011, 19:32:50
Ni Croatia bus ni APP nisu imali ovakav tip autobusa.
Ali je ovoj kraljici sjaaajno legla šema od APP-a
Neoplan u srcu

igor

Da li je nest na prodaju!??

adf

Evo novih modela:
Mb 0303 Touring

Stigao je takodjer i Cityliner Cazmatrans, rucni rad, perfektno napravljen, hvala Danijelu. Imali smo mali problemci pa je bus zavrsio sa retrovizorima od Euroliner, ali na kraju nije lose niti ispalo. Jos jednom hvala Danijel