Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

maky

Citat: Avtomontažafan  u Travanj 14, 2011, 19:52:07
Citat: peron24  u Travanj 14, 2011, 16:58:37
http://img718.imageshack.us/i/picture035me.jpg
Najvjerojatnije g.b. 32, ovi ostali su došli malo kasnije. (Maky, provjeri nizozemske tablice ;)).
Ovo su njihove probne tablice za izvoz, tako da nemogu saznat, a npr. g.b. 24 i ova ekipa oko njega čije podatke imamo su stigli u 8. i 9. mjesec 1993. tako da je moguće da je ovo možda g.b. 7 ili 8...

Citat: Avtomontažafan  u Travanj 14, 2011, 19:52:07
Nije mi jasno ovo "dva nova zglobna MANa iz Makedonije". Na što misli? Na Sanose g.b. 5 i 6? ???
Sanosi g.b. 5 i 6 su kupljeni od Sardine Postira, a vjerojatno se imalo u planu kupit kakve druge zglobnjake (kao što su došli S218)...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

COVIK

Od Sardine Postira??? Kakve veze imaju autobusi i konzervirana ribe?Ili su Bračani prodali makedoncima konzerve a oni im platili autobusima umisto lovom.Pa onda opet Bračani prodali Prometu.Tko ti može tu išta razumit >hammer<
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

maky

A neznam sad točno, ali ovako...

2 su Sanosa kupljena od škvera, a 2 su od Sardine Postira. Škveranima su služili za prijevoz radnika, a Bračani su ih dobili u zamjenu za konzerve, kao što si zaključio. E sad, dal su to bila baš ova dvojica zglobnih, ili solo autobusi neznam točno, ali provjerit ću ovih dana. Ovo su samo neprovjerene info...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Vezano za to i oni TAM 190A110T je isto od nekog kupljen,nije došao nov.Bio je žute boje ja mislim,moguće da je kupljen od "nekog" iz Splita.

Žalosno je gledati ovakve slike,kad vidiš da su autobusi po 10 i više godina došli kao novi,a na što danas liče ili na što su ličili.

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

2062 036

3 slike iz povijesti Splita, izvor je na njima.

jure

Čini se kako je najgornja slika crvenog Zagrebačkog 5GVF malo šetala s autobusi.org (forumaša man750) na Palubu, pa opet nazad na autobusi.org.

jure

U Autobusna tematika > Vijesti, zanimljivosti, hobi i razonoda > Razno > Autobusni vremeplov
su se razabrali neki od ovih modela: prvi i zadnji je Leyland Tiger PS2/3, a drugi je AEC 10 T-T. A tu je i Promet uskoro otvorio svoje šaltere...

jure

Još jedan izrađen u radionici Autokaroserije Split u Slavićevoj ulici za splitski Promet 1956. godine. Došao sam samo do slike, ne i do podataka. Naziv modela još nisam doznao, a registracija je H-5929. Do '61. su pločice bile po republikama (H za Hrvatsku, S za Sloveniju...). KOPILICA-OBALA. Izgledaq kako '56-e nisu još imali brojeve linija...  Garažni br. je 32, a logo pokazuje kako je Promet na početku karijere prevozio i cepelinima! ;D

edit: Slika obnovljena.

Paško

Ovu sliku smo već prije imali, ali ne u ovako dobroj kvaliteti.
Stari Plac i MAN 890 UO
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

STress

Ovo bi čak mogla bit jedanajstica, iz vrimena dok je vozila relaciju Trstenik - Poljud!!!  :o

jure

Ili četvorka koja je do prije godinu dana ovdje skretala desno i provlačila se iza kazališta (valjda k'o i 11-ica ?).

STress

Citat: jure  u Lipanj 27, 2011, 20:21:07
Ili četvorka koja je do prije godinu dana ovdje skretala desno i provlačila se iza kazališta (valjda k'o i 11-ica ?).

Teško, jer su i četvorka i jedanajstica s tom praksom završile '78 - inače bi se okrenile oko kazališta suprotno od kazaljke na satu i vratile po Sinjskoj ulici, to im je bila standardna ruta.
Ova je slika iz prve polovice '79. - vidi se jedan od prvih solo MAN-ova koji su došli početkom godine u sklopu obnove voznog parka za MIS, a na Starom placu Hajduk još igra utakmice...

jure

Pa i napisao sam do prije godinu dana...
Koji su još brojevi išli Teutinom oko kazališta?

STress

Citat: jure  u Lipanj 27, 2011, 22:00:28
Koji su još brojevi išli Teutinom oko kazališta?

Samo četvorka i jedanajstica. Ostali (sedmica, osmica iz vrimena Kmana i slično) su išli niz Marmontovu, pa ili dalje prema Zvončacu ili okolo Bajamontuše nazad.

STress

Citat: jure  u Lipanj 27, 2011, 22:00:28

E, da - četvorka se nije penjala toliko visoko. Dok je nisu ukinili, vozila je oko kazališta. Po Ulici Maksima Gorkog (današnja Matoševa) ispočetka je išla samo jedanajstica - posli je zaminila sedamnajstica, kojoj se kasnije (tokom devedesetih) pridružila i osmica.