Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

kico101

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 23, 2011, 16:42:24
Inspiriran prijedlogom koji je sastavio kico101, malo sam to pokušao postaviti na papir i evo što je ispalo.
Napomena: nisam stavljo polaske za garažu jer mi se nije dalo računati smjene.
Napomena: prvi i zadnji polasci se vrlo često pokalapaju sa stvarnima (morao sam odnekud početi)
Uglavnom, dao si si truda, svaka čast. Treba imat volje u ovim vrućim danima.
Ono što je kolega Shole rekao stoji. naime, radi se o nešto kompliciranijem sustavu slaganja smjena i uvođenja, odnosno izvođenja vozila na trase, tako da bi ovo sa 1/1A trebalo malo presložiti i uzeti u obzir po jedan prekidni autobus na svakoj liniji ( u ovo se puno bolje kuži Ikar, koji bi to mogao precizno složiti, ali čemu, ako ovo gledamo kao utopiju ).
Ovo na 9-ki ne treba raditi ovakve pauze nakon 18, a isto tako treba računati i na jutarnje polaske od 5 nadalje.

Inače, još jednom, pohvale na trudu, osobito stoga, jer je jednom Zagrepčanu više stalo do standarda riječkog javnog prijevoza nego strukturama u našem gradu.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

tramvajac 92

Evo onda ispravka za 1, 1A, 9.

kico101

Osobno bih volio kada bi Autotrolej ( netko iz tehnologije, naprimjer ) iznesao svoje mišljenje glede ovoga što se iznosi na ovoj stranici ( a izgledno je da će netko od njih to i pročitati ). Bez obzira što ima tu puno mjesta za dorade ( osobito slaganje smjena ), smatram da se osnovna ideja ( raspored linija i polasci ugrubo ) može razraditi na način da se vidi koliko je to u konačnici dodatnih kilometara, koje netko mora platiti, koliko je smjena i vozila potrebno. Na kraju, nekakav izlazni proizvod ponuditi svim mjesnim odborima da iznesu svoje stavove i primjedbe. Po iznesenim primjedbama, sustav je potrebno doraditi i dati na konačnu potvrdu. Kada se novi sustav konačno prihvati, nema izmjena slijedećih barem 5 godina ( izmjene se mogu prihvatiti jedino u slučaju otvaranja novih prometnica prema novim/starim naseljima ili ind. zonama ). Tada se, konačno, mogu štampati nove sheme, vozni redovi, smjene, itd, što je mnogo jeftinije i jednostavnije, a ne parcijalne izmjene svakih pa mjeseci.

Smatram da je testni period prošao i da se sada moraju donesti nekakvi zaključci. Ponavljam, oni moraju biti u okvirima zadanih ukupnih kilometara, odnosno sredstava koje grad može izdvojiti ( pri tome ne mislim da Grad ne može povećati ukupan broj kilometara, ako to donosi znatno bolji standard prijevoza koji će u konačnici utjecati na smanjen dodtok osobnih vozila u grad itd. ). Iskreno, ne vjerujem da će se u slijedećih 5 godina nešto bitno promijeniti u smislu općeg standarda i promjene životnih navika, pa sada formirani sustav može potrajati nekoliko godina.

U prigrad, zasada ne diram, jer još nisam skroz pohvatao način funkcioniranja ( ugovaranja između općina i gradova ) sistema, ali sam uvjeren da će neki kolege sa Foruma to napraviti znatno bolje od mene ( Shole, Ikar, Np549, Shef,.. ), pa, ukoliko bude motiva, evo novog posla ( da malo oživimo forum ).

NP-549

Evo za prigradske ću ovdje samo navest da od 1.7. kreće nova linija 15A  Čavle-Soboli-Zastenice-Škaroni.   Linija 16 time prestaje prometovati preko naselja Soboli te svi polasci idu preko Podrvnja i Jezera za Podhum, Dražice i Podkilavac

ikar

Citat: NP-549  u Lipanj 24, 2011, 18:55:38
Linija 16 time prestaje prometovati preko naselja Soboli te svi polasci idu preko Podrvnja i Jezera za Podhum, Dražice i Podkilavac

Uz naravno novi vozni red linija 12/16. Moguće da će doći do objedinjavanja pojedinih polazaka tih linija.

kico101

Konačno se neki sjetil Zastenica. Bravo. Izbori se bliže, izbori se bliže, la,la,la. Svojedobno san zapisal neč ovako:

Linija 13  ČAVLE ( parking kod doma )-Podrvanj-ZASTENICE

Trasa:  Od parkirališta kod doma na Čavlima prema Podrvnju i zatim kroz selo Zastenice i natrag.
Tip autobusa: Minibus
Radnim danom: Svakih 45-120 min
Subotom:  8 puta na dan
Nedjeljom:  4 puta na dan
Napisano 26.09.2010.

Nisam mislio preko Soboli, ali to je čak i bolja ideja.

Bravo.

NP-549

Ić će na Filonu ravno preko Lišćevice u Sobole, pa onda lijevo cestom prema Podhumu, samo neće skrenut desno nego nastavit ravno do Vlačine. Onda preko u Zastenice.  A gdje su spomenuti Škaroni, stvarno nebi znao  :o. Na nijednoj karti ih nema.  Vjerovatno negdje između Zastenica i Lukeža/Ilovika.   Da, trasa je OK pošto čista 15-ica prolazi preko Podrvnja, a i svi polasci na linijama 12/16 sad idu tuda.   Međutim, dođe li to brojanja putnika najesen, predviđam joj sudbinu Lopače i kratkotrajne linije 13A

celicana

Za one koji ne znaju Škaroni se nalaze u tromeđi Zastenica, Dražica i Lukeža. To je mali zaseok  sa par kuća . Blizu ima manjih kružnih ulica ,idealno za okretište minibusa.
Izvori ovih podataka su ljudi koje poznajem s Grobnika a ima ih i na planu grada koji imam kod kuće čiji je nakladnik:Forum d.o.o. iz Zadra. Jedina greška na planu je što piše Skaroni ,ali to je to.

ikar

Nije dovoljno da 7/7a idu svakih 15-20 minuta nego je i 7ca postala solo! Šteta šta nemamo više minibuseva pa bi 7A vjerojatno i tako vozila.

Berlingo

Ali je jako bitno da je na 1A vidjen 497! Ne mogu se vise nicemu cuditi!

mivano

Citat: ikar  u Lipanj 28, 2011, 16:57:42
Nije dovoljno da 7/7a idu svakih 15-20 minuta nego je i 7ca postala solo! Šteta šta nemamo više minibuseva pa bi 7A vjerojatno i tako vozila.
A muku muče sa solo kolima...

shef

Ne znam šta se dogodilo, ali svaka vožnja, svaki autobus, u svako doba dana na 7/7a prepuni
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Pa kako neće bit kad je linija spala na 3 kola u krugu.  Do pred par mjeseci ih je bilo 5, a i tad su bili puni i pričali smo o tome kako bi bilo idealno dovest iz Splita na probu troosovinski MAN Lion's City za liniju 7A.  Al ne, mi smo skinuli dvoja kola sa linije, i na ova jadna 3 preostala još stavili prigradske i onda se čudimo što nam pucaju jastuci, amortizeri, stabilizatori......

Gospodo putnici,  kad biste vi samo znali u čemu se vozite, svi bi rađe išli pješice !!!

ikar

Radnim danom u 18 sati na liniji 7/7a je zajedno 6 autobusa. Koliko je u isto vrijeme subotom? 6! A Nedjeljom, pa kakvo je to pitanje - 6 naravno! Znači imamo nedjeljni vozni red.

celicana

Citat: ikar  u Lipanj 28, 2011, 16:57:42
Za "utjehu" ću  izvijestiti kolegu Ikara da sam danas obilaskom grada na Fiumari oko 18.45 sati vidio LINIJU 6 solo u smjeru Krnjeva gar. broj 600. Nedugo zatim ugledao sam solo LINIJU 6 gar. broj 598 u smijeru kretanja na Podvežicu. Nakon obilaska gradskih linija oko 20.20 sati na peron na Jelačićevom trgu došla je LINIJA 5 također solo gar. broj 467. "Prapovijesni" ne znam odakle su ga izvukli. Do Rastočina je bio krcat nakon toga ipak se nešto lakše disalo.Zaključak ,štedi se i steže "remen" i radnim danom koliko je god moguće i nemoguće na svim linijama . good_boy