Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

maky

Puno hvala Tamlover. Očito grad Solin nije bio toliko izdašan rilikom kupovine novih autobusa pa su kupljeni Classici, ali eto, bar imaju klimu...  vidjet ćemo još kakva će vožnja biti u njima.

A maska je obljepljena jer tako dođe iz tvornice. Valjda da se ne ošteti prilikom transporta, a i lakše je odlijepit trake za skinut one sve kukce šta autobus pokupi u vožnji...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Zaboravio sam reć da su Isuzui već dobili g.b. 236 i 237.

BTW, tamloveru, koliko ima ovih "gelenk" Classica? 3-4?

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

tamlover

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

maky

E, više  nećete viđati Citare po Zagrebu...

Jutros je prvih 5 solo Citara osvanulo u garaži. Dopremljeni su tijekom noći jer ih jučer popodne još nije bilo...

Stručni ocjenjivački žiri sastavljen od Prometovih vozača koji su čekali smjenu tijekom jutra je obilazio nove autobuse, virkao kroz prozore, komentirao...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Maky, hoće li oni odmah u pogon ili nakon službene primopredaje?
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Citat: netko  u Travanj 19, 2008, 13:33:33
Maky, hoće li oni odmah u pogon ili nakon službene primopredaje?
Nakon  primopredaje. Trebaju im naljepiti g.b. stavit poništivače, registrirat ih (mislim da još imaju probne tablice), dat vozačima doma "lektiru" da prelistaju tih 500-tinjak stranica uputa, malo pročačkat po njima i to je to...

Iako, prošle godine, kad su došli Lion`s Cityji, već su počeli voziti nakon par dana "ležanja" u garaži, a primopredaja je bila tek kada su došli troosovinci nešto kasnije.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Evo ovako, ako je kome blizu, a ima želju vidjeti konvoj autobusa, neka se nacrta  večeras (a i narednih dana) ispred Prometove garaže. Onih 5 Citara je zapravo došlo u petak navečer, skupa su ulazili u garažu, a tako će i ostatak autobusa. Mislim da će to biti događaj za pamćenje. Još ako ponesete i fotić...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

manoplan

Jedan zglobni Lion's Classic viđen prije pola sata u Ljubljanskoj aveniji.Možda je upravo krenuo na put prema ST-u.Bilo je i vrijeme,jer koliko se vozaju po ZG, doći će u ST sa prijeđenih 2000 km. >:(

maky

Evo zglobni Citari nam stigoše danas, doduše samo 5 komada, kao i  u petak kada je došlo 5 solo. Očigledno Euroline ima samo 5 vozača pa ih dovoze u turama od po 5. Mislim da se u ZG vraćaju sa ovim Mercedes kombijem...

Vidite odsjaj Isuzua na šoferšajbama:

A tijekom popodneva je stiglo i 8 Classica:

Ispričavam se na lošim slikama, ali danas je garaža bila puna ljudi pa zaista nisam mogao. Pregledavali su se novi autobusi, radili zapisnici, provjere, itd...

Inače, zaista mi je žao što nisam u mogućnosti pričekati onog Classica G šta ga je manoplan vidio. Zbilja nemam vremena, inače bi  čekao ispred garaže do ponoć ako treba...  ;D

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Ako se malo bolje pogleda ova slika vidi se da prvi i treći Classic imaju žuti lim iznad displaya dok ovaj u sredini ima crno plus srednji ima znak za invalide kod prednjih vrata što ova dva nemaju. Jeli moguće da je taj srednji možda rabljeni(ex ZET posudba)??Pa ZET-ovih je završilo kod Zovka, tko zna... U svakom slučaju čudno...

EDIT-- i branik mu je drugačiji..

maky

Citat: Tomek  u Travanj 21, 2008, 21:44:17

Ako se malo bolje pogleda ova slika vidi se da prvi i treći Classic imaju žuti lim iznad displaya dok ovaj u sredini ima crno plus srednji ima znak za invalide kod prednjih vrata što ova dva nemaju. Jeli moguće da je taj srednji možda rabljeni(ex ZET posudba)??Pa ZET-ovih je završilo kod Zovka, tko zna... U svakom slučaju čudno...

EDIT-- i branik mu je drugačiji..
Bacit ću oko na to ovih dana, ali ne vjerujem baš...
Onoliko koliko sam uspio vidjet nabrzinu  kroz ogradu, a da nitko ne počme vikati je to da onaj srednji (kao i još nekoliko) ima standardna vrata, dvokrilna u sredini, možda čak i treća vrata kao i Dubrovački (za što nisam 100% siguran), dok ovi  prvi i treći na slici imaju vrata iza stražnje osovine...

Srednji bi trebao zapravo biti SL, dok su ova dva SU.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Onda to sve objašnjava, mislio sam da nisu kupovani SL-ovi. ;)

maky

Citat: Tomek  u Travanj 21, 2008, 21:57:13
Onda to sve objašnjava, mislio sam da nisu kupovani SL-ovi. ;)
Da, ja ovdje imam i sliku otraga u punoj rezoluciji, vidi se da su 4 SL-ovi, a 4 SU-ovi koji imaju vrata iza stražnje osovine...
I da, SL-ovi nemaju  troja vrata, vidim ovdje na slici, ali mi je upalo u oči da imaju dvoja obična dvokrilna.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

kriticar

Možda su drugaćiji zbog drugačije izvedbe vrata. I prije je Promet kad je dobio prve SÜ313 dobio dva (196 i 197) sa dvostrukim srednjim vratima ,a 198 je imao prva i zadnja jednokrilna vrata. Malo kasnije su stigla još dva 214 i 215 sa vratima kao kod 196 i 197.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

kriticar

Znaći dobili ste i Lion's classice i Lion's classice Ü. maky je u pravu .Obićni classici imaju drugaćije branike i onaj u sredini je upravo takav. Šteta što nisu svi SÜ zbog toga što SL imaju sedamlitarski motor, a ne veliki kao SÜ. 
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N