Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

tramvajac 92

Da, samo je pitanje koliko kilometara radi taj bus i na kakvoj liniji?
Kod nas Citaro G II na ravnoj liniji (114 dok su još vozili zglobni) trošio je 53,2 l/100 km
Znači, ako dnevno napravi 250-260 km potroši 132-140 l goriva

Shole

Nije bitno koliko napravi dnevno nego koliko mu je prosječna potrošnja.   Znači slabiji Citaro na ravnoj liniji troši preko 50.  Onda se oko ovog našpananog motora od 360 koji vozi samo u brdo od 15% ne treba čudit što toliko troši.

Teoretski gledano,  jači motor će za istu brzinu trebat manje gasa, a samim time i manje goriva.  Eeee, al čekaj malo kume.  Ako stari Citaro ide uz to brdo 20 na sat, šta misliš da ćemo mi s novim ić isto 20 i bit zadovoljni što troši 10% manje jer ima 60 konja više?  Ić ćemo 30 pa i preko.  Stišćeš ga da ide kolk ogod može i onda on troši više nego stari, al doduše ide 30% bolje.
U tome je caka.  Ako ćemo pratiti na to, onda se može uštediti, al ako nikog nije briga a dao si mi auto koji leti u brdo onda naravno da ću ga stiskat

Shole

Osim odlične selekcije autobusa (sve prastare krame 418,436,536,567....) koje idu uz Krimeju 2 km/h,  danas su i probrani vozači imali čast voziti redovnu liniju 2, sve dečki sa solo kola. Bit će da ovi sa monotrala, koji uvijek to voze, neznaju to vozit kad je gužva.  Ne treba ni napominjat da bi oni vozili kao i svake nedjelje da su se karte naplaćivale. A sad nek se ovi mladi muče cijeli dan u gužvi kad nema para u opticaju.  Očito se opet neda referentu za izradu rasporeda da sam to radi, nego se mora nos zabadat svakamo i štelat svojim igračima.

Berlingo

Sad vidim da na 696 radi zmigavac ali taj se ne gasi. Nema prekida. Na 690 ne radi prednje desno kratko. Od kad je to tako? Ajmo zapisati datum pa cemo vidjeti kad ce se to vratiti u normalu. Nadam se jako brzo.

krešimir

Samo da i Autotrolej ne bude jedna u nizu propalih poduzeća u Rijeci. Hvala svim službama autotroleja na ovim udobnim autobusima 423, 499 itd koji voze na liniji 1 zato jer se na drugim linijama pregrijavaju i štekaju. Lijepi pozdrav!
P.S. Nadam se da nove buseve čuvaju da bi se glasači mogli udobno voziti na glasanje. Al nas  mad057

Berlingo

Nece trolej propasti. Nece ni Grad. Ne vodi brigu. A za Gospu bas nisam vidio jedinicu. Bojim se da su bas tamo bili novi. Vozili su Rome na kupanje.

mivano

Citat: Shole  u Kolovoz 15, 2011, 22:33:56
Osim odlične selekcije autobusa (sve prastare krame 418,436,536,567....) koje idu uz Krimeju 2 km/h...
Šta nema više Sanosovih motora  ???

Berlingo

Pokusat cu ovo staviti ovdje. Zbilja se covjek moze svasta nagledati.Nedjelja navecer i jedna gradska linija. Jedno drustvo od njih 10-ak ceka autobus ali i neciji cetveronozni ljubimac. I evo ga Trolej. Naravno, moze li pas dvije stanice? Sole mrda glavom lijevo-desno, dobro sam ga vidio. I molim vas, ja cu ga drzati u krilu, on je stene, nije opasan... Sole je popustio. To drustvo nije izgledalo niti malo ugodno, a i bas se pitam zasto je to bas tako izveo. Zato jer nitko od rukovodstva nebi stao na njegovu stranu da se sto dogodilo, dobio bi (mozda) batine, sjetio se svjih kolega koji su stradali ove godine.... Po meni je dobro postupio. A gospoda u foteljama neka se grizu, valjda nisam toliki idiot da napisem tocno vrijeme ili GB. Bravo majstore, pravi potez!

mivano

Dobio sam dojavu da su se danas popodne putnici svađali s vozačem na Kantridi kod bazena. Nisu htjeli kupiti kartu, ali su ipak morali. Romi su bili izbačeni.

Shole

Klasika.   Vrijedi li uopće trošit rječi na to !?    Zaposleni čovjek koji radi za 3000 kn koje ne dobija jer je firma u banani plaća 470kn radničku pokaznu 4. zona.  Žena mu ne radi, a ima dvoje djece koji idu u školu.  Naravno, ne ispunjava uvjete za socijalnu kartu jer radi.  Samo za Troley mu treba skoro pa 1000 kuna.  On to redovno plaća mada nema šta stavit na stol doma, a ova ciganska gamad se vozi džabe jer je im je to ovaj "Grad" omogućio pošto su socijalni slučajevu, i još uz to imaju prava radit reda u busu i ništa im nitko ne smije (uključujući muriju).   Pa da nije Hitler bio u pravu kad je davio cigane plinom.  A bogami je.  Šteta da nije potrajao još dvije, tri godine.

mivano

Citat: Shole  u Kolovoz 27, 2011, 20:29:42
Klasika.   Vrijedi li uopće trošit rječi na to !?    Zaposleni čovjek koji radi za 3000 kn koje ne dobija jer je firma u banani plaća 470kn radničku pokaznu 4. zona.  Žena mu ne radi, a ima dvoje djece koji idu u školu.  Naravno, ne ispunjava uvjete za socijalnu kartu jer radi.  Samo za Troley mu treba skoro pa 1000 kuna.  On to redovno plaća mada nema šta stavit na stol doma, a ova ciganska gamad se vozi džabe jer je im je to ovaj "Grad" omogućio pošto su socijalni slučajevu, i još uz to imaju prava radit reda u busu i ništa im nitko ne smije (uključujući muriju).   Pa da nije Hitler bio u pravu kad je davio cigane plinom.  A bogami je.  Šteta da nije potrajao još dvije, tri godine.
Potpisujem. Nakon jedne takve vožnje u jedinici sam skoro postao skinhead.

Berlingo

A kad je Vela Gospa voze ih citari. Onda nam more koje i nije bas cisto jos malo pocrni. Ali ova se drzava ponosi s vjernicima, a oni ipak idu na Trsat s autobusima s kojim sam ja isao u skolu.

Shole

Ja bih ovim putem ljubazno zamolio gospođu Glasnogovornicu da mi odgovori na sljedeće pitanje, ili da me uputi kamo da se dalje obratim ako mi ona nemože pomoć:

Zašto Autotrolej zapošljava ljude bez javnog natječaja ?   pa makar i onog "pro forma".  Ili je ipak izašao natječaj u Hrvatskom slovu ?

Berlingo

Koliko ja znam, Autotrolej je jedna ozbiljna firma i zna se procedura o natjecaju. Interni natjecaj je moguc ako je to unutar firme. Znaci ja sam inzinjer i imam slucajno D kategoriju. To ne ide u javnost. Ali ako je novo radno mijesto, mora u Novi List, Narodne Novine i mora biti javno objavljen na Zavodu. Ako je to stvarno kako je kolega napisao onda nije fer prema drugim nezaposlenim ljudima, a i nije zakonito. A Autorolej valjda nije jedna takva tvrtka, jer onda imaju nekog na Zavodu tko radi u njihovu korist. Mislim da cak moze proci natjecaj koji je vec popunjen, ali za nekog privatnika koji ima malo zaposlenih. Tu ne spada Autotrolej.

Berlingo

Malo sam ipak davio moju najdrazu ovih dana jer pozna neke ljude. Netko se ipak pojavio u Autotroleju, netko tko je radio u Gradu Rijeci ali popusio. E pa sad kako je moguce da nitko, ali bas nitko od nas nije nigdje primjetio natjecaj za novo radno mijesto? Kakve su to igre? Moze li mi netko to objasniti? ???