Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

GT-R

Danas na Slavnonskoj u smjeru zapada gb.r 30 vozio čovjek u kombinezonu s crvenom majicom (mehaničar, rekao bih), a pored njega vozač stoji.

Btw viđam NL-e na istoku, 101 na liniji 281, 100 na supstituciji..

221

Tako će biti dok Citelisi ne provozaju.

marin

A to može biti na sudnji dan  ;D ;D ;D

GT-R

Citat: 221  u Rujan 23, 2011, 17:08:37
Tako će biti dok Citelisi ne provozaju.

Voze Citelisi, ali nažalost vrlo malen broj.
Opet je bolje da ih vozi par njih nego da svi stoje u garaži kao što je znalo bit dok je punionica bila u kvaru.

A što je s onim starim MAN-ovima Eurobusevima? Dva takva su sada u posjedu Zagrebačkih cesta, rijetko ih vidim jer sam na istoku Zagreba, a pretpostavljam njih par još vozi na zapadu.
Sjećam se kad je bila supstitucija, prošle ili pretprošle godine, Držićeva-Zapruđe, vozili su ti zglobni Eurobusevi, iznutra uređeni, nova sjedala, sve fino. Di su sada i koliko ih ima?

tramvajac 92

Vozili su orginal MAN NG 312, a kolko ih ima, ima ih trenutno 18. Postoji i još 10 MAN NG 272, koji stoje u garaži Dubrava

sokre

Zglobni Eurobusevi? Koji su to busevi?

221

Citat:GT-R - Danas u 09:32:21
A što je s onim starim MAN-ovima Eurobusevima? Dva takva su sada u posjedu Zagrebačkih cesta, rijetko ih vidim jer sam na istoku Zagreba, a pretpostavljam njih par još vozi na zapadu.
Sjećam se kad je bila supstitucija, prošle ili pretprošle godine, Držićeva-Zapruđe, vozili su ti zglobni Eurobusevi, iznutra uređeni, nova sjedala, sve fino. Di su sada i koliko ih ima?
Eurobusevi su bili pokušaj oživljavanja hrvatske industrije autobusa sredinom i krajem devedesetih. Izrađeni su samo u solo varijanti, ne postoji zglobna verzija. Bili su smješteni u garaži Podsused, imali su garažne brojeve 41 do 52 i oznaku MAN. Poslije su prebačeni u Veliku Goricu a nakon toga iza žice u APD ili poklonjeni.
Također, TAZ je izradio i 5 MB solo buseva koji su bili u APD i imali brojeve 401-405. Također su prebačeni u VG i danas još voze 801 i 805 (ex 401 i 405).

Citat:tramvajac 92 - Ožujak 11, 2011, 18:41:44
@ 221 Nemaš se još čemu veseliti. Razlog za slavlje će biti 221. post  :D

8-8 8-8 8-8 8-8 221. post!!!   8-8 8-8 8-8 8-8

ispričavam se zbog slučajnog klika na prepravljanje posta umjesto na odgovor, vratio sam ga u stanje u kakvom je bio
Ivan
:-[

tramvajac 92

Odlično objašnjeno. Sad bi trebalo biti jasno..
221, čestitke na postu 221

marin

Neki vozači su mi rekli da se jedan Citelis puni oko 2 sata pa vi računajte jel to točno ja bih rekao da je pošto ih izlazi 10%

Ivan

Citat: 221  u Rujan 24, 2011, 14:43:14
Citat:A što je s onim starim MAN-ovima Eurobusevima? Dva takva su sada u posjedu Zagrebačkih cesta, rijetko ih vidim jer sam na istoku Zagreba, a pretpostavljam njih par još vozi na zapadu.
Eurobusevi su bili pokušaj oživljavanja hrvatske industrije autobusa sredinom i krajem devedesetih. Izrađeni su samo u solo varijanti, ne postoji zglobna verzija. Bili su smješteni u garaži Podsused, imali su garažne brojeve 41 do 52 i oznaku MAN. Poslije su prebačeni u Veliku Goricu a nakon toga iza žice u APD ili poklonjeni.
Također, TAZ je izradio i 5 MB solo buseva koji su bili u APD i imali brojeve 401-405. Također su prebačeni u VG i danas još voze 801 i 805 (ex 401 i 405).
TAZ je sklepao i MAN g.b.42. :) 41 i 42 su bili pokusni, od svake firme po jedan ('95), onda su naručili prvu seriju, 43-47 i 401-405 ('97-'98). Kad je došlo vrijeme da se naruči još jedna serija TAZ već bio propao, a Eurobus se raspadao i na kraju je 48-52 dovršio ARZ.

sokre

Zbunio me GT-R sa zglobnim Eurobusevima. Znam da su napravili samo par komada solo MAN-ova..

Sjećam se čak priloga u Zagrebačkoj panorami sa probne vožnje prvog Eurobusa. Linija 113, uz velikodostojnike Grada vozili su se i predstavnici ostalih domaćih autoprijevoznika. Osim najava da će ih svi kupiti, najveća mana busu koju su izdvojili predstavnici Čazmatransa je bila loša kvaliteta gume / plastike kojom su obložili rukohvate, na što su ljudi iz Eurobusa odmah dali čvrsta obećanja da će u novim serijama to biti ispravljeno. Zanimljivo, ZET-ovcima to nije smetalo.

Kada su davali ta obećanja, vjerujem da su već znali da im se firma gasi i da seru bezveze.

Zapravo je sreća da se to i dogodilo, jer vidimo danas koliko su kvalitetni ti njihovi busevi bili. Svih Eurobuseva se ZET riješio, a TAZ-ovih Mećki samo što nisu ..

Još da su i zglobne izrađivali, tko zna kako bi to završilo. Zapravo, znamo svi kako ..

marin

Ovo sa vratima na autobusima neka toliko lupaju da mi se učini da će puknut staklo npr. druga na 190 su prije nekoliko dana lupala UŽASNO al stvarno tresnu i sad kad su ih popravili su perce kako oni to rade nemam blage, na 222 koji je sad u dubravi skupa sa 223,224,225,226,227,228,229,230,231 lupaju također druga i ne znam jel to sređeno pošto nisu na mojoj strani grada i molio bi da ako netko vidi jednog ili više od navedenih, pošto ja nemam vremena da odem daleko, neka mi pošalje na pp ili ovdje napiše koja je linija i koji gbr. jer u podsusedu su tako reć sad sve krame kojima pola neradi klima i previše lupaju neki možda ne no to sad nije bitno. Hvala... :)

tramvajac 92

Imaš na lijevoj strani (ispod držača za piće) tipku za 'reset ventila za vrata', pa to nekad zna pomoći..

Shole

Podhitno na tečaj hrvatskog jezika !

marin

Ne pišem valjda tako loše  ;D