Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Shole

Kod starijih buseva ti se javlja problem zamjene tahografa.  Svako malo mora na baždarenje i ako se pokaže da je nešto neispravno taj tahograf ide u radionu, a da bus nebi stajao metnu mu neki drugi.  Taj obično i ostane, odnosno ne vraća se originalni natrag (ako ga uopće i poprave).   Jedini lijek za to vam je da probate otprilike upamtit kakav tahograf po izgledu ima koja serija buseva.  Neki dođu novi sa narančastom kazaljkom, neki sa žutom, najčešće sa crvenom.  Onda imaš one drtice oznake brzine da su deblje ili tanje.......  Uglavnom, dočim se po izgledu recimo ne uklapa ostalim tahografima na toj seriji buseva, nemojte kilometre uzimat ozbiljno.

tramvajac 92

1,7 mil km? Ne bih se kladio u to..
Službena kola zalaze i onuda kuda redovne linije ne..
Ako se dobro sjećam NG 272 je imao brzinomjer sa narandžastom kazaljkom..

221

O tome bi se dalo raspravljati!
502 je došao 1995. i sada je u 17-oj godini svoga ''života''. U jednom postu sam izračunao da je Citaro 185 prešao oko 88000 km godišnje.
Ako povučem paralelu za 502, onda je on trebao do sada prijeći cca. 1 500 000 km, znači vrlo blizu. Znamo da kockice nisu šteđene i sigurno su vozile i više od navedene godišnje kilometraže.

GT-R

Citat: 221  u Listopad 08, 2011, 18:21:09
O tome bi se dalo raspravljati!
502 je došao 1995. i sada je u 17-oj godini svoga ''života''. U jednom postu sam izračunao da je Citaro 185 prešao oko 88000 km godišnje.
Ako povučem paralelu za 502, onda je on trebao do sada prijeći cca. 1 500 000 km, znači vrlo blizu. Znamo da kockice nisu šteđene i sigurno su vozile i više od navedene godišnje kilometraže.

Zbog toga sam i ja pomislio da je otkucao milijun (nemora značit sve s istom mašinom naravno), ali taj bus je tu 16 godina, a primjer Citaro gbr 530 je star 7 godina pa je prevalio 527 000 km, tako da je čak moguće da ima 1 700 000 km, ali možda je i mjenjan tahograf, ko će ga znati..

Tek sam danas primjetio da Citaro gbr 651 na trećim vratima izvana nema onaj touch za otvaranje vrata izvana.
To nemaju samo prve generacije ili?

Oprostite što stalno mjenjam teme, al uvjek nađem nešto što me kopka za oči :D

EDIT: Sad sam tek maloprije vidio par stranica prije u vezi ovih Eurobuseva.. Možda sam ja i zezno se jer neznam točan naziv tih autobusa, ali mislio sam na one stare MAN-ove što jako sliče Mercedesovim kockicama, još ponekad bude na liniji 109 i drugim linijama s Črnomerca. Znate sigurno o kojem busu pričam, ja baš i neznam puno o njima pa sam vas možda zbunio.

sokre

Citat: GT-R  u Listopad 10, 2011, 21:57:43
Sad sam tek maloprije vidio par stranica prije u vezi ovih Eurobuseva.. Možda sam ja i zezno se jer neznam točan naziv tih autobusa, ali mislio sam na one stare MAN-ove što jako sliče Mercedesovim kockicama, još ponekad bude na liniji 109 i drugim linijama s Črnomerca. Znate sigurno o kojem busu pričam, ja baš i neznam puno o njima pa sam vas možda zbunio.

Misliš na ovakav tip MAN-a? To je NG 312.

Zanimljivo je kod ovoga busa da je imao garažni broj 143.

Inače je iz Aaraua.

GT-R

Da na njega sam mislio.
Sjećam se davno prije kada sam viđao te MAN-ove ali u solo izvedbi da je sastrane iznad prozora pisalo "Eurobus" ili "Tvornica Autobusa Zagreb".

sokre

Citat: GT-R  u Listopad 11, 2011, 12:47:48
Da na njega sam mislio.
Sjećam se davno prije kada sam viđao te MAN-ove ali u solo izvedbi da je sastrane iznad prozora pisalo "Eurobus" ili "Tvornica Autobusa Zagreb".

Solo MAN-ovi (Eurobus) nisu bili niskopodni i svi su van pogona. Neki su prodani ..

Oni sa natpisom Tvornica autobusa Zagreb su Mercedesi - danas imaju garažne brojeve 801 - 805.

Oba tipa busa su hrvatske proizvodnje..

I da dodam, po mojoj skromnoj procjeni, vidjelo se da nisu original.  8)

sokre

Tomek

Ja bih lijepo molio da ona kog zanima izdvoji malo vremena pa pogleda forum šta se prije pisalo, ima dosta slika i Eurobusa i svega ostaloga. ;)

sokre

Citat: Tomek  u Listopad 11, 2011, 13:41:53
Ja bih lijepo molio da ona kog zanima izdvoji malo vremena pa pogleda forum šta se prije pisalo, ima dosta slika i Eurobusa i svega ostaloga. ;)

Da, to sam i ja htio napisati, ali veliki broj slika koje su postavljene na forumu su nestale...

Serveri na kojima se slike postavljene su ih maknule.

To bi u budućnosti mogao biti veliki problem.. Mladi neće znati..  8)

Primjer:
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=275.0

Pothos je postavio prvi post u temi `Slike iz ZET-ove prošlosti`, i niti jedne slike više nema.

Nije bolje ni što sam išao dalje..

Portos

Citat: sokre  u Listopad 11, 2011, 14:13:53
Citat: Tomek  u Listopad 11, 2011, 13:41:53

Da, to sam i ja htio napisati, ali veliki broj slika koje su postavljene na forumu su nestale...

Serveri na kojima se slike postavljene su ih maknule.

To bi u budućnosti mogao biti veliki problem.. Mladi neće znati..  8)

Primjer:
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=275.0

Pothos je postavio prvi post u temi `Slike iz ZET-ove prošlosti`, i niti jedne slike više nema.

Nije bolje ni što sam išao dalje..
Cijeli post je copy/paste sa ex szz foruma. Slike bi se i dale naći te editirati post. Slike koje sam postavio preko svojih photobucket albuma još uvijek su po forumima a nadam se da će i dalje tamo ostati.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

Hm, pa ove tvoje slike se mogu naći sve u monografiji 2001.

Portos

Citat: tramvajac 92  u Listopad 11, 2011, 20:47:59
Hm, pa ove tvoje slike se mogu naći sve u monografiji 2001.
Gotovo sve. Ali nisu MOJE ;-)

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN19464

sutra zamjena autobusa PAVG i PAD

lovac27

kakva zamjena? zar odlaze lioni 343-347 i kaj dolazi? ili? ali ti lioni su iz app, a ne iz apd.