Pohvale,kritike,prijedlozi za ZET

Autor podsusedski lavic, Studeni 20, 2011, 13:06:19

podsusedski lavic

Dosta ljudi hvali ZET a opet dosta ih kritizira. Što biste Vi mjenjali u samom ZETu? Svoje pohvale,primjedbe,prijedloge možete slati i ovdje. Samo molim mlijepo da ne pišete neke uvrede na račun ZET-a,ili neke psovke. Hvala na razumjevanju :)

Mirta

Kao putnica nemam razloga kritizirati ZET. Mogu ga samo pohvaliti jer autobusne i tramvajske linije, kojima se svakodnevno vozim, funkcioniraju besprijekorno.
Zima nam je pred vratima, a ne strepim pred snijegom jer je na mojoj brdskoj autobusnoj liniji rijetko kad i kratkotrajan  prekid, samo  kad su iznimno loši uvjeti za vožnju.
Nikad ne reci:"Nikad!".

marin

Imam jednu pohvalu za liniju 136: naime, nju skoro svaki dan vozi, kao što već neki znaju, Marijan J. On svaki polazak pozdravi ljude preko mikrofona, voli pričat sa ljudima, uvijek pozdravi na ulazu u autobus itd. Jedina mu je mana što vozi po ravnom 30km/h.
Imam i jednu kritiku:1. navečer je prije vozio jedan ubojito brz vozač koji kad ti uđeš zatvori vrata, i odmah krene pa se ljudi koturaju po busu jer valjda odma stisne gas kad otvori vrata i drži ga dok se ne zatvore.
2. Nikad ne stavi na mjenjaču u D, nego u 3, a kad vozi po ravnom 70 onda se to čuje i samo uništava mašinu, pa onda još npr. prije kustošijanske kad se ide prema Črnomercu (ima jedan dio ceste koji nije sređen) viri šaht 10 cm i ima 100 rupa onda ga taj vozač još ubrza. Već smo ja i jedan šofer zaključili da on to namjerno radi. Pa npr. kad se kopalo kod jednog kafića na istoj toj lokaciji bila je rupa preko desne trake koju još nisu asfaltirali, a taj ćelavi musliman se 60 zaleti i nije ga briga oće ga polomit, nije ga briga ko će taj bus sutra vozit i koristi, pa to ću bit ja, to ćeš bit ti ili bilo ko od nas. On je baš bio katastrofa, jedino još povremeno vozi 136. Vele drugi vozači da uvijek ima budala u ZET-u, jedna ode druga dođe i konstantirali su da ima nekog ko ga sigurno štiti jer bi već odavno dobio otkaz  >:( >:( >:(

podsusedski lavic

Hvala na pohvalama,a što se tiče vozača,svakakvih ima,jednostavno neki to rade samo zato da dobiju pare pa ih nije briga za udobnost putnika i za autobus. Što se tiče Marijana J., da,dobar je,ali opet nekima smeta to pozdravljanje preko mikrofona. Ovisno o čovjeku,al sve u svemu,od toliko puno vozača uvijek se mora nać par pojedinaca koji ruše ugled firme i načina vožnje,tu se pomoći ne može. Samo nastavite pisat svoja iskustva,hvala na odgovorima i ugodnu vožnju vam želim u autobusima i tramvajima Zagrebačkog Električnog Tramvaja :))

plavi ZET-ov bus volim

Citat: marin  u Studeni 21, 2011, 11:31:58
Imam jednu pohvalu za liniju 136: naime, nju skoro svaki dan vozi, kao što već neki znaju, Marijan J. On svaki polazak pozdravi ljude preko mikrofona, voli pričat sa ljudima, uvijek pozdravi na ulazu u autobus itd. Jedina mu je mana što vozi po ravnom 30km/h.
O Marijanu J. ima dobre dvije stranice rasprave na temi: http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=485.75

Puno više ljudi kudi ZET, nego što ga hvali. Bome ga ni ja ne hvalim. Značajan prigovor imam na zaposlenike koji su na višim položajima od vozača, kontrolora i prodavača karata, jer mislim da ne rade na poboljšanju svoje tvrtke, a za to imaju puno više prostora od samih vozača.
Zapravo, baš me zanima - a tko su ti ljudi na višim položajima i kakve su njihove kvalifikacije? Tko je u ZET-u zadužen za logistiku i promet? Zapošljavaju li oni uopće nekoga tko će brinuti o tome?

Gledam web stranicu Fakulteta prometnih znanosti i vidim ovakve kolegije i to na nižim godinama:

Pa ZET bi cvao da im dođu nadobudni ljudi potkovani ovim znanjima.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

tramvajac 92

Eh kad bi me kad završim fax htjeli primiti, onda bi nešto možda i bilo..

Shole

Taman da te i prime (šta neće) ti kao pojedinac nebiš mogao napravit ama baš niš.  Nažalost, to je naša surova stvarnost

221

Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Studeni 21, 2011, 21:15:35
Pa ZET bi cvao da im dođu nadobudni ljudi potkovani ovim znanjima.

Zaboravljaš da u Hrvatskoj imati diplomu ne znači da si i pohađao fakultet.

Shole

A isto tako, da ga i redovnim putem završiš pitanje koliko si uopće stručan s obzirom da su nam programi vjerovatno negdje iz 70-ih

tamlover

Najveći problem po mom mišljenju za ZET, otkad se zbog leasinga više ne zamaraju održavanjem, su vozni redovi. Uskladiti bilo šta do detalja na linijama koje se trasama preklapaju njima je uglavnom nemoguća misija. I tako već godinama. Kod promjena voznih redova, a koje su zbog raznih interesa i aktivnosti mjesne samouprave dosta česte, uopće ne vode računa o tome da se promjenama prilagode i drugi vozni redovi na trasi.... Po meni to je ozbiljan posao koji zahtjeva ambiciozne stručnjake a u ZET-u ga očito odrađuju "iskusni prometaši" između raznih pauzi.

Inače, ovakve teme su se pokazale besmislenima ovdje jer obično se pretvore u priče o vožnji po rupama, čelavim muslićima i sl.... al evo za ćef podsusedskom laviću uključio sam se u raspravu i napisao nešto što već sigurno negdje na forumu piše  :P
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

podsusedski lavic

conecto

Citat: tamlover  u Studeni 22, 2011, 23:51:20
Najveći problem po mom mišljenju za ZET, otkad se zbog leasinga više ne zamaraju održavanjem, su vozni redovi. Uskladiti bilo šta do detalja na linijama koje se trasama preklapaju njima je uglavnom nemoguća misija. I tako već godinama. Kod promjena voznih redova, a koje su zbog raznih interesa i aktivnosti mjesne samouprave dosta česte, uopće ne vode računa o tome da se promjenama prilagode i drugi vozni redovi na trasi.... Po meni to je ozbiljan posao koji zahtjeva ambiciozne stručnjake a u ZET-u ga očito odrađuju "iskusni prometaši" između raznih pauzi.

Ali zato imaju nevjerojatan talent takve usporedne linije "uskladiti" potpuno naopako, tako da idu uvijek u isto vrijeme pa onda nem ničeg pola sata.

I ne samo vozne redove, potrebna je kompletna reorganizacija dobrog dijela linija. Ali oni ne da ne rade na tome već izmisle liniju kao npr. 281 N.Jelkovec-Žitnjak koja više stoji nego vozi u pustinji od naselja, totalno dislocirana od bilo kakvog terminala, troši dnevno dva autobusa i šest vozača, stajališta i vozni red uopće nisu usklađeni s postojećom 279 koju su mogli jednostavno produžiti do Žitnjaka i dodati još jedan vr. Bila bi to vrlo dobra linija koja bi privukla dodatne putnike iz Sesveta prema Žitnjaku, a putovanje bi trajalo najbrže moguće na toj relaciji.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Možda bi bilo zgodno produžiti i 275, a i 277 ima nekog potencijala, tako da potez Sesvete-S. Sopnica-Jelkovec-I. Reka/Žitnjak ima dosta mogućnosti, ali se ne koriste dovoljno.

221

Već je bila rasprave o tome ali imamo već dvije linije iznimnih potencijala: 107 i 222. Njih je trebalo uključiti u kombinacije sa Žitnjakom i Sesvetama a ne izmišljati neke kerefeke.

tramvajac 92

Pazi, nama treba smislena linija koja će dovoljno često povezivati Sesvete i Žitnjak, najkraćim putem, i da bude dovoljno česta da bi ju putnici koristili, što sa 107 i 222 je teško postići, jer 107 u špici zapne u gužvi poslje Držićive popodne i ujutro poslje Selske..