Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Shole

Mene više zanima da li ima retarder ?  Tempomat vjerovatno ima, al džaba ti to kad ti služi samo kad voziš pod gasom, a nizbrdo ne

maky

Kolko ja znam nema retarder. Tri su nazad federaši, a jedan je jastučar.

Na ZG tablama su zato jer su trenutno u najmu, a vlasnik je firma Autobus d.o.o.

Kutijica ispod taha je pečat za karte...  ;D

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

conecto

Mogli bi ovi biti na nekoj akciji pošto je izašao noviji model Dailya.
Inače, mi imamo otprilike slična dva takva (drugačiji su bočni prozori) s jastucima natrag i retarderom, daleko su bolji i udobniji nego Kačamali.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Winamp

U Slobodnoj Dalmacij piše kako bi već iduće godine Promet kupio 28 novih autobusa vrijednih 39 milijuna kuna. Valjda će objavit na webu.

Paško

To je priča koju pričaju već odavno. Prvo su spominjali MANove, pa čim je došla Setra 415 NF: "Do ljeta ćemo uzet 20 takvih" itd. itd. Ne treba biti u ništa siguran dok se oni ne pojave u garaži.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

troosovinac

ma kakvi busevi kad kune idu za "PRVU VODU" ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
bela lađa

Paško

tramvajac 92

Lijepo.
Kad već najavljuju nove autobuse bilo bi lijepo kad bi znali šta treba..
Al ja predlažem za zglobne, da Promet otvori sezonu nabavke buseva sa zglobnim MAN Lion's City G (NG 323)..

netko

Da,jednako treba i zglobnih i solo :D :D.......,samo mi malo nisu jasne neke stvari.Svake godine Promet završava u gubitku sa dosta milijuna,a novaca za autobuse ima. ??? ???
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Tlimfocit

Ja mislim da je najlakše kupiti nove autobuse, ali treba to netko i održavati. A kako se kod nas održavaju autobusi to je strašno. Istina, dođu debili pa porazbijaju, raspraju i išaraju, ali to nije razlog da se autobusi ne održavaju. Jeftinije je održavati autobus pa on može voziti i 15 godina bez problema, a ne da je nakon 5 godina kao da mu je 50. Čast vozačima koji ih paze koliko mogu. A debile neka policija rješava.

markost

Koliko san čua tribalo bi se kupit 20 solo, 6 mini buseva i 4 kombija.

conecto

Barem je sigurno da neće biti na plin  8-8
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Paško

Citat: markost  u Prosinac 19, 2011, 15:29:27
Koliko san čua tribalo bi se kupit 20 solo, 6 mini buseva i 4 kombija.
Minibus = kombi, pretpostavljam da si mislio na miDibus. ;)

I da, do sad su spominjali samo solaše, a ništa o zglobnima...

qwertz

O D L U K U
o financiranju nabave 28 autobusa  za javni gradski prijevoz putnika
na području Grada Splita

Članak 1.

U provedbi razvojnog plana javnog  gradskog prijevoza putnika u tekućem petogodišnjem planskom razdoblju, Grad Split osigurava financijska sredstva za poboljšanje usluga javnog prijevoza putnika na području Grada Splita, u predračunskom iznosu od 39.000.000 kuna za nabavu 28 autobusa i to:

-   6 solo gradskih niskopodnih autobusa,
-   6 solo gradsko-prigradskih poluniskopodnih autobusa,
-   6 solo prigradskih autobusa,
-   6 midibusa sa 34 sjedeća mjesta i
-   4 kombi busa sa 18 + 1 sjedećih mjesta.

qwertz

to piše na stranici grada splita