ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

netko

Evo jedno pitanje za Tamlovera,i nadam se da nesmetam.Jutros je u Trogiru bio Zet-ov Man(sg 313,clasic)??g.b.83?7?,ne bi stvarno znao.Autobus sam totalno zamjenio s Prometovim jer je bio bijel i imao je neke debele žute crte po sebi.U zadnji čas sam vidi grb od Zet-a.Zanima me je li to novi autobus i koliko je ih je komada otprilike došlo.Vidim da su tek stigli,jer ZET-ovci nisu uspjeli staviti svoju boju na autobus.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

netko

Hvala lijepa.Ubuduće ću probati sam sve pritražiti nebi li sam saznao odgovor.Za informaciju vozio je rukometašice RK Sesvete,ali također netipično da njih vozi ZET,a ne neki privatnik.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

tamlover

Možda i nije tako netipično.
Ako RK Sesvete financijski pomaže i grad Zagreb tj ako je pod kapom gradskog ureda za sport onda je logično da se za kraće ture pokrivaju gradskim prijevoznikom. Ovo nije kraća tura ali barem pokazuje da se ona racionalizacija planirana primjenjuje.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

maky

Danas je ZET-ov Coach malo došao na sunčanje u Split:

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Krpan

Jel u ZET-u postoje još kontrolori karti? Vidim nitko ne pokazuje nikom kartu, ulazi se na sva vrata i nijednom nisam naletio na kontrolu a vozio sam se barem 12 puta u dva dana.

Jel O405GN ima neki senzor za zatvaranje vrata na prvoj stepenici ???

tamlover

Kontrolori postoje i šaraju redovito po tramvajima. U autobusima ih nisam nikad vidio. Samo što je modernizacija u vidu plaćanja vožnje mobitelom bila autogol prodaji karata. Neću precizirat jer to ne želimo ovdje promovirat ali svima je jasno...
A zašto je očito službeno sugerirano vozačima autobusa da otvaraju sva vrata nije mi jasno!

Krpan

Ah sad mi je to malo jasnije ;D Ali opet stvara se veliki nered puštanjem ljudi na sva vrata; na prednja nemoš uć jer svi na njih idu van, a na stražnja nemoš van jer svi na njih idu unutra. I ko je onda tu lud ::|

maky

Citat: Krpan  u Ožujak 30, 2008, 15:41:22
Ah sad mi je to malo jasnije ;D Ali opet stvara se veliki nered puštanjem ljudi na sva vrata; na prednja nemoš uć jer svi na njih idu van, a na stražnja nemoš van jer svi na njih idu unutra. I ko je onda tu lud ::|

Ah, pa to je sasvim normalno ovdje u Splitu. Oduvijek su se otvarala sva vrata. Jedne godine je došla odredba da vozači otvaraju samo prednja, što je i trajalo kojih 2 tjedna, ali mi smo takav tip ljudi kojima se nešto  ne može nametnuti samo tek tako, pa se ubrzo sve vratilo na staro, a to je ulaz i izlaz na sva vrata. Rijetko koji vozač otvara samo prednja. Ali nema ni potrebe, kontrola često patrolira busevima, a ovako se postigne bolji protok putnika i kraće zaustavljanje na stanicama, nego da svi ulaze samo na jedna vrata...
I nema problema, oni koji ulaze sačekaju ove koji imaju izaći i onda uđu, jedino su babe problem koje se odmah počmu gurat u bus čim stane dok još ljudi ni ne izađu da im slučajno nebi utekao...  >:(

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

manoplan

Citat: tamlover  u Ožujak 30, 2008, 12:38:24
Kontrolori postoje i šaraju redovito po tramvajima. U autobusima ih nisam nikad vidio. Samo što je modernizacija u vidu plaćanja vožnje mobitelom bila autogol prodaji karata. Neću precizirat jer to ne želimo ovdje promovirat ali svima je jasno...
A zašto je očito službeno sugerirano vozačima autobusa da otvaraju sva vrata nije mi jasno!

Prije mjesec-dva dana na liniji 134 (Črnomerec-Prečko) je na Črnomercu ušla kontrola karata i pošteno pretresla putnike.Sad jel' to iznimka koja potvrđuje pravilo,ne znam.

tamlover

Ja sam još davno slušao o kontrolama u 172 i 176/77 nakon Podsuseda, ali kao što sam i rekao nisam ih nikada susreo u ni jednom autobusu kojim sam se vozio. Dakle, sve je moguće manoplane.

Krpan

A jel budu u civilu ili u uniformi?

Meni je, doduše u tramvaju, 2006. došao lik ono kožnjak, sunčane, ćela, isfucane traperice i u ruci je držao neku ZET-ovu iskaznicu. Bogme nigdje drugdje nisam vidio kontrolora u civilu iako je ovako sigurno učinkovitije.

bull92

pa kad ste spomenuli linije 176/177 kontrola mi zna ući, obično u Gajnicama, ali samo oko 2 popodne u smjeru Črnomerca
obično je jedan muški i jedna ženska, ušli su mi ti isti jedno 5-6 puta, ali samo kad je bus bio NL 313 i poluprazan i jednom isti ti na 121 i normalno isto u NL 313, ni kontrolori ne vole kostolomce :)

manoplan

Danas je večina ZET-ovih buseva imala ove naljepnice na vjetrobranu  ::|

narcis

Danas besplatna voznja u ZET-u, sto nisam bio u Zagrebu :(
"AUTOTRANS" Brzo - Udobno - Sigurno

manoplan

ZET-ovo 'navalno' vozilo  ;D