Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

221

Citat: Shole  u Travanj 16, 2012, 19:05:47
To je komad budaletine jer na tim autobusima kočnica praktički ni ne treba do zadnjeg trenutka,  svo ostalo usporavanje se vrši retarderom koji naravno nije u funkciji kad je mjenjač u leru

Još veće su budaletine bili i ostali oni koji su stavljali, prije par godina, buseve s izvađenim retarderom na brdsku liniju.

Majstor

Poštovanje,
Taj Sofer treba doći u radionicu i vidjeti sto uzrokuje takvom
voznjom
Naravno da automatski mjenjac u N položaju nema funkcije
" Retardera " tj. Hidrodinamickog kocenja / kocenja bez habajucih
dijelova /  i naravno da troši kocione obloge nepotrebno
Aut. Mjenjac je zamišljen tako da prilikom ubrzavanja i usporavanja
drži motor u optimalnom okretnom momentu da produzuje vijek samog
mjenjaca ali i motora i ostalih sustava na vozilu sto nadzire naravno
elektronika / naravno za svaki tip mjenjaca i motora posebno prilagodena u
nekom odjelu sa nekoliko stručnjaka / al naravno TKO je veći stručnjak
od Sofera koji ga vozi na svoje uho
Isto tako sumnjam da svaki put stane skroz pa nekad i u pokretu ponovo
stiscu tastere za vožnju i dodatno ga opterecuju
Zao mi je da ima takvih Sofera i jos vise sto to rade na Veteranu
Kockici
Samo mi sudite pošteno !

GT-R

Ja mislim da ste me krivo shvatili.
Linija 237, to sam primjetio na onoj dionici taman kada bus skreće desno kod Elke pa ide onom cestom prema Savišću. Eh na toj cesti sam primjetio da je vozač stavio u N i bus ide sasvim lijepo i tiho i negdje kod tramvajske stanice Munja kada je semafor još daleko je ubacio u D i počeo usporavati.

t4

A to mi zvuči nekako još gore.... voziš, staviš u N, možda je ok ako ne kočiš... i onda opet stisneš D... bus ubacuje u brzinu (samo ne znam da li automatski mjenjač sam može ocijeniti u koju brzinu, jer pretpostavljam da prebacivanje brzina mora ići nekim slijedom kod automatika, od 1-4 i od 4-1, tako da ne znam može li u vožnji ušaltati iz lera u treću kao običan mjenjač)... ja sam vidio baš slučaj da je vozio u trećoj, stisnuo N i onda kočio u leru dok nije stao na semafor. To je radio samo kad je kočenje bilo ziheraški, kad je znao da će morati zaustaviti bus ispred semafora. Ali davno bilo, u doba NG 272....

marin

Ma bezveze d ato radi jer se kočnice više troše, a i šta mu nije lakše ništa ne prtljati (znam da to nije velik posao ali...) nego se vozit normalno ko normalni ljudi.

Bosnaexpres Doboj

Nismo ni svjesni koliko zapravo šofera NE ZNA da vozi. Pritom ne mislim na bezbjednost putnika već na uništavanje vozila. X puta sam bio svjedok kako starije šoferčine guše autobus vozeći ga na jedva 1000 obrtaja. Neki čak na 60 potegnu u šestu brzinu, drže nogu na kvačilu minutama.... ::|

Portos

MAN g.b. 164 dobio je nove reg. ploćice mislim da su ZG 6005-EP danas je vozio na 172 nisam imao na čemu zapisati...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Neprilagodjen

danas oko 15 sati vidjen solo Citaro (nisam uspio vidjeti broj) kako skrece u Auto Zubak na ulaz za tehnicki..

MAN19464

svi autobusi pogona velika gorica izmjestili garažne brojeve na sredinu zadnje haube, tako da sad imaju kao i svi podsusedsku autobusi, takodjer i u unutrasnjosti busa naljepili su garazne brojeve

221

542 ima friško pofarbani prednji dio, bez g. broja i oznake ZET.

marin

Gbr. 183 nema napred oznaku ZET već duže vrijeme.

Scarface

Valjda sam u prikladnoj temi. U srijedu sam se vozio 5-icom, odnosno MAN Lions Coach autobusom od Zagreba do Splita. Bila je utakmica Split-Cibona, a mi kao Cibonina navijačka skupina smo imali čast voziti se dotičnim autobusom. Super je, udoban, klima radila perfektno, 2 cara od šofera- pozdrav ak čitaju forum  ;)   Stigli smo za 5 sati što je okej s obzirom koliko smo stajali.  Za vikend za Zadar, baš me zanima s čime ćemo se tad vozit.

Westin

Citat: Scarface  u Svibanj 14, 2012, 20:20:58
Valjda sam u prikladnoj temi. U srijedu sam se vozio 5-icom, odnosno MAN Lions Coach autobusom od Zagreba do Splita. Bila je utakmica Split-Cibona, a mi kao Cibonina navijačka skupina smo imali čast voziti se dotičnim autobusom. Super je, udoban, klima radila perfektno, 2 cara od šofera- pozdrav ak čitaju forum  ;)   Stigli smo za 5 sati što je okej s obzirom koliko smo stajali.  Za vikend za Zadar, baš me zanima s čime ćemo se tad vozit.

Nadam se da ZET ne vozi gratis pa ni da ne plaća grad

221

Uz bijeli Citaro, dobili smo i crvenoga s reklamom za Brico Store. Garažni broj iz daljine bi bio 556 ili 558.

Westin

Citat: 221  u Svibanj 15, 2012, 08:26:08
Uz bijeli Citaro, dobili smo i crvenoga s reklamom za Brico Store. Garažni broj iz daljine bi bio 556 ili 558.

Koji bio mogao voziti za njih sutra ako ZET vozi za njih za otvorenje iz Heinzlove