Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

Shole

Vjerovatno zato jer CB u stečaju nemože kupovati nove autobuse. Glase na Sajka, ali ih CB otplaćuje

tamlover

...Sajko koji nema veze s autobusnim prijevozom. Očito dogovor s nekim kome se isplatilo uvoziti autobuse i tko planove veže uz CB - a to možda nije Sajko. Novi Zovko ili (još gore)...? Ko bi danas nekom na lijepe oči uvozio buseve, pa čak i da ih CB otplaćuje, ako nema interesa u firmi?
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

fakincic

Kakva je to linija Zagreb - Rijeka koja u 15.45 prolazi kroz Karlovac?

http://www.vecernji.hr/vijesti/putnica-74-centru-karlovca-ispala-autobusa-pokretu-clanak-421341

Sedamdesetčetverogodišnja žena ispala je iz autobusa Croatia Busa u pokretu oko 15.45 sati u centru Karlovca. Autobus je prometovao na relaciji Zagreb-Rijeka, a putnica, koja je u padu zadobila povrede, je iz Zagreba.

Neslužbenoi saznajemo da je do nesreće došlo kada je autobus krenuo sa državne ceste Z1 prma središtu grada Karlovca, odnosno prema autobusnom kolodvoru. Nesretna žena stajala je kod zadnjih vrata i u zavoju je izgubila ravnotežu pa se prislonila na vrata i uzrokovala njihovo otvaranje.
omoć joj je pružena u karlovačkoj bolnici, a liječnici nisu htjeli komentirati njeno stanje jer medicinska obrada još nije završena.

shef

Nije Zagreb-Rijeka nego Zagreb-Vir.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

STEFI- GRAF

Koji joj je vrag govorija da stoji na skalama isprid wc i još naslonjena na vrata .

fakincic

Citat: shef  u Lipanj 17, 2012, 18:00:29

Znam, ali očito su novinar i fotoreporter - obojica Karlovčani koji su bili na licu mjesta - nepismeni da pročitaju tablu.

Westin

Citat: shef  u Lipanj 17, 2012, 18:00:29

Piše da je bio na liniji Vir - Zagreb
Citat:
Očevidom autobusa Croatiabusa iz kojeg je poslijepodne u vožnji ispala 74-godišnja Zagrepčanka utvrđeno je da je uzrok nesreće bio neispravan uređaj za otvaranje i zatvaranje vrata, rekao je novinarima sudski vještak Alojz Vodnik.

Žena je u nesreći zadobila ozljede opasne za život. Od dežurnog kirurga karlovačke Opće bolnice Antona Božidara Pavlovića doznaje se večeras da je i dalje životno ugrožena i da će zbog teške povrede glave biti operirana.

Nakon provedenog očevida, stalni sudski vještak za prometno-tehnička vještačenja motornih vozila Alojz Vodnik kazao je novinarima da su se vrata autobusa u vožnji otvorila zbog neispravnosti zračne instalacije, to jest zračnog osigurača, koji nije osigurao dovoljno jak pritisak da se spriječi automatsko otvaranje. Vodnik je novinarima pokazao i mjesto na vodilici gdje se zrak gubio, a zbog čega je u jednom trenutku tijekom vožnje bila dovoljna jača vibracija da se izgubi potreban pritisak zraka.

Iako je autobus prije mjesec dana bio podvrgnut redovitom tromjesečnom periodičnom pregledu, danas je utvrđeno i da su neispravne svjetlosna i zvučna signalizacije otvaranja vrata.

Zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš Šumonja odbila je za sada konkretizirati kaznenu odgovornost vozača ili tvrtke Croatiabus. Rekla je da u takvim situacijama dio odgovornosti leži i na putnicima. Oni se ne bi tijekom vožnje, kao u ovom slučaju, smjeli dizati sa sjedala, rekla je.

Autobus je prometovao na relaciji Vir-Karlovac-Zagreb, a iz njega je u 15,50 sati putnica tijekom vožnje ispala u ulici Kralja Tomislava, u blizini karlovačkog Autobusnog kolodvora. (Hina)
http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/karlovac-74-godisnja-putnica-ispala-iz-autobusa-navodno-u-voznji.html

fakincic

Vir - Zagreb dolazi navečer u 19 sati u Zagreb, prema tome i Hina valja gluposti.

Westin

Citat: fakincic  u Lipanj 17, 2012, 21:54:05
Vir - Zagreb dolazi navečer u 19 sati u Zagreb, prema tome i Hina valja gluposti.

Vidim sada na jutarnji.hr da se radio o busu zg-0014 -cb i na liniji Zagreb - Vir
http://www.jutarnji.hr/karlovac--putnica-ispala-iz-autobusa--lijecnici-se-bore-za-njen-zivot/1035617/

STEFI- GRAF

Sve to stoji ali mi nije jasno šta je stala na skalinama  ispred wc na tako dugoj liniji pa bože nije gradski autobus da je pun pa stoje na skalinama i naslanjaju se na vrata.Sigurno je bilo sjedeće mjesto jer koliko sjedeći mjesta toliko se karata proda.A tu kad stojite vozač vas vidi samo prilikom ukrcaja i iskrcaja na unutrašnji retrovizor a tijekom vožnje nema potrebe tu fokusirat pogled pogotovo na dužim linijama kad svi u pravilu sjede ja neznam dali itko i ukrcaje punike na duže linije da moraju stajat na nogama.

Tlimfocit

Citat: STEFI- GRAF  u Lipanj 17, 2012, 22:39:53
Sve to stoji ali mi nije jasno šta je stala na skalinama  ispred wc na tako dugoj liniji pa bože nije gradski autobus da je pun pa stoje na skalinama i naslanjaju se na vrata.Sigurno je bilo sjedeće mjesto jer koliko sjedeći mjesta toliko se karata proda.A tu kad stojite vozač vas vidi samo prilikom ukrcaja i iskrcaja na unutrašnji retrovizor a tijekom vožnje nema potrebe tu fokusirat pogled pogotovo na dužim linijama kad svi u pravilu sjede ja neznam dali itko i ukrcaje punike na duže linije da moraju stajat na nogama.

Ma vjerojatno je tribala izać u Karlovcu i onda se ustala kad je vidila da je kolodvor blizu i eto ti zla.

Tomek

Što se tiče ove linije vjerojatno bus nije bio pun, ali isti ovaj prijevoznik Croatia bus redovno u 21.00 iz Zagreba za Dubrovnik kreće krcat te bude ljudi koji i stoje do Karlovca(nekada i desetak)

fakincic

Kakva je to zvučna signalizacija kod otvaranja vrata (na takvom Neoplanu)? Sjećam se da se pali svjetlo pri otvaranju vrata, ali zvuk?

STEFI- GRAF

Kod mene na setri kad otvoriš vrata svijetli dugme kad zatvoriš onda se ugasi a kad ideš krenit a nisi zatvorija vrata onda svira alarm neki reski zvuk koji para uši  avijerovatno bi  svirao i onda kad bi se vrata otvorila u vožnji fala bogu nisu.Samo kod mene nema stajanja i zadržavanja na stepenicama i blizu vrata ja to odma ispalim i uvedem reda.

vedran 811

Ovaj nesretni slučaj koji se desio je produkt plitkih mozgova putnika koji se voze iz pravca Zg u Ka. Dok sam vozio bus , a poznavajući mentalitet mojih sugrađana( karlovčana) svakodnevno nadobudan pojedinac ili više njih  se traži da ih  se pusti kod privredne banke ako bude crveno na semaforu, a taj semafor je 50 metara od mjesta događaja ili 300 metara od kolodvora. Vjerojatno je gospođa još u Zg ili na naplatnim kućicama u Ka zamolila vozača da ju pusti na tom mjestu jer je to tradicija koja traje puno godina i vjerojatno će joj sada doći kraj, a sva upozorenja kolega vozača da to neće učiniti završavaju rječima putnika kako im bus svaki puta tu stane i kako  on nije fleksibilan , pa čovjek da ne ulazi u raspravu napravi uslugu putniku. Kod skretanja sa brze ceste u pravcu te banke putnici se obično dižu i pripremaju za izlaz kod banke i najvjerojatnije da se i ona ustala sa sjedišta i pripremala za izlaz ali nije računala na svoje godine i na to da se bus kreće i stoga je i pala na vrata. Nažalost vrata su  se otvorila i ona je ispala  van a  vještak je zaključio neispravnost uređaja za otvaranje vrata. Ovo što sam napisao ne mora biti ali je velika vjerojatnost da je bilo tako  jer ne postoji drugi razlog da putnik ustaje sa sjedišta jer još ima tih 300m do kolodvora.