Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

Tomek

Tomek

Danas na Bundeku oko 16.00 u kvaru ostao Citaro G gbr 548

marin

Ima već dva mjeseca (nisam siguran jel sam to već napisao, pa isprike ako jesam u nekoj drugoj temi) da Citaru GII gbr.188 na onom malo displeju unutra kod volana piše GREŠKA ISUŠIVAČ ZRAKA!!! Vozači polude na to jer se ne može ugasit nego stalno gori tak da ne vide jel im neko stisnuo STOP, a i jednostavno smeta jer gori žuta lampica. Danas je taj bus na 109 i događa se isto a u knjigu je pisano ima i već više od 2 mjeseca što je najgore !!!!

Tomek

Lion's City gbr 311 malo prije šlepan po obilaznici prema MAN Importeru. Zanima me tko plaća to šlepanje ZET-ov D5 šlepa i iza još ide ZET-ov Crafter pa jel MAN Importer plati ZET-u za to ili??

421

Citat: Tomek  u Lipanj 11, 2012, 22:08:45
Lion's City gbr 311 malo prije šlepan po obilaznici prema MAN Importeru. Zanima me tko plaća to šlepanje ZET-ov D5 šlepa i iza još ide ZET-ov Crafter pa jel MAN Importer plati ZET-u za to ili??
Vrši se prijeboj (vjerojatno) , jer je ugovorom definirana manipulacija busom dok nije u voznom stanju.
Citat: marin  u Lipanj 01, 2012, 15:08:03
Ima već dva mjeseca (nisam siguran jel sam to već napisao, pa isprike ako jesam u nekoj drugoj temi) da Citaru GII gbr.188 na onom malo displeju unutra kod volana piše GREŠKA ISUŠIVAČ ZRAKA!!! Vozači polude na to jer se ne može ugasit nego stalno gori tak da ne vide jel im neko stisnuo STOP, a i jednostavno smeta jer gori žuta lampica. Danas je taj bus na 109 i događa se isto a u knjigu je pisano ima i već više od 2 mjeseca što je najgore !!!!
Na displeju je objašnjenje kvara,  crvena lampica znači teži kvar ili "STOP" te obvezno zvanje mehaničara, dočim žuta znači vožnju uz oprez u vožnji do dolaska u garažu gdje će se kvar otkloniti.
Crveni kvar  +objašnjenje  na displeju ne može se poništiti od strane vozača već uz uređaj za dijagnostiku ili  samo otklanjanje kvara.
Žuti kvar+objašnjenje  na displeju, vozač  može djelomično poništiti tipkom za očitavanje displeja za objašnjenje na displeju dok žuta lampica ostaje svijetliti.
U navedenom primjeru, moguće je čekanje potrebnog senzora ili isušivača zraka, uz stalno gorenje žute lampice kao podsjetnika što iritira vozača za vrijeme rada no moguće je očitavanje najave stanica.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dean25

Na Mažurancu u 17:05 gb 324 (118.02) ostao u kvaru - nemože se upaliti.
Servis pokušao napuniti akomulatore,pa je ustanovljeno da se pokvario anlaser.
Isti odšlepan dizalicom u MAN u H.Leskovac.

marin

Danas se pokvario gbr. 75 na liniji za Mikuliće i to na izlaznom peronu na kojem ga nemožeš zaobić:

sokre

21. lipnja u Prečkom. Classic 68 bez stražnjeg branika, pod pratnjom se vrlo sporo kretao prema garaži ..

marin

Danas se na 109/4 pokvario gbr. 186, zamjenjen je sa gbr.313 koji sam našao na Črnomercu u ovakvom stanju:

Taj gbr. 313 zamjenjen je sa gbr. 202, evo ga u Kauzlarićevom prilazu:

Portos

Jučer krepao g.b. 198 50m od okretišta u Zaprešiću.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Jučer:

obadva su u kvaru....
Danas je bus sa linije 146 (gbr.227) krenuo s Reljkovićeve i ušao u Črnomerec jer je imao kvar:

... poslije se okrenuo i nastavio dalje

Miho-x

;D  haj pozdrav marine !!

gledam tvije  fotke i  imaš  zanimljiv stil
i čini se dobra kamera
samo malo  pripazi na sunčev bljesak i nemoj 
protiv sunca okretati kameru,
najbolje da ti je sunce iza leđa 8-8

Miho Brit. Trg
mudra vožnja je partnerstvo za preživljavanje
zato kontroliraj se ili ćeš postati žrtva

marin

Citat: Miho-x  u Srpanj 02, 2012, 08:31:31
;D  haj pozdrav marine !!

gledam tvije  fotke i  imaš  zanimljiv stil
i čini se dobra kamera
samo malo  pripazi na sunčev bljesak i nemoj 
protiv sunca okretati kameru,
najbolje da ti je sunce iza leđa 8-8

Miho Brit. Trg
Nema frke to sam moro brzo ulovit pa je ispalo tak kak je...

marin

Upravo viđen Citaro G II kako se šlepa prema Jankomiru s još ispisanom linijom, mislim da je linija na kojoj je rikno 115, na Ljubljanici sam vidio Lion's Cityja, ali ne znam jel ga on zamijenio pošto je skoro svaki dan na dvokratnom solo bus.

Westin

gbr.225 na liniji 234 stoji u Cimermanovoj kod hipodrama smjer Lanište a iza njega crafter i vjerovatno čeka dizalicu . Na zamjenu polazak u 6:30 s glavnog kolodvora poslan gbr.532 skinut s jedne linije