Tipovi autobusa na linijama 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:49:53

221

Vezano uz tipove buseva koji voze na pojedinim linijama, u sutrašnjem se VL Cityju objavilo pitanje čitatelja:

Citat:

Zašto svi nemaju isti komfor u autobusima ZET-a?

Poštovani,
svaki dan na posao idem autobusom s Glavnog kolodvora a onaj koji vozi prema mom kvartu star je i prljav i što je u ovim mjesecima najvažnije, neklimatiziran. Ako plaćam prijevoz ZET-u od istog očekujem isti komfor kao i drugi putnici. Zašto to nije tako?

Odgovor Tomislava Jurića:

Poštovani, najveće smo napore uložili u obnovu voznog parka i dvije trećine vozila je klimatizirano. Različiti tipovi vozila na linije se disponiraju ovisno o dužini i konfiguraciji trase te prometnoj opterećenosti. Nastojimo ne diskriminirati putnike niti jedne linije, a s obzirom na to da nije konkretno navedena linija, teško je detektirati problem. Možete se javiti na besplatni broj 0800 200 060 i nastojat ćemo riješiti problem.

Vjerojatno se gospodin vozi na 218 gdje već 2 godine voze kockice.

tramvajac 92

164* i 145 voze 134
*Bez displaya ili table

conecto

Poznato je da nisu svi autobusi ZET-a klimatizirani, ali i takvi negdje moraju voziti. U zadnje vrijeme upravo je klima u busevima top-tema putnika što je u neku ruku dobro jer govori da nema problema kao nekad (20-ak godina unatrag) kad su bili sretni da bus uopće dođe, ne ostane u kvaru putem, a putnik se uspije ugurati nekako unutra. Ali ako već i nema klime, to nije opravdanje da je bus prljav i neodržavan pa se očito radi o liniji APD koja ima krajnje nesposobno rukovodstvo posljednjih godina (ni noviji klimatizirani nisu puno čišći).
A vidimo i način kako priodobiti novije autobuse u "svoj kvart" - malo preko medija, malo se nazove ZET i TJ sve sredi iako nema pojma o prometu ili zašto na određenoj liniji voze baš takvi autobusi. Ako je u pitanju linija 218 onda se zna zašto je tome tako, a to je izvan ingerencije ZET-a (stanje prometnice).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

Citat: conecto  u Srpanj 26, 2012, 14:24:07
Ako je u pitanju linija 218 onda se zna zašto je tome tako, a to je izvan ingerencije ZET-a (stanje prometnice).

Koji dio? Onaj uz nasip prema toplani?
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

822DoDo

Danas sam vidio dosta Citelisa..Na 212 2, 215 1 ili 2, na 279 2 komada...I na 217 kockica 514 koja je pocela kuhat pa se vozac vozio s otvorenim poklopcem motora da se hladi  ;D
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tramvajac 92

I na 221 je bila kocka 509 mislim, a i jedan pliner još..

marin

I jedna pohvala...jučer su na 172 bili samo Citari (ali samo cjelodnevni, dakle svi osim 172/09 i 172/04) i to gbr.208, 209, 185, 230, 227 i 188.

221

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 31, 2012, 19:34:01
I na 221 je bila kocka 509 mislim, a i jedan pliner još..

Da 509 i 777. Zapravo, ako sam dobro vidio, danas su na 221 vozili: kockica, Citelis, Citaro APP i Citaro APD.

221

Na 234 je Citaro 210, vjerojatno fali Citara pa dovlače nove iz APP-a.

tramvajac 92

Nebi ja reko Citara.. Citari idu na dizel..

marin

dean25

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 01, 2012, 09:01:28
Nebi ja reko Citara.. Citari idu na dizel..

tramvajac

kome ti to repliciraš?
Ne razumijem.
Objasni molim!
Hvala unaprijed!

tramvajac 92

Ako nema citata, očito na post iznad..   good_boy

507 je imao nekih problema oko 13:40, dosta dugo je stajao na stajalištu Špansko.. Pokrenuo se oko 13:55 prema Jankomiru..

421

Citat: tamlover  u Srpanj 30, 2012, 22:36:04
Citat: conecto  u Srpanj 26, 2012, 14:24:07
Ako je u pitanju linija 218 onda se zna zašto je tome tako, a to je izvan ingerencije ZET-a (stanje prometnice).
Koji dio? Onaj uz nasip prema toplani?
Iako je loš i uzak, ne radi se i njemu već o (pre)visokim ležećim policajcima od starog okretišta i natrag do početno/krajnjeg stajališta.
Zbog neprilagođene brzine i nivelacije Citara G II ,plastična podnica biva oštećena, ali i dio donjeg postroja s električnom i zračnom instalacijom.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Westin

Citat:
Vjerojatno se gospodin vozi na 218 gdje već 2 godine voze kockice.

Osim ovih izuzetaka kada poslijepodne / navečer dođe Citaro II gbr.228