Cijene goriva

Autor stipe15, Svibanj 16, 2008, 02:04:47

stipe15

Kad san kao manji pričao s ocem o automobilima uvijek mi je govorio da treba uzimati dizelaša,da je dizel jeftiniji.Danas nije tako,žalosno dizel je 9.17kn ,a eurodizel 9.27 :o.Obje vrste dizela skupnje su od benzina(super 95,eurosuper 94, super plus98) koji su od 8.74kn do najskupljeg super plusa koji  je 9.08kn.

man134

i onda se dogadaju prosvjedi u firmama da su poskupili ili slicno,sve se krece skuplje jer od nafte se pravi sve,naravno autobusi idu na naftu pa naravno da ce poskupiti prjevoz kad nebi poskupljivali isli bi sebi u đep,a oni u saboru njih boli briga za nas kad im mi placamo sve !!...

busfan

U Becu se godinama koristi plin u autobusima. Koliko se to isplati?

tiki

Citat: busfan  u Svibanj 16, 2008, 18:12:29
U Becu se godinama koristi plin u autobusima. Koliko se to isplati?

Ovisi koliko je njima plin jeftiniji... jer da u HR vecina građana pređe na plin, sigurno bi plin poskupio i to dobro
Pogledaj koliko je prije bio dizel, a pogledaj koliko je sad, ocito ga mnogo ljudi koristi

miky

Citat: stipe15  u Svibanj 16, 2008, 02:04:47
Kad san kao manji pričao s ocem o automobilima uvijek mi je govorio da treba uzimati dizelaša,da je dizel jeftiniji.Danas nije tako,žalosno dizel je 9.17kn ,a eurodizel 9.27 :o.Obje vrste dizela skupnje su od benzina(super 95,eurosuper 94, super plus98) koji su od 8.74kn do najskupljeg super plusa koji  je 9.08kn.

Jest istina je da je benzin jeftiniji. Ali koliko diesel troši manje od benzinca. Jedan moj prijatelj je kupio Peugeot 308 1.6 HDI (diesel) 110 KS, a ja sam kupio isti auto samo 1.6 benzinac 122 KS (navodno BMW motor). Njegov troši kad ga pazi 4.8 l/100 km, a na istoj relaciji moj troši 8,6 l/100 km, a ja sam ga extremno pazio.........................................Nabavna cijena sa identičnom opremom je oko 4.000 KN, moj nešto skuplji jer je Automatic.

manoplan

Evo eurodizela blizu 10 kuna/litra.Bit će veselo,kako nama običnim smrtnicima tako i prijevoznicima.

http://www.net.hr/novac/page/2008/05/26/0643006.html

man134

Citat: manoplan  u Svibanj 27, 2008, 00:15:49
Evo eurodizela blizu 10 kuna/litra.Bit će veselo,kako nama običnim smrtnicima tako i prijevoznicima.

http://www.net.hr/novac/page/2008/05/26/0643006.html

mislim da ce se morati nesto drugo izmisliti kako pogon,i da ovo neide ovako ako ovako nastavi prec ce 13 kn litra,ja u svoj auto stavljam plin iako ce i to poskupti sve da je plin 7 kn opet se isplati...

miky

Meni je svejedno, ja ulijem u auto 200 kn uvijek i to mora trajat 2 tjedna, kad nestane parkiraj i čekaj, a što je najvažnije što više pješačim manje kila...

erobuss

Na cijene se ne može utjecati, pa tako i ne obraćam pažnju na to. Tjedno prelazim od 300-600 kilometara, a kad ti auto treba za posao i svakodnevne potrebe nema šanse da možeš paziti, jedan izlazak manje vikendom nadoknadi tu razliku u cijeni. Sijećam se vremena kad je gorivo bilo 6 kuna  ;D

Za ona dobra, dobra stara vremena...

Servis

Ahahahahaha. :D :D

Genijalno.

Luka

Kod nas je vec neko vreme benzin preko 10kn (100 din) i jos najavljuju poskupljenja.. Eto, tesite se time :) Sva sreca pa ja vozim dizela obicnog, pa tocim D2 koji je oko 85 din (8,5 kn), pa s obzirom na malu potrosnju ne mogu da se zalim.. Ali mi nije jasno kako moze dizel da bude skuplji od benzina?
Postoje dve marke autobusa - Setra i svi ostali!
www.autobusi.net - Sajt posvecen autobusima!

busfan

Sto se tice gradske voznje sada je manja guzva pa nadjem parking iz prve, a ne ko prije 5 krugova dok neko ne izadje, pa sad u gradskoj voznji i ustedim ;D

Samo me brinu ove autobuske linije, nema od tog vise nista izgleda :(

maky

Nije baš gorivo, ali tiče se modernih dizelskih motora... Znate li možda koliko košta litra AdBlue aditiva?
Zadnji puta kad sam gledao na putnom računalu, Citaro je trošio 60 litara dizela na 100 km + neznam koliko AdBluea. Znam da MAN-ovi 10KS jači troosovinci troše 70 litara dizela, ali u njih ne ide AdBlue. Baš da vidim šta je isplativije...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!