Linije - razno 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:53:10

sinovac

Pozdrav ekipa, situacija na 124 je sljedeca: kaj se tice Nedeljnih polazaka isti su trazeni od strane Parka prirode Medvednica radi cesceg vracanaj planinara sa Glavice tj. spilje Veternice (kombinacija 130 na 124), raspored radnim danom slazem se mogao bi biti kud i kamo bolje organiziran u odnosu na susjedne linije, nebi trabala biti dva busa u rasponu od 9 do 12, bolje bi bilo da su oba do cca 21 h kao na 130, a posto okretiste na 124 ima kruzni tok nevidim razloga zakaj nebi ni 121 mogao produziti gore, oko 1994 god. praksa je svakodnevna bila zglobni Ikarusu.
putjem svakodnevno tom linijom pa kad dodem na Crnomerec pa vidim da u 14.45 i 15.15 paralelno idu i 121,124,130 zaista smjesno a sigurno imas jos takvih polazaka u oba smjera

lp
sinovac/124

Lions Regio

Šta se tiće 121 to se pokriva gotovo na dnevnoj bazi busem sa Gajnica premda je često i solo al bolje takav nego nikakav  :)

sokre

Jučer sam bio u ulici Platana i vidio gdje je početna stanica linije 231.

Nisam to znao prije, pa mi, kao nekome sa strane izgleda da 269 i 231 voze istom trasom, samo što 231 skrene kod Bille i u principu se vraća kada obiđe naselje.

Ima li smisla ta linija, budući da se preklapa sa 269. Ili je ona prava kvartovska linija, kao što su 220, 221 i slične?

Inače, na njoj je jučer bio Citelis, kako se može vidjeti na slici ..

marin

231 staje puno češće po stanicama od 269 koja staje na svakoj drugoj ajmo reć, a ima 231 još koju stanicu u kvartu ja mislim.

221

Kao što je marin napisao, 269 je brza linija do Dupca (stane samo kod Mandlove) a nakon Dupca postaje normalna linija, tako da stanovnicima koji gravitiraju dijelu grada od Borongaja do Retkovca samo 231 odgovara.

sokre

Hvala.. I mislio sam da je tako.

Svaki dan nešto novo naučim ..  8)

421

Citat: sokre  u Prosinac 28, 2012, 09:33:55
Nisam to znao prije, pa mi, kao nekome sa strane izgleda da 269 i 231 voze istom trasom, samo što 231 skrene kod Bille i u principu se vraća kada obiđe naselje.
Ima li smisla ta linija, budući da se preklapa sa 269. Ili je ona prava kvartovska linija, kao što su 220, 221 i slične?
269 i 231 voze od Borongaja novom Branimirovom, skreću u Južnu ulicu i onda 269 nastavlja lijevo Čulinečkom do Dupca gdje je stajalište nakon kojeg ne staje do Sesveta u Zagrebačkoj ulici i na svim stajalištima do okretišta u Sesvetskom kraljevcu. 231 staje na svim stajalištima u Novoj Branimirovoj do Novog retkovca, a na #Južna ulica/Čulinečka nastavlja ravno do  početno/krajnjeg stajališta u aleji Platana.
Citat: 221  u Prosinac 28, 2012, 09:47:21
Kao što je marin napisao, 269 je brza linija do Dupca (stane samo kod Mandlove) a nakon Dupca postaje normalna linija, tako da stanovnicima koji gravitiraju dijelu grada od Borongaja do Retkovca samo 231 odgovara.
Djelomično točna tvrdnja za liniju 269 jer osim stanice u Mandlovoj, staje ( u nekim polascima) i na stajalištu Maksimirska naselja, a netočna je da nakon Dupca postaje normalna što sam napisao u prethodnom odgovoru.
I čudim Vam se dečki, da se ne koristite blagodatima ZET-ovih stranica gdje je sve to dobro objašnjeno i lako shvatljivo ako gledate mrežu linija.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sokre

Citat: 421  u Prosinac 28, 2012, 16:39:48
I čudim Vam se dečki, da se ne koristite blagodatima ZET-ovih stranica gdje je sve to dobro objašnjeno i lako shvatljivo ako gledate mrežu linija.

haha

STIB

Citat: Ivan  u Prosinac 27, 2012, 18:47:19
Da ima pameti netko bi s 4 autobusa i taktom od 1 h zajedno nedjeljom racionalno organizirao (...) umjesto da na prvoj bezveze kruže a na ostalima bezveze stoje dok vozači dobivaju nedjeljnu plaću, a stalno pričaju kako je sve skupa nerentabilno i prijete novim ukidanjima.
Ovo mi je dalo misliti:
Zar se ne bi moglo nekako spojiti 204 i 207 pa da se troši samo jedan bus i jedan vozač?
Ovako kako je sada, 204 vozi svakih 45 minuta po 10-15 minuta, a ostatak vremena stoji, a slično je i na 207.
A povezana linija bi mogla onda voziti i nedjeljom (barem prije podne)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Citat: sokre  u Prosinac 28, 2012, 09:33:55
Linija 269 uopće ne bi imala smisla od Borongaja do Sesveta kad bi netko u javnim upravama bio dovoljno talentiran da shvati koliko bi korisna bila potpuna tarifna unija ZET-a i HŽ-a i spajanje stanica i terminala, ovako je nužno da postoji brza linija 269 jer je za korisnike ZET-a u Sesvetama ogromno povećanje kvalitete u odnosu na truckanje kroz Dubravu, kad bi svuda stajala bila bi katastrofalna.
Zato mora postojati i paralelna linija 231.

Ivan

Citat: sinovac  u Prosinac 27, 2012, 20:57:58

Pozdrav ekipa, situacija na 124 je sljedeca: kaj se tice Nedeljnih polazaka isti su trazeni od strane Parka prirode Medvednica radi cesceg vracanaj planinara sa Glavice tj. spilje Veternice (kombinacija 130 na 124), raspored radnim danom slazem se mogao bi biti kud i kamo bolje organiziran u odnosu na susjedne linije, nebi trabala biti dva busa u rasponu od 9 do 12, bolje bi bilo da su oba do cca 21 h kao na 130, a posto okretiste na 124 ima kruzni tok nevidim razloga zakaj nebi ni 121 mogao produziti gore, oko 1994 god. praksa je svakodnevna bila zglobni Ikarusu.
putjem svakodnevno tom linijom pa kad dodem na Crnomerec pa vidim da u 14.45 i 15.15 paralelno idu i 121,124,130 zaista smjesno a sigurno imas jos takvih polazaka u oba smjera

lp
Pa dobro, možda PP Medvednica traži, ali tko kaže da mora dobiti? Uz dužno poštovanje, što oni znaju o javnom prometu i kada to ima tako užasno puno ljudi da trebaju dodatne autobuse? ??? Uostalom, puno više ljudi ide na Medvegrad i Kraljičin zdenac linijom 102 pa ona vozi kako vozi, vikendom je stalno natrpano do bola.
Uglavnom, za posjetitelje Veternice i Glavice je sasvim dovoljan jedan solo bus svakih 1 h jer lokalnih putnika jedva ima a izletnici baš neće ići u stotinama, i kad sam išao na izlete kad je bilo prilično ljudi solo bus je uvijek bio sasvim dovoljan (i to uvijek dođe jedna grupa u dva-tri sata pa onda nekoliko pojedinaca ide fino u praznom busu).