Linije - razno 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:53:10

conecto

Nove ZET-ove linije, promjene na postojećim, možda ukidanje pojedinih (?) - sigurno će toga biti i u ovoj 2012. godini.
Ako imate kakve spoznaje na tu temu, podijelite to s ostalim članovima foruma u ovoj temi!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

MAN19464

od ponedjeljka 23.01.2012. noćnu liniju 268 vozi APD

lovac27

Zašto? Ima smisla jedino ako će voziti zglobni busevi? Inače koji je razlog? Od uvijek je noćnu 268 vozio APVG.

MAN19464

zbog kroničnog nedostatka vozača kako u svim pogonima tako i u pavg-u a, pa su u upravi (pošto nema zapošljavanja vozača)odlučili pokušat preraspodjelom linija nešto postić kako bi se smanjili veliki prekovremeni sati vozača.

Shole

Moglo bi se i vama desit ko i nama u Rijeci.  Broj zaposlenih općenito u firmi smanjen za oko 20%, dok je istovremeno broj vozača povećan.  Praktički sve što je imalo "D" kategoriju je poslano da vozi i još je bio jedan natječaj i zaposleno je 10 vozača izvana, s tim da nije primljen apsolutno nitko ko je već imao ikakve veze sa Autotrolejem (bio, otišo, vratio se, ....)  kao ni sinovi/očevi/braća već zaposlenih što je do sad bila garancija prolaska na natječaju.  Sve ljudi sa biroa koji nemaju nikakve veze s firmom

MAN19464

kamo sreće da se to desi, jel ovo nema smisla da fali onih koji su nosioci posla, nešto se hitno mora riješit, a što je najgore nema zapošljavanja iz vana jel ima viška djelatnika u holdingu, mislim da bi mogli prepisat recept iz Rijeke

Ivan

Citat: lovac27  u Siječanj 19, 2012, 19:08:25
Zašto? Ima smisla jedino ako će voziti zglobni busevi? Inače koji je razlog? Od uvijek je noćnu 268 vozio APVG.
Inače, otkad su tramvajski noćni vozni redovi reducirani noćni 212 vozi samo subotom; APVG se ionako stalno smanjuje kad je zatvaranje u nekom dalekom planu, tako da ovo donekle ima logike.

MAN19464

navodno bi mogla linija 315 uskoro pripasti pogonu autobusa Podsused, ako je to istina mislim da je Ivan upravu i da bi to moglo biti i ranije što se tiče PAVG-a

sokre

Da li ce promjena garaze rezultirati i promjenom broja linije?

Konkretno mislim na liniju 315.

Da li se ikada dogodila renumeracija nakon promjene maticne garaze?

221

Je, dogodila se kada je 159 iz APP-a prešla u 268 APD-a. A s druge strane, APP je vozio 219 i APD vozi 107, a promjene broja linije nema.

Portos

Citat: 221  u Siječanj 28, 2012, 11:50:16
Je, dogodila se kada je 159 iz APP-a prešla u 268 APD-a. A s druge strane, APP je vozio 219 i APD vozi 107, a promjene broja linije nema.
Prije toga je 266 postala 159. Još prije toga su 161, 162 i 163 postale 327, 328 i 329 pa su kada su ponovno vraćene APP postale 160, 161 i 162 jer je 163 u međuvremenu zauzeta...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Citat: sokre  u Siječanj 28, 2012, 00:02:19
Da li ce promjena garaze rezultirati i promjenom broja linije?

Konkretno mislim na liniju 315.

Da li se ikada dogodila renumeracija nakon promjene maticne garaze?
315 ipak vozi do područja V. Gorice (iako zapravo puno više ljudi prevozi na području Zagreba kroz Čehe, M. Mlaku, Odru i Hrašće) pa mislim da bi broj mogao ostati i ako pređe Podsusedu.

Moje je mišljenje da nema potrebe mijenjati brojeve samo zbog promjene pogona (kao kod 107, broj i dalje označava zagrebačku gradsku liniju), ali trebali bi se davati i mijenjati prema teritorijalnoj podjeli, tako da mislim da je i 268 još davno moglo dati neki gorički broj, a možda i ne jer ipak puno koristi područjima prije VG...

Ivan

Nego, mislim da što se tiče prigradskih linija treba razmišljati o jedinstvenoj numeraciji kod svih prijevoznika na cijelom području Zagrebačke županije (ili eventualno mrvicu šire) ako jednom dođe do tarifne unije koja je normalna stvar u razvijenim velikim gradovima u Europi, što je doduše trenutno teško očekivati uz ovako nesposobnu javnu upravu, no ipak, kao ideja za neku daljnju budućnost...

tramvajac 92

Da se možes istom kartom voziti i sa ZETom i sa Samoborčekom.. To bi bilo jako zgodno, al mislim da to će dočekati tek naša djeca koja će se čuditi kako je nekad uopće mogla biti različita cijena za istu dionicu..

Shole

To uopće nebi trebala bit komplicirana stvar.  U  Rijeci bi trebalo ubrzo zaživit CITY CARD kartica koja je osim ostalih stvar (parking....) namjenjena i za prijevoz JGP-om.  Kontaktna kartica koja na sebi sadrži određenu svotu novaca, a nadopunjuje se bonom (ko mobitel) ili ti dolazi račun na kraju mjeseca.  Ulaskom u autobus istu nasloniš na aparat i ona očita ulazak.  Prilikom izlaska iz busa ponovo ju nasloniš i računa ti izlazak i naplaćuje prijeđeni put.  Ukoliko zaboraviš "kucat" izlazak onda ti se računa najduža trasa za tu liniju. Ukoliko pak otkucaš izlazak, a ostaneš u busu, nakon nekog vremena zasvira alaram i blokira se ista ta kartica jer je unutar senzora (u busu) prisutna kartica koja je otkucana kao da je napustila vozilo.

Znači kad bi teoretski sistem radio bez greške, uopće nije bitno s kojim prijevoznikom se voziš (pod pretpostavkom da svi imaju implementiran isti sustav).  Vozio se ti Samoborčekom, Autoturistom ili ZET-om,  tebi je lova skinuta sa računa,  a oni se poslije djele kome ide koliko s obzirom na  otkucane vožnje u svojim autobusima.