Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Urbino LE

Pouzdani izvor?

Citirati ću sada malo slobodnu Dalmaciju, a u zadnje vrijeme su oni bili jako precizni kada je riječ o novcu koje grad Split izdvaja za nabavke.

'Promet': Do Božića stiže 16 novih buseva
...
Riječ je o 16 autobusa tvrtke "Iris Bus Iveco", dok će još deset vozila na splitske ulice stići u travnju iduće godine, tako da će ukupno biti nabavljeno 26 autobusa.
...
Grad Split nova vozila uzima na leasing od pet godina s mjesečnom obvezom od 650 tisuća kuna, koje će se financirati iz proračuna sa stavke kapitalnih donacija.
...
usporedno s ovom, pripremaju natječaj za novu nabavu vozila, također po modelu financijskog leasinga od pet godina, s tim da Grad ulazi u investiciju vrijednu 51 milijun kuna, gdje bi mjesečna rata leasinga iznosila 850 tisuća kuna.
...
ne znamo točan broj vozila koja su predmet ove nabave
...
Uprava ovog komunalnog poduzeća prigodom zadnje nabave novih autobusa, pokušat će maksimalno skratiti rokove isporuke, kako bi počeli s radom na našim prometnicama početkom ljeta 2013. godine.

Mislim da je po ovome očito da još nisu stigla sva nova vozila iz prve nabave, čak neće ni stići sva kada dođu i ona 4 Dailya.

Eto sada kada imate takve insiderske informacije me zanimaju sljedeće stvari. Je li MAN predmte one prve ili ove druge nabave? Ako je je iz prve nabave onda se očito odustalo od Citelisa kao 6 solo niskopodnih gradskih i ide se na 6 solo Lion's Citya. Ja bi nravno volio da su ov MAN-ovi predmet ove druge nabave što bi značilo da je tih 6 samo manji dio te druge nabave.

netko

Citat: Avtomontažafan  u Prosinac 29, 2012, 00:45:47
A očito nema ni nikakve razlike između Nijemaca (Mannheim) koji su u Zagrebu i Francuza (Ligny-en-Barrois) iz ST i RI, problemi i s jednima i s drugima.
Postoju i Španjolci.Ako se nevaram iz Samana.Možda smo trebali potegnuti sa nabavom do daleke Španjolske. ;D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Za one koji su pitali, novi su registrirani ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Urbino LE

Valjda će napokon u Promet, zanima me na kojim linijama. Iskren da budem nebi me začudilo da ih stave LE barem na 7 i 15, a dio Citara pošalju van grada. U nas ništa nije čudno.

COVIK

Ne zamjerite na kvaliteti slika,bilo je na brzinu a i malo se ruke tresu (godine rade svoje) ;D

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

netko

Citat:Premijera na Šolti

Kako nas je izvijestio Držislav Brčić, predsjednik Uprave javnog prijevoznika, za 10-ak dana očekuje se isporuka još četiriju kombi busova koji nedostaju da bi se kompletiralo prvi dio nabavke, nakon čega će se obaviti njihova svečana primopredaja. Od pristiglih vozila, prvo će već krajem ovog tjedna imati premijernu vožnju na Šolti, a na splitskim ih ulicama možemo očekivati početkom sljedećeg tjedna.

- Polovinom travnja ove godine očekujemo drugi dio isporuke od šest solo gradskih niskopodnih autobusa marke MAN, čime je uz četiri kombi busa, koji već voze, zaokružena ova nabava vrijedna 39 milijuna kuna s PDV-om – kaže nam Brčić.
Odlazi li jedan Cross na Šoltu?Vjerovatno da.Da nije,čemu onda premijera na Šolti. ???
I opet se potavlja pitanje?Dali su ona 4 Irisbusa sa ZG tablicama kupljeni ili......
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Urbino LE

Znači 6 MAN-ova ipak. :o Originalno su tu trebali biti umjesto 6 MAN-ova 6 Citelisa i 4/6 Proxysa. Znači da su morali ići sada na dva natječaja ako su dva dobavljača. Koje kemijanje majko mila.

MAN-ovi ako su Euro5/EEV će biti sa barem 280 konjića i za Promet sasvim novim motorom D20. Znači eto nam stiže još dodatna komplikacija kod održavanja.

Degeneral

Citat: Avtomontažafan  u Siječanj 03, 2013, 21:43:49
Za one koji su pitali, novi su registrirani ;)
Evo i registracija:
284 - ST-936-VU -- Irisbus Crossway LE
285 - ST-937-VU -- Irisbus Crossway LE
286 - ST-938-VU -- Irisbus Crossway LE
287 - ST-939-VU -- Irisbus Crossway LE
288 - ST 940-VU -- Irisbus Crossway LE
289 - ST-941-VU -- Irisbus Crossway LE
290 - ST-942-VU -- Irisbus Crossway
291 - ST-943-VU -- Irisbus Crossway
292 - ST-944-VU -- Irisbus Crossway
293 - ST-945-VU -- Irisbus Crossway
294 - ST-946-VU -- Irisbus Crossway
295 - ST-947-VU -- Irisbus Crossway

Paško

Točne su ti registracije. Ovo je inače prvi put da registracije idu zajedno s garažnim brojevima, a ne da su svakakve kombinacije.

Shole

Jeste li uspjeli prokljuviti po kojem ključu su djeljeni autobusi ?   Da li se zna koji je išao umjesto kojeg starog,  ili je još nedefinirano pa šaraju svukuda ?

Paško

Još ćemo malo izvđat situaciju pa ćemo vidjeti kako je sve to raspoređeno. Originalno neki uopće nisu trebali dobiti određene autobuse, ali nekima se govori samo "DA!". Zasad još ima šaranja, malo više od pola autobusa je na cesti.

Što se tiče starih, neki Neoplani bi sad definitivno trebali u zasluženu mirovinu, a prije dva mjeseca su ukinute i neke linije za Planjane, Visoku itd. gdje su isto redovno vozili Neoplani. Vidjet ćemo

Urbino LE

Solin je moguće neke Crossway LE dobio plus solo Citare zbog micanja zglobova sa 10 i preusmjeravanja Classica G na Split. A moguće i zato što se šuška da će novčano doprinijeti prilikom sljedeće nabavke za koju se sprema natječaj.

Urbino LE

Za ove Crosswaye putnoga tipa ne znam, ne pratim ti te linije baš niti šta je prije išlo za Šestanovac.

Ali činjenica je da je low-entry autobus primjereniji za Stobreč nego li je to low-floor što je City ili Citaro. Pretpostavljam da će taj City ili na neku drugu prigradsku liniju ili na rotacije sa Citarima koje će sada biti jako velike kako su oni krenili i na linije 16 i 10, ali meni se čini i da je na 11 opet krenila solo shema. Znači 10 i 11, dvije linije do jučer sa zglobovima su sada na solo, ako se to uzme u obzir neke su stvari jasnije.

COVIK

Urbino LE oprosti na izrazu ali mislim da si još malo zelen,pokušaj nešto pročitat "između redeka" >hammer<
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Urbino LE

Ne zanima me ako su neki vozači u Prometa podobniji, ako je tko gdje na vlasti i slično. Ali stvari vezane za ovo shiftanje autobusa su jasne, barem u gradskom okružju.

Činjenica je ja tako 'zelen' više razumim oko tipova autobusa nego 99% radnika Prometa.