Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

kico101

Iskreno, nije mi baš jasno, ali dobro. Znači, cicimici vozi cca 500 metara dalje od sadašnjeg okretišta ( B ) do granice Grada ( A ), iako bi ( da nije ove glupe podjele lokalnih jedinica uprave ) logično bilo da vozi do "Perice" ( C ). Linija se, dakle, prosdužuje zbog cijelih 5 ( slovima: PET ) kuća ( iako će ju koristiti i mještani Petrca ( Viškovo ). Ma, bravo. Ovaj put ste stvarno jaki.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Ovo je notorna glupost, zašto je uopće produživana onda? Mislim da bi puno logičnije bilo da vozi do Perice, a produživati liniju za 5 kuća je besmisleno.

Shole

Kico101, mislim da griješiš.  Staro okretište nije tamo gdje si ti označio "B", nego na ovom raskrižju između dva ucrtana kruga   

,

a kad bi novo bilo ovdje gdje si označio "A", onda bi i to spadalo pod Grad Rijeku, a čuli smo da je po novome linija 5B županijska, što znači da je okretište na teritoriju općine Viškovo.  Do kuda ide, ja stvarno nebi znao, to će kolega BARCODE najbolje znati, ali znam da ne ide skroz do kraja Petrca jer je usko pošto nisu riješeni neki imovinsko/pravni odnosi

mivano

Ja sam već pisao o tome. Okreće se kod stuba za Tibljaše. Dakle. kod treće kuće desno u Petrcima (ako dolazite iz smjera Kablara). Minibus bi trebao iskrcavati ljude kod ove kapije i vršiti korekciju između kapije i ovih kontejnera (sad je to asfaltirano). Okretište je na istoj zračnoj liniji kao i ono 5a u Tibljašima. Već pola godine je tamo bijela ploča na kojoj stoji "OKRETIŠTE AUTOBUSA" i znak zabrane parkiranja.

kico101

Citat: Shole  u Ožujak 23, 2013, 17:39:46
Kico101, mislim da griješiš.  Staro okretište nije tamo gdje si ti označio "B", nego na ovom raskrižju između dva ucrtana kruga   
Naravno da griješim. U svojoj brzopletosti sam krug napravio na spoju Kablarske i Bruna Francetića, umjesto 200 m zapadno. Shame on me.

kico101

Vraćena je prekidna na 1-cu. 8-8
Broj polazaka povećan za 6.
Dodan polazak na 13-ci u 19,45.
Izbori se približavaju.

ikar

Tražen je veliki bus za liniju u 20.30 (Grohovo), ali kako je nemoguće staviti veliki bus, minibus će odrađivati novu vožnju u 19.45.

Na 1 je koliko sam čuo stari vozni red (kao i nekada sa prekidnom) zato jer se po postojećem nije moglo stizat vrijeme te je linija bila u rasulu...

shef

Ovo s jedinicom se nije dogodilo bez veze... ;D
Bio sam na predizbornoj tribini jednog od kandidata za gradonačelnika (pogodite kojeg...) gdje je ustao predstavnik mjesnog odbora Pećine rekavši da prati vozne redove od 2004. iz vremena dok je to još bila dvojka (aha, ima još takvih osim nas ovdje) i dotičnom kandidatu predočio pad broja polazaka. Također je izjavio da su već nekoliko puta bili u AT gdje su ih primili ljubazna Miss Kriss i još jedan gospodin (prezime na M), ali da su se rezanja VR samo nastavila...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

ikar

Gospodin na M je Mušić najvjeorojatnije - rukovoditelj službe prometa ;D

Vozni red se mjenjao iz razloga kojeg sam naveo, predstavnik MO može pratiti koliko hoće vozne redove kada je pitanje ima li uopće potrebe za toliko vožnji? Broju putnika odgovarao je i vozni red sa 4 vozila, samo je on katastrofalno izveden pa ga niti jedan bus nije mogao održati.

Nadam se da će već jednom prihvatiti prijedlog da se 1/1a vrate u "stari" režim, kako su i vozile sa Trsata, odnosno naizmjenično Pećine-Bivio/M.Dr. Time bi se dobila ušteda 2 busa sa kvalitetnijim intervalima...

Shole

Da ne spominjemo kako su redovno svaki dan na liniji 1 vrlo "sposobni"  418, 536 i 567.  Neznaš koji je sporiji od kojeg.

NP-549

Citat: shef  u Ožujak 29, 2013, 15:19:15
Također je izjavio da su već nekoliko puta bili u AT gdje su ih primili ljubazna Miss Kriss i još jedan gospodin (prezime na M), ali da su se rezanja VR samo nastavila...

Tražili su da kad linija 1 dođe na Tržnicu bude mjesta za sjest !!!

shef

Je, je, sad kad im stave Citelise moć će sigurno sjedit...na podu  :)
Nema spasa dok neku od linija (1A, 2A, 3) ne produže do Pećina.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Najlakše ju produžit, al za koga !?  Sad mlate prazni monotrali.

kico101

Može li mi netko pojasniti što se događa sa voznim redom linije 2. Naime, prije ovog prazničnog tjedna važio je vr od rujna 2012-te sa ukupno 115 polazaka, zatim je nastupio praznični vr od 25.03. sa 98 polazaka, da bi se napokon pojavio novi vr od 14.01.2013. sa 89 polazaka. Radi li se o propustu ili je pojačani vozni red za školu smanjen za 9 polazaka u odnosu na praznični vr?

little-perfect-fairy

Također i za liniju 4. Prije ovih skolskih praznika je imala 91 polaska sa Brascina, tokom praznika je smanjen na 83 polaska, dok sad, kad bi trebalo bit neko pojacanje zbog skole i ucenika, vozni red cetvorke broji 71 polaska s Brascina.