Presečki - rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:43:28

hehu123

kolko čujem oko 10 vozača otislo u nizozemsku po nove buseve. Vidit ćemo za koji dan al cujem da ce bit bove i berkhofi :D

bonaparte12

POLAKO I SIGURNO

hehu123

Tomek

[/URL]
Foto: volvobus

Baš je lijepo vidjeti prinove, no to znači i da će hrpa vozila u rashod no vrijeme ide i to je neminovno. Ono ćemo se ja nadam kod Presečkog da bi uz ovu hrpu rabljenih mogao kupiti barem jednu VDL Futuru budući da je zastupnik pa da je malo pokazuje po Hrvatskoj!

Tomek

Da malo napišeš o novim autobusima jer sam svašta doznao :)
Dvije zelene Bove Future su bile prvo u vlasništvu Van Kempena iz Enschedea(Nizozemska). Tu firmu je preuzeo OTC pa se kasnije zvala OTC Van Kempen i prošle godine je bankrotirala.
Dvije smeđe Bove su kupljene iz Njemačke, vlasnik im je bio Von Rahden iz Schwanewede koji ima više Bova i jednu, ali stariju ima u našem susjedstvu Lens iz Beograda.
Ova zadnja bijela sa plavim je isto iz Njemačke, ona je proizvedena u 4. mjesecu 2005. i prvi vlasnik joj je bio Konrad Reisen, Helmbrechts da bi kasnije bila u Rheinland Touristik (Platz), Wesseling. Ta zadnja ima 380 konja, za ostale ne znam :D

niki

Citat: Tomek  u Ožujak 28, 2013, 00:17:47
Baš je lijepo vidjeti prinove, no to znači i da će hrpa vozila u rashod no vrijeme ide i to je neminovno. Ono ćemo se ja nadam kod Presečkog da bi uz ovu hrpu rabljenih mogao kupiti barem jednu VDL Futuru budući da je zastupnik pa da je malo pokazuje po Hrvatskoj!

Nažalost, svaki prijevoznik zna da u današnjim uvjetima ( cijenama na prijevoznom tržištu ) nemoguće amortizirati novi autobus, čija je nabavna cijena oko 250.000 Eura neto ( + kamate ). Svaki, koji se odvaži na to - crno mu se piše...

Tomek

A čuj, imaš ti jednu Autotrans grupu, imaš čak i dosta malih privatnika koji su kupili nove autobuse(Setre,Neoplane,MAN-ove) tako da nije baš nemoguće, a Presečki je ipak gigant pa bi se lakše pokrio. Uostalom ta VDL Futura ne bi služio samo za putnike nego i kao Demo bus koji bi se dao Hr. prijevoznicima da ga testiraju, pa bi ga vjerojatno netko i kupio jer VDl Futura je stvarno dobar proizvod.

STEFI- GRAF

Citat: Tomek  u Ožujak 28, 2013, 21:05:20
A čuj, imaš ti jednu Autotrans grupu, imaš čak i dosta malih privatnika koji su kupili nove autobuse(Setre,Neoplane,MAN-ove) tako da nije baš nemoguće, a Presečki je ipak gigant pa bi se lakše pokrio. Uostalom ta VDL Futura ne bi služio samo za putnike nego i kao Demo bus koji bi se dao Hr. prijevoznicima da ga testiraju, pa bi ga vjerojatno netko i kupio jer VDl Futura je stvarno dobar proizvod.
Slažem se u potpunosti ali znaš zašto prijevoznike odbija VDL loše pokrivena servisna mreža u biti Presečki je jedini ovlašteni serviser i prodavač pa zato mislim da nisu baš nešto popularne u nas.

Tomek

Jedna zeleno-bijela Futura dobila gbr 10-232, još nije registrirana.
Inače, javljeno mi je da su svi Steyri izrezani, tako da ih više nećemo moći vidjeti u bojama Presečkog :(

valiz

Kakvi strojevi dolaze na Brač?

zagorec

valiz

zagorec

pa što to nije samo Dubrovnik i Makarska?

valiz

Jedan dolazi 3.5.,a drugi navodno 10.5.

Tomek

Jedna Futura je dobila reg. DA-673-CP, ona šta je bila bijela sa plavim naljepnicama.