Autoprevoz-bus, Mostar

Autor erobuss, Prosinac 08, 2007, 13:22:09

elvis

Ocekivao sam bar jednako dobrog kao sto je sivi iz prosle kupovine,ali onaj ce jos neko vrijeme ostati No.1 u voznom parku APB-a

Man lion's coach

Izgleda da ovo nisu naljepnice na busu nego lak, i jedno se moze ukloniti lakiranjem, pa tako da sema nimalo ne sjeda. Mozda se ovo moglo bolje uraditi .. Elvise jesi li ulazio u njega, kakva mu je unutrasnjost? I inace jedan si od rijetkih koji moze uci sa vlastitim automobilom u krug ;)

elvis

Jeste lak i kako kazes šema mu nimalo ne stoji...unutrasnjost je u dobrom stanju,ali sivi je daleko bolji i unutra i vani...ovaj je 2005.god. sto znaci da je stariji godinu dana od sivog...a sto se tice automobila,sve se moze kad se hoce :)

peron24

Ova firma je nekada imala više Graf & Stiftova GSUH 240 M 12 iz 80-tih godina. Takvi isti su također nakon rata kupovani u AP Varaždin,Čazmatransu,Zenica-Busu,Samoborčeku,Prometu Split i brojnim drugim firmama. Bili su u svom klasičnom izdanju,tj žuti sa crvenom crtom. Viđao sam ih tijekom 2002 i '03 na istočnom (starom) kolodvoru u Mostaru. Zanimljivo je da su tada vozili dosta daleke linije s obzirom da su to ipak prigradski autobusi. Vozili su na Mostar-Nevesinje-Gacko (oko 90km) i Mostar-Bugojno-Zenica (što je čak 190 km). Neki od njih su imali visoke siceve. Moguće da je ovakve buseve imao i Autoprijevoz sa zapadne strane,jer sam ih 2003 na tadašnjem terminalu na zapadnom dijelu grada vidio na liniji Mostar-Čapljina.

Man lion's coach

Grafovi, Ikarusi su radili na gradskom prevozu, kasnije je to preuzeo Mo-Bus.. Znam da su kasnije radili, sa njima linije za Opličiće, mislim 3-4 polaska dnevno. Kako sada mogu da vidim to radi Bregava-Trans, jer vidim autoprevozove table na pojedinim linijama. Pricao sam sa kolegama, koji su iz Travnika i Bugojna i koji su se skolovali, u Zenici ili Mostaru, da su bili redovni Manovi SR 280 takva su imali 2 zute boje su bili.. Znam da su kasnije pa i dan danas upanu FRH 362, na liniji za Zenicu. Inace u zadnjih nekoliko mjeseci ta im je linija pravo profunkcionisala, pa je cesto rade, Starliner, ili neki od novijih Manova..

steyr1985

Ta linija za Zenicu im mora dobro raditi kada je konkurencija  propala ( Špedicija i Zenica bus ) tako da su ostali oni i Travnik trans a ujedno su i koperanti na tim linijama.  Što se tiče zapadnog terminala ti žuti autobusi su bili od Autoherca.

mirzony

Citat: steyr1985  u Ožujak 30, 2013, 10:46:23
Ta linija za Zenicu im mora dobro raditi kada je konkurencija  propala ( Špedicija i Zenica bus ) tako da su ostali oni i Travnik trans a ujedno su i koperanti na tim linijama.  Što se tiče zapadnog terminala ti žuti autobusi su bili od Autoherca.
Što se tiče konkurencije između Špedicijaturista i APB nikad je nije ni bilo. Ovi su imali svoje a ovi svoje putnke, jedino je APB nedeljom pun polazio iz Bugojna. Kooperacija između Travnik transa i APB je davno raskinuta. Ovi iz APB su bili jako ne korektni s kartama na toj liniji. Nisu priznavali povratne karte koje su kupljene kod Travnik transa, a bilo je i drugih stvari.

steyr1985

Te su linije na papiru  ( na dozvolama ) koperacijske a kakvi su odnosi između samih prijevoznika neću komentirati.

peron24

Citat: Man lion's coach  u Ožujak 29, 2013, 17:16:28
Grafovi, Ikarusi su radili na gradskom prevozu, kasnije je to preuzeo Mo-Bus.. Znam da su kasnije radili, sa njima linije za Opličiće, mislim 3-4 polaska dnevno. Kako sada mogu da vidim to radi Bregava-Trans, jer vidim autoprevozove table na pojedinim linijama. Pricao sam sa kolegama, koji su iz Travnika i Bugojna i koji su se skolovali, u Zenici ili Mostaru, da su bili redovni Manovi SR 280 takva su imali 2 zute boje su bili.. Znam da su kasnije pa i dan danas upanu FRH 362, na liniji za Zenicu. Inace u zadnjih nekoliko mjeseci ta im je linija pravo profunkcionisala, pa je cesto rade, Starliner, ili neki od novijih Manova..

Sjećam se također žuto-narančastih MANova SR 280. Vozili su za Zenicu,ali i na Mostar-Konjic-Sarajevo. Postojali su i takvi bijeli MANovi. S jednim sam se 2003 vraćao iz Sarajeva u Mostar. Tablica je bila 858-K-587, nisam siguran da li je druga cifra bila 5 ili 6.

ROAD

Evo jedna starija fotka Starlinera.

NEOPLAN VIP CLASS

muki

zna li neko koliko je buseva od apb u sarajevu :)

Man lion's coach

Kazu da su velike pare uzeli dok su radili na alternativi, imali su dobre linije, gdje cijena karata je bila 4,20 KM.. A posao im fino ide sezona uveliko krenula, za 3-4 dana na Sajam knjige je islo po 7-8 autobusa, troosovinac je vec par dana u Albaniji, a danas su stvari izgledale ovako:
Iz Mostara za Sarajevo:
-U 9 sati pun autobus je otisao
-lion's coach gbr 229 iz gruda dolazi skoro sa pun izlazi 30 tak putnika, i opet se puni u Mostaru i krece u 10 sati sa Sarajevo
Autobus za Zenicu im je otisao sa 20 tak putnika
- u 11 crveni coach odlazi pun za Sarajevo
u 12 crveni city za konjic odlazi sa cca 30 putnika
u 15 sati gbr 217 odlazi pun, a biss mu je bio i isuzu turkiz tu je bio i coach gbr 218 u slucaju nuzde..

Iz Sarajeva za Mostar
u 9 sati pun
u 11:30 sati pun
u 12 i 30 dolazi pun

Starliner i jedan turkiz su bili na vanrednim voznjama (to je ono sto znam)
Reče mi jedan stariji vozac da bih trebala stici prinova kod njih samo jos se ne zna ni kad ni sta

Man lion's coach

Primjetio sam da u garazi nema MB 0303  i onog Neoplana Translinera 316 K (stara verzija).. Nedavno mu je skinut i zadnji desni točak? Da li neko zna sta je sa njima? Takodjer zanima me sudbina gbr 203 to je bio Man lion's comfort godina proizvodnje '95, i Neoplana Translinera N 316 U ????

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Man lion's coach

Evo prinove: