Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

NP-549

350 nije bio 1996. tisuću posto.  U to vrijeme sam pratio situaciju.  Ali mi sve ovo šta si nabrojio paše jednom njegovom kolegi.  351 je dosta dugo bio u garaži (ili na Školjiću-otok) i pojavio se iznenada 1995 (dobio tablicu Ri-582-EJ, znači otprilike 5. ili 6. mjesec '95) i zadržao se kratko vrijeme.  Bio mi je različit od drugih jer je imao veći branik naprijed, tj. nije ispod žutog branika imao narančasti lim ko svi, nego je komplet sve bilo žuto.  Mislim da se vidi na jednoj slici na starom forumu na parkingu  na Školjiću.  Stoji parkiran bez tablica, do njega 539 ili 540, jedan "turistički" TAM i u krupnom planu 518 sa Adria Bankom.

kico101

Je, mislim da bi to moglo biti to. Za razliku od ostalih iz serije 347-351, 351 jedini u kasnijoj fazi nije imao otvore za zrak iznad prednjih stakala, lijevo i desno od otvora za pokazivač linija.
BTW, 350 je imao reklamu Trayal gume ( nekakva smeđa sa žućkastim velikim slovima ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

639 dobro razbijen jučer navečer kod Novog Lista. Auto prošo na crveno iz Benčićeve prema Mlaci i ravno pod bus.

shef

Vidim da se nastavlja epidemija fantastično "ravnih" brojki garažnih brojeva. Ovaj mi ide u top tri skupa sa 600 i 624.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Danas sam u Citarima vidio nešto što dosada nisam primjećivao ( toliko o učestalosti mojih vožnji busevima u zadnjih godinu dana  :-[ ); naime sjedala u prednjem dijelu busa između srednjih vrata i harmonike imaju presvlake preko cijelih sjedala dok su ostala kao i u Conectima-tapecirani krug za leđa i cijeli donji dio. Zna li tko zašto je to tako?

shef

To i nisu sjedišta, već su presvlake postavljene na plastične pokrove blatobrana na srednjoj osovini
ovdje se vidi:
http://www.verkehrsgigant.info/verkehr/details.php?image_id=1926
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Kakva god da jesu, ipak imaju funkciju sjedala koja su po meni ergonomski prihvatljivija od ostalih kakva se nalaze u našim Citarima. Pitam se, zar je , zaista, toliko teško nabaviti sjedala kao što su u zagrebačkim o530G? Nadam se da će vozila koja dolaze, ipak imati kompletno presvučena sjedala, a ne sa ovim "kružićima" na naslonu.

shef

Veliko je pitanje kamo su ovi naši Citari trebali ići:
Euro 3, 300 Ks, bez klime, s turskim sjedištima od Conecta, table za školski prijevoz. Sve je to poprilično sumnjivo, i nadam se zadnji put da se sramotimo...

(c)Teutonic

Shole

Citat: shef  u Travanj 06, 2008, 11:11:59
Veliko je pitanje kamo su ovi naši Citari trebali ići:
Euro 3, 300 Ks, bez klime, s turskim sjedištima od Conecta, table za školski prijevoz. Sve je to poprilično sumnjivo, i nadam se zadnji put da se sramotimo...
Jea, rajt.  Možemo se kladit da će sljedeća tura novih imat neke nove bisere, tipa klima skroz ali sa običnim (ne tamnim) staklima koja se otvaraju ko na 651 i bez mogućnosti zaključavanja stakala pa će se svi čudit kad budu trošili 80lit/100km jer će svi prozori bit uvijek otvoreni, a klima na full non-stop.  Mogli bi još unedogled raspravljat o mogućim biserima sljedeće serije.  Sjedala će bit vjerovatno neka prvi put viđena na prostorima sjeverno od ekvatora.

kico101

Citat: Shole  u Travanj 06, 2008, 16:30:36
  Sjedala će bit vjerovatno neka prvi put viđena na prostorima sjeverno od ekvatora.
Neka budu montirana i na krovu, samo da se Rijeka već jednom vrati tamo gdje je bila prije osamdesetih ( u smislu prometala javnog prijevoza ), a to je inovativni pristup i prvenstvo u upotrebi novih tehnologija na ovim srednjemediteransko-balkansko-panonskim prostorima ( jesam li pukao? ;D ).

shef

591 se vratio u promet, obnovljen i sa krem branikom.

(c)Teutonic

ikar

107 neispravan. Već cijeli tjedan stoji parkiran ispred RB Auta na Vežici.

Corny

Citat: ikar  u Lipanj 08, 2008, 13:06:00
107 neispravan. Već cijeli tjedan stoji parkiran ispred RB Auta na Vežici.
Zna li tko gdje je 591 bio cjelo vrijeme. U Rijeci ili možda u Zagrebu

ikar

Koliko sam ja čuo, ARZ posluje samo sa ZET-om otkada su postali dio ZG holdinga. Tako da Zagreb otpada.

Shole

591 bio u našoj limariji i lakirnici.  Reko Đukć  ;D
A kvaliteta radova je ionako bolja nego kod onih "sređenih" u ARZ-u.   Jedino šta se koriste najjeftinije sintetičke boje koje špricaju majstori pod gasom pa to u većini slučajeva ne sliči na ništa. A o izoliranju i povlačenju žutih crta bolje da se ne govori.