Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Paško

Novi dodatak za invalide

Malo podataka

Cockpit:

Ovako to izgleda u Cityjima iz 2007. godine:

a ovako u ovim:

-- razlike su vidljive -- iznesite svoje komentare. Mjenjač bi trebao biti Voith.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Jedna za kraj

Odmah kraj Cityja, u garaži stoje i žuti Dailyji. Došli su u garažu početkom trećeg mjeseca. Danas je 20. svibnja, a oni još ne voze.
Imaju problema s homologacijom. 280 je čak i vraćen u Zagreb, a ostala 3 još čekaju. Dailyji kao da simboliziraju stvarno stanje firme koja zapravo propada, isto kao i oni ležanjem u garaži...

--kraj mini-reportaže

Urbino LE

Zanimljivo da je motor EEV što će reći da valjda paze za budući eko porez ili da je uvoznik jednostavno tako ponudio. A ova tabla čini mi se da nije MAN nego VDO i zato toliko razlike naspram starih i bilo bi dovro da ima usporedna slika sa našim Citarima, ali to bi već bila dodatna oprema. Je li netko ima više informacija oko table? I pitanje bi bilo zašto na mjenjaču samo 1, 2 , a ne i opcija 3?

Sve u svemu dosta opremljeni busevi, čini se da se pomalo mijenja Prometov pristup narudžbama.

EDIT:
Našao sam po temi slike Citara.
Citat: Avtomontažafan  u Svibanj 20, 2013, 20:44:04

Vildjivo da je ovi naši novi MAN-ovi imaju VDO tablu kao i Citaro.

Paško

Tako je, tabla je VDO i zato je sličnija našim Citarima. ;)

Urbino LE

Ali koja promjena politike Prometa, od osnovnih skoro modela u ponudi kada su se nabavljali Cityi zadnji put do ovih lijepo opremljenih buseva. Iako stvarno ne znam što im je VDO umjesto MAN table kako samo diže cijenu i je li baš bi potreban motor od 320KS pored onoga od 280KS mada ovo nikada ne smata kada je snažniji ali imamo sada tu smiješnu situaciji da u voznom parku imamo Citare G sa 299KS i 1250Nm i snažne Citye sa 320KS i 1600Nm ili Crosswaye sa 330KS i 1500Nm.

Sada samo da vidimo na koje će linije ići.

Ante M.

Odlična reportaža ali je Promet u tolikom problemima nadam se da će Man - ovi odmah početi raditi .  :o

staypp83

U dubrovniku je unutrasnjost, kao i cockpit, totalno razlicita. U Dbk nijedan autobus nema kamere. A evo ni nakon 2 mjeseca, nijedan rukohvat nije ugradjen! Mislim da je u vas unutrasnjost puno bolje prilagodjena za stajanje nego kod nas...
Citat: MAN SU220  u Ožujak 15, 2013, 18:39:33

"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

Urbino LE

Ja ne vidim tu neku razliku u broju rukohvata, no možda krivo vidim, kod nas su uglavnom oni načičkani u prednjem dijelu busa.

Inače otkrio sam zašto su kod nas EEV motori. Naime MAN ako su ova vozila nedavno proizvedena i ne nudi Euro5 opciju pa valjda zato. Isto kako idu skoro valjda nove nabavke buseva kod Prometa moguće da vidimo skoro i novi model u MAN liniji kod nas, riječ je o Lion's Cityu G LE znači poluniskopodni zglob koji bi trebao zamijeniti Lion's Classic G u MAN ponudi.

staypp83

U nas jos nisu nakaceni  8-8 >hammer< buljimir
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

Shole

Koliko mi se čini, ovaj MAN sa VDO tablom ima na tastaturi mjenjača pritisnut "N" što je običaj kod ZF getribe.   
Možda griješim

Urbino LE

A kako bi trebalo biti kod Voitha? Inače meni je čudno što ima tipke 1, 2 ne i 3, ako se ne varam to još nisam vidio od kada Promet nabavlja nove buseve.

@Avtomotažafan
Je li display sada već kod nas uobičajeni Ameli?

Paško

Za mjenjač nemam pojma jer nisam dobio nikakve tehničke podatke. Rečeno mi je da je Voith, ali tu nema nikakve sigurnosti...

Da, display je Ameli

Urbino LE

Zna li se kada bi mogli u promet? Sigurno je da ćemo mjenjač otkrit po zvuku ili ako su kratke 1. i 2. tj. u suprotnom ako je duga 1. brzina.

Shole

Kod VOITH-a je tipka za ler na feder, znači vraća se uvijek u gornji položaj.  Ponavljam,  možda sam u krivu, ali kod nas je tako. Svi koji imaju ZF-a imaju pritisnuti "N", dok je kod starih Voithova "N" u razini sa ostalim tipkama.

tramvajac 92

I zagrebački voith se vraća. zf treba provjeriti..