Filmići s linija

Autor 231, Lipanj 27, 2008, 13:53:39

marin

Ja znam više vozača koji se jako brzo voze, a da je ta vožnja puno ugodnija nego ova spora! Ako treba pojasnit ću o čemu sam mislio.

dean25

Nije u skladu s temom ali pojasni.

marin

Ajde dobro. Recimo kod "brzih vozača", s kojima se ja vozim, nema nikakvog "cimanja" s volanom, sve lijepo smireno, ti ni ne osjetiš da se on vozi brzo. Ili recimo kad se uđe u zavoj, onak polako s gasom, bus već prešalta u drugu brzinu, onda ga neki vole stisnut na kick d. pa on šalta u prvu pa je to cimanje malo neugodno, kod ovih nema toga, ak je već prešalto onda i ostane, vozi dalje normalno, na sljedećoj će ga na kick d. stisnut  ;D ;D ;D

dean25

Dobro. Sad smo dobili detaljno pojašnjenje.
A sad dalje čekamo nove filmiće.
Btw.Ovi filmići do sad objavljeni su odlični!
Btw.2.Marine,a što je s tvojim filmićima?Nabavio si dobar 'stroj' za snimanje,pa očekujemo i tvoje prve filmiće.Nije valjda da čekaš da Citelisi dođu u APP pa da onda kreneš sa snimanjem linija?
;-)

marin

Ma di ću ja s tim snimat? Nije to za mene  :P

citaro

marin

Evo ako uspijete čuti zvuk od Citara gbr. 190, kratak filmić sam danas snimio, morate pojačati do kraja baš  ;D (na kraju kad izađem iz busa se najbolje čuje)
Ili na 2:30 premotajte, kretanje sa stanice čuje se taj kreštavi zvuk. Sva sreća da je vozač kick down stalno stiskao ;D

Ivan

Ma gdje je tu tebi kickdown? Ravna brza cesta, nema prometa, čista vožnja od N do 4 i nazad. U takvim uvjetima može bit kickdown jedino ako netko zasmeta pa uspori, ili ako vozač ne zna što radi pa pušta i nabija gas bezveze, ovdje to nije slučaj.

marin

Ma ja sam zezno, ne znam zašto se uopće tako čuje slabo. Upali zvučnike na najjače pa ćeš vidjet (čut) kickdown. Premotaj na 1:30 tamo kreće na kickdown i vozi do 70 km/h skroz punim gasom. I onda sa svake stanice "kickdown kretanje". (Znaš li ti uopće što je kickdown? Nije to samo šaltanje u nižu, već razvlačenje motora u visoke obrtaje). Još se jedva čuje zvuk taj neki, kao kad će remen puknut.

Ivan

http://ask.cars.com/2008/09/transmission-ki.html
... a ne znam po čemu razvlačenje okretaja ima veze s time, niti igdje ozbiljno piše, niti ima logike.

Ako netko ima drugačiju pučku teoriju o tome, iskreno me ne zanima previše.

marin

Je, to je prebacivanje u nižu tj. bolje bi se moglo nazvat "odgađanje šaltanja brzine" zato što kad pritisneš gas na kickdown, bus iz prve ne prešalta u N (to je logično) nego razvlači i do 2100 o/min, a u daljnje brzine do 1900, 2000 o/min. Conecto zna o tome, kao i 421. Pišite Vi. Ja znam da sam u pravu. Ivane, očito nisi shvatio što sam htio reći. Kretanje kickdown, eto što, ne znači stalno cukanje i prebacivanje u nižu.

421

Zašto ponovno žvačemo iste teme?
Poznavajući APP vozače, velika većina njih voli voziti u "power" modu koji češće šalta i puno je osjetljiviji na stiskanje pedale gasa što postane zamorno i za vozača , a kamoli za putnike. Sukladno tomu raste i potrošnja goriva koja raste još više ako se još upotrebljava "kick-down".
U "eco"modu vožnja je puno uglađenija iako  pokretanje s mjesta znade biti (pre)sporo pa vozači pribjegavaju "gasu do poda" iliti "kick-down" ( ovisno o stanju na prometnici te dobroj volji vozača vozila straga koji želi propustiti bus pri izlasku sa stajališta).
Citat: Ivan  u Rujan 15, 2013, 21:54:48
... a ne znam po čemu razvlačenje okretaja ima veze s time, niti igdje ozbiljno piše, niti ima logike.
Iz citiranog teksta:
"Automatic transmissions kick down to a lower gear to make use of the greater power delivered at the engine's higher rpm;..."
"Some automatic transmissions offer a switch that lets drivers select a mode, typically called "sport" or "performance," that raises the rpm at which the transmission upshifts and usually makes it kick down more readily."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Citaro nema eco mod, već samo Power tipku koja je kod većine uključena. (Ja osobno ne vidim razliku kad se stisne kick down kada je uključen/isključen power mod). To je osjeti jedino na solo Citiyu. Kod njega se i previše osjeti ljenost pa mnogi vozači vraćaju na power (iz eco) u Citiyima. Možda se smanjuje potrošnja, ali se j*** motor (pogotovo u brijegu, na ravnom je još ok). Sjetite se samo ona dva što su sa "Ribasom" vozila na 127 i 128 godinu dana. Ovi iz garaže su rekli da su im motori za bacit na otpad sada. Ipak je to brdo i to veliko, a ti nesmiješ do kraja gas stisnut jer odma počne pištat taj vrag. Fala Bogu, toga više nema.

421

Čuj Marine, kako se onda zove isključen "power" mod?
I citaro i City i Citelis imaju mogućnost biranja eco/power, samo što postoji razlika u načinu biranja: softverski (u garaži) ili prekidačem (vozači).
Obzirom  da smo  o-0 over&out što se mene tiče, a Ti Marine malo prelistaj stare teme, nemoj baš sve slušati i prenositi nam zdravo za gotovo jer među Tvojim idolima ima nadriliječnika.  good_boy
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Ispričavam se na ranijem bahatom odgovoru, nisam mislio da nikakvi okretaji nemaju veze nego da bez nižeg šaltanja nije kick-down bez obzira na visoke okretaje ako idu samo od niže brzine.
Naravno da kick-down služi izvlačenju viših okretaja, naravno da ga power mode dodatno potiče i na šaltanje niže i na više okretaje (kako i kažu citirani dijelovi), ali kick-down je tek kad se prešalta na nižu brzinu. Ako netko kick-down zove i gas-do-daske vožnju iz niže brzine u visoke okretaje, uvjeren sam da je to kriva terminologija, ako netko izvuče taj termin u toj upotrebi iz službenih priručnika ili stručne literature, onda ću povjerovati. :-X

S tvrdnjom o lokalnim nadriliječnicima za volanom se potpuno slažem, previše takvih "rekla-kazala-reko-moj-vozač-kamikaza" postova viđam u zadnje vrijeme i jedva imam strpljenja za forum (možda mi treba mali odmor), možda sam zato i previše svadljiv pa se odmah ispričavam ostalima, među ostalima i objektivnijim članovima poput 421. :-[ :-X