Setra

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:32:40

tomekk

Za Touring smo već odavno zaključili i nikako da ih dočekamo, a da su prve na Balkanu nije istina.Vidi na prethodnoj stranici da su došle u Srbiju, a i o ovom dal je Hrvatska na Balkanu bi se dalo raspravljati...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Grof

Vala si naš'o izvor.... Pa gdje češ ići u dječji vrtić tražiti ozbiljne informacije?

ROAD

Ma 400 serija neprevaziđena.
NEOPLAN VIP CLASS

NP-549

To su pojedinci trkeljali i za seriju 300 i za mečku 303 .... pa su itekako prevaziđene

jadrantrans vrgorac

A tko je to prevaziša 303-ku. Ni danšnji autobusi nisu tako dobri za vozača a ugodni za putnika ko što je bila 303. Možda je renault Iliade donekle ali ne u potpunosti. thumbs

NP-549

Probaj bit cijeli dan od Dubrovnika do Franfurta u 303  ili u Setri 515,  nije baš isto. 
Nije isto ni vozit bus bez kvačila sa mjenjačem na ručici retardera i bus koji ima palicu mjenjača od jednog metra.   Na 303 si morao kvačilo stiskat za klimu palit.  Ti busevi  (MB O303, Setra 215....)   su bili bolji jer nije bilo elektronike, a sve što se desilo na putu si mogao sam rješit. Od mjenjanja jastuka,  špurgivanja sistema goriva i čišćenja čašice,  zamjene remenja....  Sigurno nisu bili ni bolji, ni jači, ni brži, al je činjenica da su nam bili dragi i da ih nikada nećemo prežalit, al to je jedna druga priča

jadrantrans vrgorac

I u jednom i u drugom u Franfurktu izađeš ukočen. Snaga motora je bila takva kakva je ali za ona vrimena dovoljno! A Šta se tiče bilo kojeg vozila ako ga nećeš održavat nećeš ni imat i nećeš se moć pouzdat u njega. Nisu ludi ovi arapi šta sad kupuju te autobuse koji su već dosta odvozili, pogotovo šta imaju para i za nove. bus123

jadrantrans vrgorac

A i dosta sam se vozija na relaciji Zagreb - Split - Metković i mogu reći da je bilo ugodnije u dubravi 1429V ili sanosu 315.21 nego u bilo kojem Neoplanu a posebno u Megalineru, na katu nisi imao di stavit glavu a ne noge! good_boy

mikagan

Imam pitanje usporedba 315 GT-  315 GT HD
ili S 315 HD unaprijed hvala!!!

tomekk

Jedina razlika između 315 GT i GT-HD je zapravo visina, dok mi se čini da oprema više manje može biti ista.315HD je klasa više.E sad s obzirom da su već to dosta stara vozila (od 10 god na više), pomalo već otpadaju s nekog visokog turizma i dugih tura pa ti ne trebaju veliki bunkeri.Prema tome, po meni, najbolje uzet 315GT jer je niža što znači da je bolje prilagođena za ulaz/izlaz ljudima (pogodna za penzionere i dječje izlete).Uz to, s obzirom da više vuče na prigradski bus, uvijek se može ići s malo nižom cijenom u odnosu na konkurenciju s visokim turističkim autobusima.Također, to je bus visine negdje cca 3,40m pa se ne treba previše paziti na neke nadvožnjake i slično.
Što se tiče 315 GT-HD, puno je bolja s euro3 (422 ks, 2002/03.god) nego s euro2(čini mi se 380ks) motorom jer je jača, poletnija, a i manje troši dok je 315 hd tromija u startu.U svakom slučaju ipak je to Setra tako da se ne može pogriješiti.Bitna joj je samo namjena.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

hochdecker

Scarface

Već vidim da ATR/APP kupuje par komada  ;D s obzirom da već imaju nekoliko 416 ul. Zanimljiva je ova 417 ul business, 2 osovine na dužinu od 13,38 m, jel to najduži bus na 2 osovine?

Ja sam se vozio sa 416 ul od APP-a i to su sasvim dobri busevi, dosta udobni i imaju sjedala koja su sasvim ok, međutim to nikako nije bus koji bi trebalo slati na linije Istra-Slavonija, sasvim je ok za ZG-PŽ ili ZG-ZD, do 3 sata vožnje je ok, može i koja minuta preko pa sam zato naveo Zadar.

lussin

Vozio se ja s ATR-ovom S 416 UL na liniji Veli Lošinj-RI,3 sata vožnje,sasvim udobno ali ne i pametno. Bunkeri su premali pa za takve linije koje su pogotovo ljeti opterećene nije neko riješenje