Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

Urbino LE

Ali će se nabavljati zglobni plinaši? Naime vidio sam u petak u Rijeci zglobnog ZET-ovog Citelisa koji je valjda bio na probi.

822DoDo

Ljudi ne znam da li su ove slike već ovdje stavljene. Nisu moje, od kolege su i ja mislim da se neće ljutiti ako ih podijelim s vama

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

kico101

Osim što bus, tehnički ( prema mišljenju onih koji su se vozili njime ) očito ne zadovoljava uvjete "riječke konfiguracije terena", moram se osvrnuti na ZET-ov RAL, koji mi se više sviđa od ovog novokomponiranog ( mutnog ) riječkog.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Majstor

Ne zadovoljava ni Zg terena za prometovanje pa su svejedno kupljeni
Tako i kod Vas
Samo mi sudite pošteno !

Urbino LE

Citat: kico101  u Srpanj 21, 2013, 18:30:34
Osim što bus, tehnički ( prema mišljenju onih koji su se vozili njime ) očito ne zadovoljava uvjete "riječke konfiguracije terena", moram se osvrnuti na ZET-ov RAL, koji mi se više sviđa od ovog novokomponiranog ( mutnog ) riječkog.

Ali teško je to reći je li zadovoljava ili ne konfiguraciju terena, novi bi bio u Rijeci motor jači nego zagrebački i Ecolife mjenjač koji je 'pogođeniji' dok je u ZG mislim Ecomat. Doduše riječki teren je iznimno težak.

A ovo za boju ja ne znam što im je uopće trebala posebna boja za CNG vozila, mislim da bi bilo dovoljno da su ostavili klasičnu boju a stavilo neke naljepnice na vozilo.

shef

Večeras viđen papamobil 208
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Na liniji 1B jutros je 209 pa pretpostavljam da su svi došli čime je ovogodišnja hiperkontroverzna nabavka završila.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Bed konsampnš,  tu ten iz mising

tramvajac 92

Citat: Urbino LE  u Srpanj 21, 2013, 20:11:33
Citat: kico101  u Srpanj 21, 2013, 18:30:34

Ali teško je to reći je li zadovoljava ili ne konfiguraciju terena, novi bi bio u Rijeci motor jači nego zagrebački i Ecolife mjenjač koji je 'pogođeniji' dok je u ZG mislim Ecomat. Doduše riječki teren je iznimno težak.

A ovo za boju ja ne znam što im je uopće trebala posebna boja za CNG vozila, mislim da bi bilo dovoljno da su ostavili klasičnu boju a stavilo neke naljepnice na vozilo.

Solo idu čisto pristojno, možda bi zglobnima trebalo programirati POWER način rada pa bi onda i oni išli. Kažem MOŽDA, jer nisam stručnjak za to.

Urbino LE

Rijeka je izrazito brdovit grad pa me iznenadilo da uopće pokušavaju sa CNG zglobovima. Iako ionako ZG Citelis 18 je 310KS i 1100Nm , za usporedbu riječki solaši su približno snažni sa 290KS i 1100Nm i moram reći da nakon što sam se vozi u njima moram reći da idu skroz dobro i uz brijeg. Normalno da ovi zglob onda baš i ne ide uz brdo, pogotovo ako kažeš da nema POWER mod. Iako treba se imati na umu Citelis 18 već dugo nema taj motor od 310KS kao zagrebački nego snažniji EEV motor sa 330KS i 1300Nm, a kako se Citelis valjda ni ne može naručiti nego valjda sada samo novi Urbanway 18 sa moguće i snažnijim Euro6 motorom ne znam koliko je proba u Rijeci uopće imala smisla.

shef

Možda naši namjeravaju kupiti zagrebačke  ;D . Inače ne vidim ovome nikakvog smisla...dovoditi na probu autobus koji se više ne proizvodi napravljen u tvornici koja više ne postoji. Istini za volju UrbanWay18CNG postoji valjda tek samo na papiru, a Iveco sigurno još ima koji Citelis na zalihi.

(c)Teutonic

Shole

nije bitno koji je bus u pitanju nego se gleda snaga motora, diferencijal i mjenjač

Urbino LE

Pa ni motor sigurno više neće biti snage kao taj zagrebački, doduše bilo je očito da će taj biti preslab za riječki teren. Jedino šta mi ima smisla je gledanja za prijenosne omjere i modove rada mjenjača ako i kada Rijeka bude naručivala nova vozila, iako ni to nije baš za gledati ako motor nije skroz isti. Isto mislim da je u zagrebačkim Ecomat mjenjač, a ne Ecolife ali neka me netko ispravi ako griješim. I zanima me jesu li u Rijeci zadovoljni vozači sa Actia tablom ili će se možda za buduće nabavke tražiti VDO?

NP-549

Da ima i jači motor i pogođeni prijenos, bus svejedno nebi bio za niš drugo osim linije 32, tako da čisto sumnjam da će se kupovat

Urbino LE

Pa nije baš da su vam zglobni Conecti i stariji Citari dovoljno jaki za vaš teren pa se opet koriste, doduše zglobnjak sa 299KS naročito sa klimom je slab i za splitski teren koji je lakši od riječkog. A ako sam vidio, a možda mi se krivo to učinilo, da Citelis plinaš sa 290KS bolje vuče od Conecta dizelaša sa 299KS ne vidim razlog zašto Citelis zglob sa 330KS nebi išao bolje sa dobro pogođenim mjenjačem nego Mercedes sa 299KS i da bude za nešto više od linije 32.