Mercedes-Benz Citaro G II

Autor Ivan, Siječanj 12, 2009, 13:00:21

citaro

U zadnje vrijeme sam primjetio da na mnogim citarima dosta jako cvili prednja osovina...  ??? To još nisam doživio, što bi tome mogao biti uzrok?

marin

Ah, nije osovina, već prednji selen blokovi! To škripi valjda na svakom drugom u APP, što me baš jako živcira nekad. Kad padne kiša onda prestane, al kad se opet osuši   >hammer<

citaro

Ah tako. Da, nakon 5 minuta vožnje postane nepodnošljivo...

tramvajac 92

555 ima problema s motorom, al danas vozi umjesto tramvaja..

marin

Kakvih problema ima? Po čemu si zaključio?

tramvajac 92

Ne znam kakvih, al mu je upaljena (bila, možda sad više nije) onda lampica na kojoj je nacrtan motor (žuta).

marin

Joj kolko puta, to je lampi a za ispušne plinove, odnosno većinom greška na lambdoj sondi, ili je ona crkla ili smjesa plinova nije odgovarajuća (ispušnih plinova). To gori na bar 5 citara u app, kako.na jednom poprave, na drugom se pokvari. Ali u pravilu jednom kvalitetno izmjenjena lambda sonda trebala bi trajati cijeli vijek vozila.

Majstor

Nikakva lambda sonda
Greška je u Ad blue sistemu kristalizirao se u dozirnoj jedinici
Samo mi sudite pošteno !

marin

Hmm, možda se ne razumijemo, žuta lampica ona. Kakve to veze ima sa Ad Blue-om? Nije mi to baš jasno. I zašto onda ta lampica samo svijetli, a onda počne blinkat nakon nekog vremene (kad ga se brže vozi recimo) ? I zašto to onda gori po nekoliko tjedana, pa vozači moraju po mraku stavljat nešto prek toga, kaže jedan da ga zbunjuje to da stalnmo misli da je žmigavac upaljen.

MAN truck bus

Zašto svi citari u sebi imaju Gorba TopForm CU3 to je za display.A imaju atron za display?
Mislim na ovo

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Unutarnji informacijski zaslon (display) kao Gorba ili jednakovrijedan
Unutarnji zaslon prikazuje nazive sljedećih stanica sa minimalno 24 znaka odjednom i prikaza trčećih ekonomskih poruka za vrijeme u kojem zaslone ne pokazuje naziv sljedeće stanice.
Matrično polje zaslona sastavljeno je od LED dioda 5 mm, u matrici 8x5 po karakteru. Cijeli zaslon je matrično polje od minimalno 8x96 točaka s točkom 5 mm pokriveno pleksi staklom. Informacijski zaslon radi po IBIS protokolu, v-telegram.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Jesam dobro skužio atron crkne i onda su to ubaci kartica o ima se natpisa displayu? byeg bus123
"kartu imamo?"

tramvajac 92

MAN truck bus

Aha tam do piše koja je sljedeća stanica.
"kartu imamo?"

MAN truck bus

Jel se ugase senzori kad se isključi privola?
Možda sad ispadnem glup al nemojte mi zamjerit  byeg thumbs

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
"kartu imamo?"