Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

NP-549

Tip iz firme "Autobus" mi je rekao da najjači motor koji imaju u ponudi za autobus je 310, a to je definitivno premalo.

Urbino LE

Onda tip ni sam ne zna... Kada je ZET nabavljao je bio opcija samo taj 310KS i 1100Nm(doduše taman su tada negdi došli noviji motori ;D), sada je opcija za EEV normu kao u vašem solašu 290KS i 1100Nm ili snažniji 330KS i 1300Nm. Ali Citelis se više ne proizvodi, ako ima što na lageru i to je to. Sa druge strane dolazi taj Iveco Bus Urbanway za kojega su rekli da ide Euro6 motor isto Cursor 8 ali nisu ništa rekli u pogledu snage jer isti kao za EEV ili pojačano još što je isto moguće.

Evo recimo da bacim usporedbu sa solašima. Kada je ZET uzimao svoje je bio sam 270KS, sada je opcije 245 ili 290KS i ovoga potonjega je Autotrolej uzeo.

NP-549

Citat: Urbino LE  u Srpanj 23, 2013, 13:57:54
Onda tip ni sam ne zna...

Također mi je tvrdio da je zamjenski ZET-ov solo (793) identičan kao ostalih 20, ali dečki koji su vozili znaju jako dobro da je razlika nebo i zemlja

Urbino LE

To za ZET ne znam iako sam čitao, je li mjenjač uopće isti itd.?

Boki651

Moje iskustvo iz Conecta i Citelisa je to da je Conecto startniji zbog mogućnosti kick downa, dok kod Citelisa su prijenosi do 3. brzine prilično plitki, nakončega slijedi dulji hod i uzimanje zaleta do 4.

shef

Molim da slike ovog Citelisa (ako ih još bude) stavljate u temu gdje pripada a to je Autobusi na probi
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Portos

Citat: Shole  u Kolovoz 29, 2013, 23:28:06
Dovezli su iz Zagreba posljednji  Kapena Urby 210 (hvala bogu nema ih više)...
Prije nekih 2 mjesca dok sam se vozikao Mađarom u cab-rideu jednog Kapena Urby 210 vidio sam u jednom dvorištu pokraj pruge između stajališta Čulinec i Sesvete u koje se ulazi sa Zagrebačke ceste. Mislim da se radi o dvorištu preko puta ulice Perunika. Bus je bio u Riječkom bojanju i imao je probne tablice. Želio sam ga slikati u povratku ali sam nažalost zaboravio.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

shef

Uzet kredit za 4 nova autobusa i 1 minibus. Neće biti na plin. Izvor: Vijesti Ri-Tv.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

M.A.N. boy

jel se mozda  zna dal su za  gradski promet ili ipak ovi za dulje relacije?

lussin

Eto,koji su meni autobusi nekako ušli u uho kroz neko vrijeme,sad recite vi koji se razumijete koliko to drži vodu:
1. MB Integro/Intouro
2. MB Citaro C2 G
3. MAN Lion's City (U,L)
4. Setra S 415 UL
5. Neoplan Jetliner
6. Solaris Urbino 12
7. Solaris Urbino 15
8. Solaris Alpino
9. Volvo 7900 Hybrid G
10. Volvo 9500 (pričalo se da treba takav nekakav bus)
11. VW Crafter
12. Iveco Bus Crossway i Crossway LE
Procijenite sad kolko bi to išlo

ikar

Irisbus Crossway i Irisbus Daily kombi...

Urbino LE

ikar

Da da, krajem godine/početkom iduće...

Urbino LE

Pa nije valjda svejedno je li ove ili iduće godine, tj. valjda je dogodine Euro6 obveza ili kako to već ide?

Naravno ako je ove godine i ako je sudeći po opremi i motorima vaših Regia mislio sam da će se ići na Arway.

shef

Naravno da nije svejedno, bit će E5, barem je tako diša izjavio... Arway je povučen iz proizvodnje.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

(c)Teutonic