Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Ivan

Citat: 221  u Studeni 03, 2013, 19:43:26
Koja je logika vraćanja tih buseva u APD, osim da će ih skoro kasirati?
Proizvedeni su 1999. i s obzirom da su vozili u Gorici, možemo im dodati još nekoliko godina starosti. Ti busevi su za rashod/prodaju (svaka čast pojedinim primjercima) i mogu služiti još neko vrijeme kao rezervni busevi, u slučaju kvarova Lionsa.
Osim toga, Majstor je već napisao da idu u prodaju. Znači, Lionsi ostaju u APD-u.
Možda im žele malo produžiti vijek, ne vidim gdje ima viška solo autobusa da bi ovi mogli ići u rashod... O405N se u V. Gorici ne drže dobro, jedan po jedan otpadaju i čini se da će brzo propast do kraja, u Dubravi se možda mogu srediti i neko vrijeme biti zamjena.

221

Nadam se da si u pravu, ali dosadašnje ponašanje ZET-a s još upotrebljivim busevima mi ne daje neku nadu.

Inače, baš razmišljam malo, ako ostane ova odluka o ostajanju istog garažnog broja bez obzira o pogonu, ostat ćemo bez goričke numeracije 8XX.

MAN19464

Nečemo, ako ta priča bude istinita ostaju nam g.b. 876-885 u Gorici

Ivan

Pa još je i 850 tu, zar ne?

MAN19464

E da, njega sam zaboravio.

221

Nisam mislio odmah sada.
Mislio sam dugoročno, kako bude APVG polako rashodovao 8XX numeraciju a dobivao APP ili APD buseve s njihovim gbr., vremenom će nestati 8XX.

MAN19464

Da upravu si, s vremenom mogli bi nestati.

MAN19464

Sve mi se čini da će mercedesi ostati u Gorici, pa kako koji ode u rashod, zamjenit će ga neki solaš iz Podsuseda ili Dubrave, mislim da neće biti masovnih zamjena, jel da su imali u planu već bi ih zamjenili.

Ivan

Da, i meni se čini da ostaju...

Što se tiče brojeva, mislim da je sadašnja situacija pokazala da nema smisla strogo razdvajati vozni park po pogonima i da bi ubuduće mogli svaku novu seriju numerirati u istom nizu i onda dijeliti vozila po garažama po potrebi umjesto da autobus u istoj firmi ima čak četiri različita broja kao neki TAM-ovi svojevremeno, i u ZET-u se oduvijek radilo s tramvajskim voznim parkom tako da se brojevi ne mijenjaju, serija vozila ima svoj niz, a ne pojedini pogon, vozilo kroz cijeli vijek upotrebe ima isti broj (i btw postoji samo jedna shema rasporeda oznaka za svaki tip sve dok se dizajn ne promijeni, ne da svatko stavlja brojeve i logo na drugu stranu busa), meni se tako čini puno smislenije. Ako možda bude tako, mislim da se jednom ponovo može koristiti i brojeve 8xx i 9xx, pošto vjerojatno nema potrebe preći na četveroznamenkaste brojeve.

Tomek

Jel znamo onda definitivno koji Lion's Cityji i Citari G su iz APP-a prešli u APD?

Portos

Citat: Tomek  u Studeni 11, 2013, 18:14:40
Jel znamo onda definitivno koji Lion's Cityji i Citari G su iz APP-a prešli u APD?
325÷340 i svi Citari od 193 na više.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Koji je onda na kraju status 88, 791 i 793 (i 89 možda)? Ako su postali ZET-ovi autobusi onda im treba zalijepiti logo jer sad voze suprotno zakonu, a trebalo bi i popraviti brojeve, na 791 su zalijepljeni na krivom mjestu i iskrivljeno. Mogli bi ih usput i uklopit u neku postojeću shemu numeracije da ne strše i smetaju bezveze nekim budućim serijama poput 102 svojevremeno, mogli bi postat recimo 478 (,479), 680 i 740.

lovac27

Zar se onda definitivno odustalo od selidbe u APVG ili ce biti rošada krajem godine kad se kao trebalo prodavati solo kockice? Koji je razlog da se odustalo?

Portos

Citat: lovac27  u Studeni 11, 2013, 21:50:40
Zar se onda definitivno odustalo od selidbe u APVG ili ce biti rošada krajem godine kad se kao trebalo prodavati solo kockice? Koji je razlog da se odustalo?

Citat: kikas_usora  u Srpanj 19, 2013, 14:06:36
evo ovako 807 i 811 su rashodovani u apvg polako se rastavljaju.......a u 9 mjesecu bice promjena voznog parka u apvg
sve kockice merdesi se prebacuju u apd  a iz app dolaze svi manovi turci i i ovi svi tipa 24-25 gb manovi...

Info o rošadi stavio je forumaš kikas_usora možda on ima novih informacija o Velikogoričkom voznom parku?

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

kikas_usora

pozdrav decki
evo da se javim govori se svaki dan danas ce biti sutra ce biti izmjena ali sve se odugovlaci sa razmjenom buseva......
1.vjerovatno nesmiju jos da nam daju buse rad toga sto je plinska stanica sada proradila da vide kako ce funkcionirati da se nebi desilo da zakaze pa da nemaju za izlaza stim da u zetu uvijek manjak buseva jos pogotovo kad se kockice rashode..
2.ceka se da kockicama istekne registracija ima jos koji mjesec
3.jucer mi je reko sindikalac da ce poslje 1.1.2014 biti rekonstrukcija garaze velike gorice neke linije ce se uvoditi neke ce se ukidati...tako da milijun prica....nadamo se da bude uskoro jer kockice su svoje dale