Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

MAN19464

več vidim conecte na linijama 302 303 304 311 313 ko stvoreni su za te linije, ali odlučuju oni koji nemaju veze
o autobusima, pa se bojim da če logična rjesenja biti nemoguča misija.
Ako nam može netko, tko je vozio conecta opisati sve vrline i mane tog autobusa sa vozačkog gledišta.

NP-549

Mislim da je jedina razlika naših Riječkih i ZET-ovih to što naši imaju retarder na ručici, a ZET samo na pedali.  I kabina naravno.

Prilično startan bus, negdje u rangu sa Lion's Cityem. Rado pobjegne malim autima na semaforima.  Prijenos neznam kakav je, ali naši idu 80 bez problema, a da nisu u crvenom.  Imaš SPORT i ECONOMIC verzije šaltanja i kick down na pedali.   Bus je izrazito udoban, puuuuno bolji od Citara i Citya.  Dosta se zna naginjat u zavojima ako si nervozan na volanu pa treba bit malo nježniji ako brzo ideš po otvorenoj cesti. Blokadu vratiju skineš bez problema na crvenom security dugmiću s lijeve strane vozača, pa si brži sa izmjenom putnika ako su većina djeca i mladi. Za penziće bolje imat ukopčanu blokadu.  Volan također mekan, možda čak i malo previše.   Sve u svemu, ako se bus duži i ako neko voli malo počačkat po njemu, da ga se prilično dotjerat da uopće ne lupa ništa unutra.  Ako s vremenom popuste vijci od onih panela samo ih namaži sa locktite-om i ponovno zavidaj i držat će zauvijek.

Tomek

I broj vrata, ZET-ovi imaju 2, a Autotrolej 3 :)

marin

Slažem se sa svime što je Ivan napisao. Mislim samo treba malo logiku uključit, šta će još niskopodnih u Goricu? Ništa, sve Turke i Conecte i stvar riješena sljedećih 10 godina.

MAN19464

danas došli 104 i 106 u pavg. dizalica došlepala 884 teži kvar motora

marin

Oni su došli valjda umjesto 341 i 342 koji su još uvijek u APP. Bolje da su ta 2 niskopodna došla nego Lionsi.

lovac27

Citat: MAN19464  u Prosinac 13, 2013, 19:21:51

po novoj obilaznici dizalica oko 17 h vukla gbr 884. i smjera črnkovca.

lovac27

Citat: MAN19464  u Prosinac 13, 2013, 19:21:51
jesu li ta dva došla za stalno ili samo zamjena? hoće li onda doći 341 i 342?

Ivan

Da se mene pita, uz Turke bi bilo najbolje da dođu još 88 i 89 (možda prebrojani kao 348, 349?) i da počnu voziti sve goričke linije bez poštede skupa s ovima koji su već tamo, s ovako malo kilometara trebali bi se dobro držati sve do kraja eksploatacije.

Tomek

Jel ima neki pismeni dokaz da je ZET kupio ove autobuse koji su bili u leasingu? Neki dan sam čuo da je to patka i da su još u leasingu?

Shole

Zar nisu ti busevi kupljeni na operativni leasing na 8 godina !?   Ako se ne varam bilo je nedavno riječi o otkupljivanju, ali mislim da se radilo o školskima

Ivan

Školski su bili na dvije godine.

Ivan

Uglavnom, ako su još pod leasingom a 335 je izgorio zbog tehničke greške, onda bi jedan trebao za stalno ostati ZET-ov, ili?

Mislim da bi u svakom slučaju mogli dobiti logičnije brojeve, i morali bi imati ZET logo po zakonu, stalno su tu i ne znam kad barem po dva nisu na održavanju, a logo naljepnica se može očistiti pa ponovo staviti, to ne bi smjelo koštati više od par kuna.

BTW još uvijek nisam shvatio zašto su MAN i Iveco morali dovesti zamjenske a Mercedes ne.

Shole

Ko zna kakva je caka sa penalima.   Zna se da idu penali ako su kola više od 48 sati neispravna a nisi dao zamjenski,  ali isto tako idu i penali za prekoračenje ugovorene mjesečne kilometraže. Možda do prebijaju jedno s drugim

Majstor

Sva vozila su otkupljena a cijena umanjena za izvješćuje Mana s tim da Man i Irisbus održavaju servisi jer su novac za održavanje povukli za cijeli period trajanja Leasinga
Mercedes nije povukao sav novac pa je i ugovor o održavanju prekinut
Samo mi sudite pošteno !