Tipovi autobusa na linijama 2013.

Autor 822DoDo, Siječanj 02, 2013, 08:53:55

Ivan

Citat: Tomek  u Prosinac 12, 2013, 14:25:28
Nije mi jasno šta se događa sa Cacciamalyjima jer zadnje vrijeme na 143 stalno vozi NM222 gbr 21.
Bio je i 22 neki dan...

CC su vjerojatno malo više opterećeni i trebaju više održavanja otkad voze dužu 150 po prilično grbavoj Radićevoj u tri smjene i otkad su se vratili povremeno na 140 radnim danom. Možda bi još jedan mogao doći iz Dubrave u Podsused, na istoku voze samo 204 cijeli dan i dvokratne na 207 i ponekad 275 koju može solo, mislim da su za takvo opterećenje sasvim dovoljna četiri.

Ivan

Uglavnom, ako ih svaki dan vozi 6 od 8 a nekad se nađe i sedmi na teškoj 140, to je dosta ozbiljno opterećenje i za puno solidnije autobuse od Cacciamalija, na kraju se i dosta dobro drže s obzirom na reputaciju.

Ivan

... a treba malo i NM-ove provozati, pošto ih od 4 samo 2 redovito voze 105... Možda bi trebali češće.

tramvajac 92

Ivan

Računao sam 104, 139/141, 142, 143, 144 i 150 kao one kud obično idu i povremeno sedmu 140; doduše, 104 i 144 nisu baš neka sila, ali i ostali tipovi dobivaju dvokratne smjene i slično... Za 157 nemam pojma, mislim da je netko napisao da ide VW Crafter.

Ivan

Shole

Naši Kačamaliji iz 2006. su navodno katastrofa.  Uglavnom su na oko 300 tisuća, samo 1 ima 450.  Raspadno stanje !   Novi CNG-i pak nemogu preć više od 120km sa jednim punjenjem. Pune se barem 2 puta tokom smjene.

Ivan

Hm, evo me s vožnje u 697 na 137, uglavnom, nije loše, na onom najgorem brdu između Gornjih Padina i Perjavice 92 vozi cijelo vrijeme u drugoj brzini osim kad se vratio u prvu na nekoliko sekundi pa opet u drugu malo prije Perjavice 92. Uglavnom, ide nekako, opet mi se čini otprilike malo bolje od SL 202, možda kao EL 262, samo stvarno ne vidim potrebu da se plinski muče na takvim strminama dok APP ima 40 dizelaša s 310 KS koji su ipak pouzdaniji izbor.

Uglavnom, ako može na Perjavicu skoro da se ne vraća u prvu brzinu može i na Graberje, znači može bilo kuda, iako ne znam radi čega riskirati, tko bi ga izvlačio da krepa na takvom brdu?

Tomek

I naši Cacciamaliji se raspadaju, zna se dogoditi da ih je i po 6 odjednom na velikim servisima, a o pucanjima podvozja ne treba ni pričati s time da činjenica je da mahom voze po cestama koje su pune rupa i ležećih policajaca, a kako ih nitko ne duži nitko ih i ne štedi.
Inače na jednom zglobnom Citelisu, čini mi se 749 se odlijepilo jedno bočno staklo pa po rupama lupa i trese, kao nekad na jednom SG242 samo što je SG bio star u to vrijeme 20 godina, a ne dvije.

Ivan

Citat: Tomek  u Prosinac 12, 2013, 19:42:42
Inače na jednom zglobnom Citelisu, čini mi se 749 se odlijepilo jedno bočno staklo pa po rupama lupa i trese, kao nekad na jednom SG242 samo što je SG bio star u to vrijeme 20 godina, a ne dvije.
To se i na solo Citarima iz obje serije masovno događalo dok su bili novi, ili još gore jer je očito i pucalo, pogotovo iz prve serije skoro svi imaju bar jedan prozor zamijenjen (lako se vidi po tome što imaju zamjenske prozore kao Citaro II umjesto originalnih).

Ivan

Što se tiče Cacciamalija, jesu dosta loši ali očito obavljaju posao solidno u zadnje vrijeme, kako rekoh, sasvim uredan broj ih se raspoređuje na linije i to linije pune rupa sa relativno gustim voznim redom, barem ove iz APP, dok u Dubravi uglavnom stoje.

conecto

Ne znam baš koliko se prijeđenih kilometara u JGP može očekivati od šasije Dailya, ali sigurno ne milijun kao kod velikih buseva. Kad se uzme još u obzir kapacitet, vjerojatno jedna od najskupljih investicija u voznom parku, ne znam mogu li to nadoknaditi manjom potrošnjom goriva.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

lovac27

Bbr 104 na liniji 304,a gbr. 106 na liniji 303. Gbr. 884 se vratio u Goricu kako je sinoć odslepan

822DoDo

Na 216 gbr.522..viđen oko 7:40 na putu za garazu
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

GT-R

Citat: 822DoDo  u Prosinac 16, 2013, 08:08:26
Na 216 gbr.522..viđen oko 7:40 na putu za garazu

Mislim da je to onaj sto ima polazak iz Ivanje Reke u 7:00. Taj polazak obicno vozi zglobni i to kockica.