Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

talavizija

šta da kažem mislim da se zelenika pokopao sa CBom sudim po tome da u to se nisu upetljali ČAZMA i ATR i to je kraj kao AP varaždin i pokojnog im direktora koji se obijesio a to se dogodilo kad je preuzeo CB tada su počeli problemi i nažalost završio napisao gore kako

ist

Bio je natječaj, prodaja je javno oglašena, svatko se mogao javiti i kupiti. Javilo ih se troje ili četvero, Globtour je dao najviše novaca i to je čitava filozofija. Nisu Zelenike uništio Croatia bus, nego HDZ-ovi tajkuni koji su ga godinama čerečili. A hoće li se pokopati ili neće - to ne znamo. Činjenica je da se Globtour prebrzo širi i da mu u tom procesu padaju standardi prijevoza putnika - nekad su većinu voznog parka činili Siderali, a sada je sve više čudnovatih troosovinskih polovnjaka iz Švedske - činjenica je da ne znamo koliko je od ovih osam milijuna kuna izvađeno iz džepa, a koliko dobiveno kreditom. No, sigurno je da je novim gazdama u interesu razvijati posao i to će vjerojatno raditi tako što će Neoplane držati dok budu vozili, a postupno će ubacivati Volva u vozni park. Već su počeli mijenjati neke linije (iz Zagreba su bila dva jutarnja polaska za Dubrovnik u 7 i 7.15, sada je samo jedan), vjerojatno će s vremenom biti još toga. Ljudima koji rade u interesu bi trebalo biti da primaju plaće, a putnici ionako već dugo mogu birati s kim će i kamo će

Majstor

Negdje se spominjalo novih Volvo-a jel to još aktualno ?
Samo mi sudite pošteno !

fakincic

Citat: ist  u Prosinac 16, 2013, 20:10:05
to će vjerojatno raditi tako što će Neoplane držati dok budu vozili

Tako je, koliko-toliko održavani Neoplani su primjerice super za tri dnevne linije za Stražu i jednu za Desinić (to je samo 75 km u jednom smjeru, nema troškova za noćenje)
Nažalost, promašaj je bio ukidanje linije u 18 sati Zagreb - Straža subotom i nedjeljom navečer.

ist

Btw, meni je Croatia busa žao, žao mi je bilo i Livnobusa, ali to su poduzeća uništavana godinama i preuzimanja su došla na kraju svih muka. Hercegovci su kupili Autopoduzeće (ili kako u poslovnim podacima piše Auto poduzeće) Imotski i od prošlog ljeta mu račun više nije blokiran, a dotad su imali desetke blokada. Valjda bi trebao biti interes da se radi i zarađuje, a tvrtke nastaju i umiru, nažalost, baš kao i ljudi

tomekk

Citat: talavizija  u Prosinac 16, 2013, 19:19:27
šta da kažem mislim da se zelenika pokopao sa CBom sudim po tome da u to se nisu upetljali ČAZMA i ATR i to je kraj kao AP varaždin i pokojnog im direktora koji se obijesio a to se dogodilo kad je preuzeo CB tada su počeli problemi i nažalost završio napisao gore kako

Ako se dobro sjećam, i Čazma i Atr su dali ponude i uplatili jamčevinu, no prošao je Globtour s najboljom ponudom ispred Črnje  ;)
Dosta ljudi ovdje ima koji pišu protiv Zelenike ko da će sad biti gore, a niko ne priča u kakvim uvjetima s kakvim vozilima i za koliku plaću su do sad radnici radili.
Btw, danas navečer na Čakovec - Zagreb Transliner 0014, ima na vratima natpis Panorama bus.Odkad ih je preuzeo Globtor, prema Čakovcu većinom vozi Higer (udaren mu je zadnji kraj) i City 0025, a Probuse uopće ne viđam  ???
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

frukec

Probus ZG-5541-ET svaki dan vozi Zagreb-Graz  ;)

tramvajac 92

To je samo jedan, a ostala 2?

conecto

CB se čerupa desetljećima i po tome se vidi koliko je ta firma (bila) jaka kad još uvijek uopće postoji u bilo kakvom obliku. A oni koji su je čerupali (bilo gazde, disponenti ili vozači) odavno su se uhljebili drugdje. Jedno je vanjska fasada, a kako sve funkcionira iznutra je nešto sasvim drugo.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Već su počeli mijenjati neke linije (iz Zagreba su bila dva jutarnja polaska za Dubrovnik u 7 i 7.15, sada je samo jedan), vjerojatno će s vremenom biti još toga. Ljudima koji rade u interesu bi trebalo biti da primaju plaće, a putnici ionako već dugo mogu birati s kim će i kamo će

Da, jedan je polazak, pa sezona je gotova, nema nešto putnika da šalješ 2 busa u 15 minuta koji će voziti obadva sa nekoliko putnika, trošiti vozače i gorivo. Sezonski ga možda opet uvedu ako bude potražnje da bi se isplatilo, ovako a-a.

Zelenika je platio preko 8 mil za Croatiu bus, ostali su nudili nekaj manje (črnja 8 m, autotrans 7,5...).
Globtour ovakav, globtour onakav, kakvo je održavanje tih njihovih buseva ne znam, ali koliko ima buseva starijih od 10 godina? 9 od 31, (podatak za panorama bus) znači ugrubo trećina voznog parka. Koliko imaju drugi koji bi eto bili bolji od globtura? Više? Manje? Jednako? Čazmatrans obnavlja svoj vozni park, pogon Zelina je ok (npr.), kako je u Virovitici recimo, što oni voze? Vjerojatno vozila sa većim prosjekom godina nego Panorama. Autotrans je većinom svoj vozni park obnovio, koliki je nihov prosjek ne znam. Ne sjećam se jeli Promet Makarska dao ponudu za CB, osim njih ostaju samo Presečki, Samoborček, Brioni i Puntamika. Ostale nisam uzeo u obzir jer bi to bilo vjerojatno preveliko opterećenje za njih.

Konj

Informirajte se kod pravih izvora na koji način je Globtour dao ponudu i dobio ponudu. Nemojte biti guske u magli!!!!!
Kako možete reći da je jedan Volvo veći pojam od Setre i Neoplana po svim performansama.
Doći će zakon EU pa ne znam kuda će svi takvi prijevoznici i veći i manji sa svojim krševima i otrovima u okolišu.

8) 8)

tomekk

Prvi natječaj je poništen, prema tome, mogle su se korigirati ponude koje su bile javno otvorene na ročištu.Od 6 zainteresiranih, na kraju je odustao Touring.
Volvo nije veći pojam od Setre, no zato je Setra i 30% skuplja pa i više. Neoplan nije sigurno šta je nekad bio, no koliko vidim ti jedino znaš za njega i to je za tebe vrhunac. Za nijednog Volva nisam čuo da prokišnjava, dok je to kod Neoplana normalno.Isto tako, automatski mjenjač koji je u Neoplanima šalta užasno, ne može se mjerit s Volvovim Ishiftom, a uz to i na snijegu je loš...
Isto tako, Neoplan ugrađuje pretvrda Kiel sjedala pa je Volvo i udobniji za putnika.Previše podcjenjuješ Volvo koji je kod nas sve više zastupljen.Jedini kvalitetni zadnji Neoplan je N1116, a ostalo sve kasnije je čista šminka.
Nadam se da će Zelenika dovest kako je rečeno cca 8 Volvo autobusa za CB, no ne izvožene već pristojne do nekih 5 god starosti pa ćemo onda moći napravit usporedbu  ;)
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Tlimfocit

Potpuno se slažem s tomekkom.
Sjedi u Volva 9700 i onda ga usporedi s Neoplanom bilokojim i sa većinom Setri. Ja sam jučer sjedio u njemu. Jednostavno taj autobus je preudoban. Da se mene pita doveo bi samo Siderale jer su jeftiniji, manje troše, a kvaliteta im je pristojna. Ali mislim da to tako i neće biti. ;)
A kako je Globtour dao ponudu? Pa s obzirom da su vjerojatno svi veći igraći u ovom natječaju imali informacije tko će koliko dati, onda su i drugi mogli malo podignuti cijenu. No oni su se pouzdali u to da će Globtour biti isključen iz natječaja, a sam natječaj ponovljen. Bilo kako bilo, CB je kupljen i oni koji su zadovoljni i oni koji nisu zadovoljni mogu lajati na mjesec. To ništa promijeniti neće.

maky

Najmanji problem su autobusi koje imaju ovi ili oni, ili koji bi trebali biti kupljeni.

Ako će sad i u CB-u počet cijedit dušu iz vozača kao što to čine u Glupturu  (a oni su ti koji autobuse voze, jer koliko znam nijedan još ne ide sam cijelom trasom), onda se možemo oprostit i sa bilo kakvom kvalitetom usluge, a sigurnost neću ni spominjati (da, baš je ugodno kad te na kolodvoru dočekaju 2 zombija koja su u protekla 2 dana napravili 2 tisuće km i odspavali  7-8 sati).

A one muljaže sa spajanjima linija neću ni spominjati. Nekidan na kolodvoru u Splitu stoji 9700 sa tablom za Dubrovnik, a do nje je na staklu i tabla za Mostar, pa pretpostavljam da se negdje presjeda. To je tako lijepo kad vani pada kiša i puše. Prošle godine mi je kum išao za Mostar, kaže kod Čapljine stoji Volvo na makadamu,  njihov bus se zaustavlja, a vozač se dere "Mostaaaaaaar presjedanje u drugi autobus!". Milina... Još da ljudi bar znaju za što rade, pa ajde, stisnut ćeš zube, nego neka jadna crkavica. Ali to je tako u kapitalizmu koji je zavladao u ovim našim ex Yu zemljama. Bitno da ja odradim posla za 2 tisuće eura, od toga dobijem 300, a ostalo gazda stavlja na hrpu kako bi ostavario svoje megalomanske projekte, ili kupio recimo S klasu AMG jer obična jednostavno nije dovoljna...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 18, 2013, 14:34:38
Već su počeli mijenjati neke linije (iz Zagreba su bila dva jutarnja polaska za Dubrovnik u 7 i 7.15, sada je samo jedan), vjerojatno će s vremenom biti još toga. Ljudima koji rade u interesu bi trebalo biti da primaju plaće, a putnici ionako već dugo mogu birati s kim će i kamo će

Da, jedan je polazak, pa sezona je gotova, nema nešto putnika da šalješ 2 busa u 15 minuta koji će voziti obadva sa nekoliko putnika, trošiti vozače i gorivo. Sezonski ga možda opet uvedu ako bude potražnje da bi se isplatilo, ovako a-a.

Jel ima dozvolu za obje linije ?  Ima da ih vozi. 

Autotrans ne radi razliku između ljeta i zime na linijama za Dalmaciju.  Zimi idu Setre 415 sa 2 ili 3 putnika  (ali idu) i skoro nikada ne šalju kvazi buseve tima BMX PROBUS ili slično,  a ljeti kad ima posla ko u priči onda idu i BIS-evi