Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

citaro

A ljudima isto smeta svaki drek, da se tako izrazim...

Bus u Prečkom nije uveden jučer, kome smeta buka, nije morao tamo doseliti. Taman da i premjeste autobusni terminal, buka neće nestati, ulica Slavenskog je dosta prometna... Takvi najbolje da se zatvore u neki bunker 2 metra pod zemljom da ne čuju apsolutno ništa.

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 20, 2013, 10:42:05
Ne skroz kružno, da se ne zna kad bus ide dalje, nego kao na 221, napravi se krug po naselju, dođe se na zadnju stanicu, napiše se nalog, i ostane minuta-dvije vremena ako malo kasni. Iako ni 114 u Prečkom nema nešto dugu pauzu, 3-5 min (i to 5 minuta ako ga vozač dobro stisne), tako da je očito problem na liniji 134 gdje završavaju NG312 koji su i bučniji.
No da, na to sam mislio, da je vozni red prema centru usklađen s krugom i da odmah krene, ne da nema određena vremena polaska.

Mislim da 114 ipak ima previše vremena, često stigne i za 12-13 minuta pa stoji 7-8; da, 134 je puno gora priča, vozni red godinama postupno pretvaran u totalni kaos, na kraju radnim danom po jesenskom voznom redu ima nepotrebno dug krug od 1 h, u Prečkom stoji i po 15 minuta ako nije gust promet, izvan špice vozi češće nego u špici, subotom navečer vozi češće nego preko dana, nedjeljom popodne ima čudnu rupu kad vozi samo jedan bus a tada zapravo ima najviše prometa...
>hammer<

tramvajac 92

134 ima jako čudan vozni red, to se slažem. I još jedna stvar, ako si primjetio, "ljetni" vozni red je čista prepisivačina subotnjeg, koji bi mogao biti u 20-minutnom taktu. Radnim danom je krug 50 minuta do sat vremena, ovisi koji krug gledamo.. 
>hammer<

tamlover

Bus za Horvatovac i Voćarsku tijekom obnove Martićeve između Šubićeve i Heinzelove stoji na zapadnoj strani Heinzelove zauzimajući jedan prometni trak. S obzirom da vozi isključivo mali bus mogli su ga provesti kroz Nemčićevu, Livadićevu i Rakovčevu do njegovog oriđiđi stajališta na drugoj strani Heinzelove jer ima prilično dugo stajanje između vožnji. Srećom pa se od sutra promet normalizira.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

STIB

www.zet.hr
Citat:Izlazno autobusno stajalište na Bukovačkoj cesti, koje se nalazi neposredno prije Maksimirske ceste, a koje koriste linije 203 Svetice - Vinec – Krematorij, 226 Kaptol - Remete – Svetice, 227 Svetice - Gornji Bukovac – Čret i 228 Svetice - Rebro - Svetice bit će privremeno izmješteno na prostor autobusnog okretišta na Sveticama, od srijede, 28. kolovoza u 8.00 sati, do završetka radova (oko 3 dana). Razlog su radovi na asfaltiranju Bukovačke ceste, na dijelu od Crnčićeve ulice do Maksimirske ceste.(objavljeno 26.8.)
Baš me zanima da li će se tom prilikom urediti i samo izlazno stajalište?
Sada je tamo kod svake malo jače kiše velika lokva vode...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

Poznavajući naše cestograditelje vjerojatno se neće urediti stajalište i taj ulegnuti dio nogostupa, a ako i hoće, sigurno će biti još gore nego kaj je sad.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

STIB

Citat: STIB  u Kolovoz 27, 2013, 10:33:12
www.zet.hr
Citat:Izlazno autobusno stajalište na Bukovačkoj cesti, koje se nalazi neposredno prije Maksimirske ceste, a koje koriste linije 203 Svetice - Vinec – Krematorij, 226 Kaptol - Remete – Svetice, 227 Svetice - Gornji Bukovac – Čret i 228 Svetice - Rebro - Svetice bit će privremeno izmješteno na prostor autobusnog okretišta na Sveticama, od srijede, 28. kolovoza u 8.00 sati, do završetka radova (oko 3 dana). Razlog su radovi na asfaltiranju Bukovačke ceste, na dijelu od Crnčićeve ulice do Maksimirske ceste.(objavljeno 26.8.)
Baš me zanima da li će se tom prilikom urediti i samo izlazno stajalište?
Sada je tamo kod svake malo jače kiše velika lokva vode...
Izgleda da se zapravo uređuje samo pločnik između Crnčićeve i Maksimirske, pa onda i samo izlazno stajalište.
Ali, naravno da su 3 dana već prošla i da ništa nije gotovo (i da neće biti još barem 3-4 radna dana, a možda i duže).
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

Citat: tamlover  u Kolovoz 21, 2013, 18:58:57
Bus za Horvatovac i Voćarsku tijekom obnove Martićeve između Šubićeve i Heinzelove stoji na zapadnoj strani Heinzelove zauzimajući jedan prometni trak. S obzirom da vozi isključivo mali bus mogli su ga provesti kroz Nemčićevu, Livadićevu i Rakovčevu do njegovog oriđiđi stajališta na drugoj strani Heinzelove jer ima prilično dugo stajanje između vožnji. Srećom pa se od sutra promet normalizira.
Promet se normalizirao, ali znak stajališta (privremeni, na staroj gumi) i dalje stoji tamo  ::|

slikano 31.08.2013 u 11:30
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Mislim da bi trebalo aktualizirati promjene na Črnomercu jer stvari su ostale jednake a odavno je bilo očito da stvari ne funkcioniraju glatko. Najgore mi se čini stanje oko perona lin. 121 i 130 gdje često zglobni autobusi moraju manevrirati u rikverc kroz pješake, ili par linija po 2-3 minute stoje jer nitko ne može krenuti, neki dan sam gledao kako se zglobni 121 miče 15 metara u rikverc jer i on i 130 ispred njega su se naparkirali a još ne kreću, a 126 i 172 trebaju krenuti pa im trube, a pješaci među autobusima su ostali zbunjeni i uplašeni. Ovaj manevar nije tako čest, ali itekako često se 126 i 135 trebaju izvući iza parkiranog zglobnog na 121 i dok to rade uletavaju hrpe ljudi koji trče na čestu 172. Uglavnom, prilično strašno i neorganizirano sve skupa izgleda.

Kako sam već pisao, a možda i neki drugi, mislim da bi bilo najlogičnije sve linije za Gajnice sabrati na početku terminala, umjesto 127 gdje stane zglobni (a na 127 ionako ne može) na peron 1 treba staviti 121, umjesto 128 na peron 2 mogu solo 124, 130, a 131 može bez problema skupa sa 123 jer cijela ide po Al. Bologne, zašto bi samo ona bila s linijama za gornji dio Gajnica skroz na drugom dijelu terminala pa se onda svi guraju na 123 dok 131 u smjeru A uvijek vozi poluprazna?

Osim toga, treba na 119, 120 i 124 prestati slati zglobne autobuse jer ionako nema potrebe, bolje neka brinu da 115 ili 136 ne izvise pa dobiju solo kako se znalo događati u zadnje vrijeme.

Također, bilo bi dobro da se kompletno urede nadstrešnice i znakovi koji su propali, valjda su zadnjih godina sela kao Šašinovec ili Hudi Bitek svako za sebe imala po 50 puta veće investicije u nadstrešnice nego cijeli ovakav ogromni terminal, a nedavno bojanje trulog željeza u bijelo je prilično jadan potez.

marin

Da, još kad na 124 stane zglobni, kao što je bilo prije koji tjedan (kad je ono 5 dana zglobni plinaš vozio), onda tek 121 mora pošteno u rikverc, to je bila katastrofa.

tamlover

Citat: Ivan  u Siječanj 04, 2014, 13:22:27
Mislim da bi trebalo aktualizirati promjene na Črnomercu...

Slažem se s tobom, a dodao bih da mi je trn u oku već odavno stajalište na Ilici od linije 109. Naime, izlazak s tog stajališta i dva traka koja se mora prestrojiti do idućeg semafora na Zagrebačkoj za vozača busa, ali i sve ostale sudionike u prometu je često dosta zaguljeno i opasno. Ja bih volio to stajalište ostaviti samo kao prolazno za 146 i Presečkog (kad se skupe dva busa na 109 plus dođe Presečki ili dva nemoguće je proći krajnjim desnim trakom Ilice). 109 može iskrcaj imati na peronima gdje iskrcavaju i ostali, a početno na peronu 1 (pa pomaknemo 121 na 2 po tvom prijedlogu ili 3 npr. da nisu dva zglobna jedan ispred drugog). Vidim tu nekoliko prednosti: putnici koji na Č izlaze iz 109 mahom ne trebaju u tramvaj, jer ti su izašli vjerojatnije na Selskoj, nego na druge bus linije koje su ovim načinom bliže; rješava se problem izlaza 109-ke s terminala prema Zagrebačkoj; dovodi se u red stajalište na Ilici koje može primiti više prolaznih autobusa; nema ni meteža među putnicima od kojih jedni trče na tramvaj, a drugi izletavaju iz 109 i jure na autobuse preko cijelog terminala.

130 i 124, bez obzira što spadaju pod područje 121 ostavio bih na sjevernoj strani, a tu kod 109, 121 bih ostavio 128 zbog putnika za bolnicu među kojima ima svakakvih, pa i onih kojima nije praktično prelaziti terminal. Na 4. peronu ostaje kombinacija 119, 120, na 8. 130+124, na 9. 123+131.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tramvajac 92

Na Remizi, točnije stajalištu linije 114 se pojavilo:
Shema linija:

(114 mi čudno izgleda, Hatzova bi trebala biti niže dolje)
i shema terminala:

primjetiti liniju koja ne postoji :D

Ovo je dobro, samo kad bi to objavili i na netu..

Ivan

Trebalo bi možda riješiti problem dosta udaljenih stajališta linija 113 i 116 boljim iskorištavanjem prostora, ja mislim da treba vratiti stajališta linija 113 i 114 na koje se može slati isključivo solo autobuse na perone koje su prije koristile linije 114 i 453, jedna unutar tramvajskog okretišta (tamo je stajao zglobni 114 i to s prilično intenzivnim slijedom), jedna kod potoka tamo gdje su dali taksistima više mjesta, radi čega bi taksi imao prednost pred JGP-om? Pošto sad obje linije voze solo autobusi, treba solo biti pravilo, i ne bi bilo nikakvih problema, a 115 i 116 bi se pomaknuli na prva dva najbliža perona na Fallerovom pa bi najdalje hodanje bilo 150 m umjesto sadašnjih 300+ ovisno o tome gdje tram izbaci putnike.

tramvajac 92

S obzirom na slijed autobusa na 113 i 116 mogu slobodno stajati na istom peronu.

dominik,

Citat: tramvajac 92  u Veljača 14, 2014, 12:35:52

primjetiti liniju koja ne postoji :D

Nisu se sjetili maknuti 117 :P