Novi vozni redovi (2014)

Autor dean25, Siječanj 01, 2014, 18:49:04

Ivan

Citat: tamlover  u Siječanj 28, 2014, 15:57:28
Mislim da je ovo čak i korektno iskombinirano, ma da djeluje komplicirano.
Ja mislim da nije jako komplicirano ali je jako rastrošno i zato uopće nije korektno prema stanovnicima drugih kvartova. Staviti još dva busa u službu (a toliko će trebati ako će 282 ići svakih 20 minuta a ne diraju 275, 277 i 278) za naselje od samo 5000 stanovnika koje već dobiva 4 busa na dvije linije je čisto gubljenje novaca kad takav prijevoz nemaju ni brojem stanovnika duplo veći kvartovi poput Svete Klare ili Travnog, pogotovo dok se autobusi na 275 i 278 cijeli dan hlade i griju u prazno i ne rade ništa, a moglo ih se napokon bolje uposliti.

Uostalom, slažem se s onim što je Conecto ranije napisao, ako neka linija treba pojačanje to je 281, a kladim se da će za tu 282 za par mjeseci smisliti neko novo privremeno rješenje jer će dva busa biti apsolutno prazna kako je i sad ovaj na 275, no to "stručnjaci" ne znaju unaprijed predvidjeti.

Ponovit ću još jednom, krugovi na linijama 275 i 278 su dugi samo 12 minuta a svaku vozi po jedan bus a voze potpuno nasumično svakih 45 do 90 minuta (osim dva gušća polaska na 278 i jedan na 275, ali radi se o tri u cijelom danu koje se lako može izbaciti), moglo se jednostavno uvesti taktni vozni red na 60 minuta i bez problema ih zaposliti i na 282 (iako mislim da je produžena 275 bolje rješenje) i slati u krugovima od 60 minuta kakve sad prosječno imaju, dakle na jedan dodatni od 30 minuta do Jelkovca umjesto da se vozači dosađuju, ako bi im krug na 275+282 i 278+282 bio 60 minuta (12+8+30+10, bold su odmori za vozače), takva 282 bi vozila svakih 30 minuta i mislim da bi bilo sasvim korektno prema svima. Mislim da apsolutno nitko ne može dokazati da to nije bolje rješenje od troška za dva busa i šest vozača više i da bi slijedom od 30 umjesto 20 minuta za Sesvete u koje ionako ljudi ne idu bez ZET-HŽ tarife bilo tko bio oštećen... ::| Jedan od ta dva dodatna bi mogao na 281, a jednog bolje neka čuvaju za Novi Zagreb umjesto da samo dalje reduciraju.
>hammer<

Tomek

Meni nije jasno zašto se ova linija sa Žitnjaka ne produži do Sesveta ili Dupca, kad već 107/222 ne žele produžiti.

Ivan

To bi se isto lako moglo napraviti, ranije sam pisao da mislim da bi to bilo optimalno, no sad kad već uvode novu liniju 282 samo pokazujem da nije apsolutno potreban niti jedan dodatni bus za nju.

Da, može 281 do Sesveta, iako bi trebala dodatni bus, to ne bi bio problem kad bi se spojila s prolaskom preko Sopnice, dobio bi se taj prazni bus s 275 umjesto da je toliko nelogična i nepopularna da se ne može napuniti niti Cacciamali iako Sopnica nije mali kvart, a prolaz kroz Sopnicu bi odnio samo 2 minute više, no očito se nikome ne da razmišljati.

Ivan

Moglo bi se 275 maknuti i tako da 281 ide direktno za Sesvete a 279 kroz Retkovec i Sopnicu, sad lakše može prema jugu kad se napravila Dubečka do Branimirove, ljudi u Starom Retkovcu se ionako stalno žale da nemaju prijevoz (iako nije ni ovo neki veliki napredak, ipak bi bilo bliže). Željeznička i Sopnička jesu malo jadne ceste, ali na kraju nije ništa uže nego recimo na 215, i linija bi zaglavljivala povremeno na pružnom prijelazu, ali možda bi na većini polazaka bila i brža nego s probijanjem preko Zagrebačke i Ljudevita Posavskog.

dean25

Od ponedjeljka, 3. veljače na autobusnoj liniji 133 Savski most – Sveta Klara – Čehi, mijenja se radnim danom polazak sa Savskog mosta, te će umjesto u 16.40 biti u 16.45 sati.

conecto

Citat: Tomek  u Siječanj 28, 2014, 19:26:05
Meni nije jasno zašto se ova linija sa Žitnjaka ne produži do Sesveta ili Dupca, kad već 107/222 ne žele produžiti.

To nikome nije jasno otkad je uopće otvorena ta 281.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Eto, došao je vozni red, 282 vozi cijeli dan svakih 20 minuta i sad je jača linija od 281 koja je sigurno najsmislenija i najpopularnija i polako već počinje pretrpavati, no koga briga, netko se sjetio da treba spojiti Sesvete "dobrom" linijom makar će biti prazna kao i 275.

283 je prečudna izmišljotina koja će definitivno zbunjivat ljude. Ne znam zašto se nije moglo organizirati da nedjeljom iste trase vozi manji broj autobusa a da mijenjaju linije, radi čega je morala biti jedna ovakva nakaradna koju će valjda i vozači jedva zapamtiti?

Uglavnom, osim konačnog stavljanja 278 na logičnu trasu i ostavljanja 281 po starom, ovo je općenito prilično glupo i očekujem nove promjene uskoro.

tramvajac 92

281 je pojačana subotom sa još 1  bus123.

dean25

Nema još na zet.hr,ali evo ovdje:
Na liniji 115 nedjeljom (i blagdanom) bit će u primjeni dodatno reducirani vozni red zbog povećanja voznog vremena.
(vrijedi od nedjelje 9.2. pa nadalje)

dean25

Zbog noćnog skijanja – utorkom i četvrtkom, od četvrtka, 6. veljače, na izvanrednoj autobusnoj liniji za Sljeme, uvode se dodatni polasci: s Mihaljevca u 18.10 sati i sa Sljemena (Tomislavov dom) u 19.00 sati.

dean25

Autobusna linija 115 Ljubljanica – Špansko, od 9. veljače mijenja nedjeljni vozni red.
Na izvanrednoj autobusnoj liniji za Sljeme, od ponedjeljka, 10. veljače, mijenjaju se polasci, radnim danom: s Mihaljevca: umjesto u 8.50 sati, polazak će biti ostvaren u 8.10, a sa Sljemena (Tomislavov dom), umjesto u 9.35 sati, bit će ostvaren u 9.00 sati.
Na liniji 224 Dubec – Novoselec, od nedjelje, 9. veljače, dodaju se četiri nova polaska: s terminala Dubec u 17.10 i 19.10 sati i iz Novoselca u 17.30 i 19.30 sati.

dean25

Od subote 15.02.2014. mjenja se vozni red subotom na liniji 218.

dean25

Od subote 01.03.2014.pa nadalje ukidaju se svi polasci "službenih kola" (to su polasci u noćnim satima za prijevoz ZETovih zaposlenika na posao i/ili s posla-pretežito vozači ali zna biti i ostalih djelatnika),pa se sukladno ovoj odluci u sljedećem periodu mogu očekivati korekcije voznih redova na pojedinim redovnim autobusnim linijama.

Ivan

:( To zvuči problematično. Hoće li barem biti više redovnih noćnih ili samo režu što god se stigne? Šteta da ispaštaju oni koji najviše rade i moraju se najranije dizati da dođu na posao... Nadam se da će usput ukinuti i ponekom direktoru Holdinga službeno vozilo i otpustiti nekoliko birokrata iz ureda, a ne zakidati samo one koji nečem služe u cijeloj priči.

Ivan

No dobro, nadam se da će to značiti par polazaka za brdske linije od kojih niti jedna ne vozi iza 00:20 i povratak noćnog u Sesvete (kako sam pisao jednom, mislim da bi bilo najbolje na takt n.l.34 dovesti liniju Dubec-S.Kraljevec(Kobiljak)-N.Jelkovec-Dubec), a možda bi mogli početi razmišljati o ostavljanju busa kod kuće za prigradske linije.