ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

GT-R

Nekako bas sumnjam da je imao te papire kod sebe.

Ja i da imam psa nebi mi bilo biti ugodno s njim ic JGP. Ako ga trebas negdje vodit, snadji se, mora bit neki susjed koji te moze povest, pa ako malo samo promatrate ljude u autima primjetit cete da se u vecini slucajeva vozi samo 1 osoba u autu, eventualno dvije. A ne trpat se sa psom medju ljude i dovodit sebe i ostale u neugodnu situaciju.
Ima i taxi ZOO, sada im ocito ZET oduzima posao.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Nigdje ne piše ni da je nosio niti da nije nosio pribor za čišćenje. Ako je isprintao odredbe i imao ostale papire možda je i pročitao i ostatak pravila.

Naravno da je Zagrebancija na razini na kojoj je pa im je Odluka o prijevozu itd. postala "zakon" i da je moguće da su još nešto krivo prenijeli. Nisam ni ja bio oduševljen odredbama s ljubimcima, ali u mnogim gradovima to postaje uobičajeno pa bi možda ipak trebalo prilagoditi se. Kako god bilo, nije mi jasno radi čega branite nekoga tko odbija raditi posao prema pravilima kakva god trenutno bila (ako je najbitniji dio prenesenog točan). Ako su pravila nepotpuna itd. treba raditi na njihovom mijenjanju, a ne podržavati nekoga tko je neprofesionalan dok je ovo na snazi i zvati kretenom onoga tko kao putnik to legalno koristi, a možda i radi dodatni promet jer za velikog psa treba kupiti dodatnu kartu. Ako se nekome dopusti neprofesionalnost i odbijanje putnika zbog urednog psa, jednom će se dogoditi i da odbije putnika zbog velike ali regularne torbe, ili zbog boje kose, ili zbog kljukastog nosa.

421

Opet se moram ne složiti s Tobom!
Kao budući intelektualac morao si zamijetiti detalje koje sam naveo + jedan vrlo bitan- članak je pisan jednostrano, dakle vozača nitko nije ništa pitao da on kaže što se dogodilo!
A dogodilo se slijedeće: dečko je htio ući u bus ali da ne plati prijevoz niti za sebe niti za psa, Odluku (Zakon) je protumačio   onako kako je njemu odgovaralo (izostavivši onaj dio koji mu ne odgovara) pritom optuživši vozača da ne radi svoj posao kako treba i da ne poznaje Pravila i Odredbu koja je vrlo jasna i decidirana.
Članak 33.
Dopušten je prijevoz kućnih ljubimaca (pas visine grebena do 30 cm, mačke i pitome male životinje) u odgovarajućim ručnim transportnim kutijama.
Dopušten je prijevoz kućnih ljubimaca pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, ako pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, a vlasnik ima propisanu ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće. Putnik u vozilo može uvesti samo jednog kućnog ljubimca.
Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu ili onečisti vozilo tako da se vozilo mora povući u spremište na čišćenje.
Zabranjen je prijevoz opasnih pasa, određenih posebnim propisima.
Članak 34.
Putnik iz članka 33. ove odluke dužan je:
- ulaziti na prednja vrata (uz vozača) i zadržavati se na prednjem dijelu vozila;
- nositi pribor za čišćenje fekalija;
- očistiti površinu u vozilu koju njegov kućni ljubimac onečisti.
Novčanom kaznom od 500,00 do 800,00 kuna kaznit će se za prekršaj putnik koji postupa suprotno stavkama navedenim u članku 34.
Kolega je diskreditiran, šteta mu je nepravedno i nepovratno nanesena, Zagrebanciji je porastao tiraž unatoč netočnom izvještavanju, a i Ti si (kao i velika većina pučanstva) osudio čovjeka bez mogućnosti obrane.
Houston, what's the problem?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Siječanj 31, 2014, 14:31:45
... a i Ti si (kao i velika većina pučanstva) osudio čovjeka bez mogućnosti obrane.
Nisam direktno osudio vozača, nego stav kojim ispada da je neprofesionalno ponašanje ispravno ako se dogodilo prije nego je išta napisano o neplaćenim kartama ili priboru za čišćenje. Ne sviđa mi se da se slobodno može nazivati putnika kretenom koji da treba umjesto cucka imat curu i susjede koji će mu vozit pse itd. ako je stvarno poštovao propise što nitko nije doveo u pitanje, i mislim da time forum pada na prilično nisku razinu.

Shole

Citat: Ivan  u Siječanj 31, 2014, 11:20:19
...ali u mnogim gradovima to postaje uobičajeno pa bi možda ipak trebalo prilagoditi se......

također je tamo uobičajeno platit kartu pa bi mogli od tog krenut.  Onog trenutka kad postotak naplate dosegne europski nivo, onda možemo razgovarati i o nekakvih "beneficijama" tipa kućnih ljubimaca i slično.  U  Hrvatskoj je najpopularniji alat GRABLJE, svi žele samo grabit k sebi, al postoji i drugi alat, a to su VILE, ponekad treba malo i njih koristit.

@Ivan,  post se ne odnosi na tvoj komentar ili tvoje mišljenje, nego općenito na razvoj ove situacije

citaro

Citat: Shole  u Siječanj 31, 2014, 18:27:30
također je tamo uobičajeno platit kartu pa bi mogli od tog krenut.  Onog trenutka kad postotak naplate dosegne europski nivo, onda možemo razgovarati i o nekakvih "beneficijama" tipa kućnih ljubimaca i slično.  U  Hrvatskoj je najpopularniji alat GRABLJE, svi žele samo grabit k sebi, al postoji i drugi alat, a to su VILE, ponekad treba malo i njih koristit.

@Ivan,  post se ne odnosi na tvoj komentar ili tvoje mišljenje, nego općenito na razvoj ove situacije

Koja logika, dakle oni koji plaćaju kartu bi trebali ispaštati... 'Ajmo onda i ukinuti javni prijevoz ili vozačima i ostalima ukinuti plaće, jer kad javni prijevoz dosegne europski nivo, onda ćemo razgovarati o beneficijama...

citaro

Uostalom ne znam zašto bi prijevoz ljubimaca uopće bio beneficija, vani se recimo za pse od određene veličine mora kupiti dodatna karta, tako bi ZET mogao zaraditi, a osim toga, ljudi i nekako moraju voditi životinje veterinaru, nije isti svima pred nosom, a i ne mogu si svi priuštiti taxi...

Shole

Vozači svoj posao u većini određuju korektno,  za one koji to ne rade postoje negativne stimulacije.  Putnici svoj dio posla obavljaju malo manje korektno.  Puno više ima ljudi koji se švercaju nego što ima nekorektnih vozača. 

eurobusrijeka

probaj se zaposlit u zetu
Bolje bi mi bilo da se klonim autobusa, već mi ih je preko glave

citaro

Citat: Shole  u Siječanj 31, 2014, 20:01:48
Vozači svoj posao u većini određuju korektno,  za one koji to ne rade postoje negativne stimulacije. Putnici svoj dio posla obavljaju malo manje korektno.  Puno više ima ljudi koji se švercaju nego što ima nekorektnih vozača.

Postoje i za putnike - kazna.

To tvrdiš ti. Jeli tako - može biti, ali i ne mora, ali bilo bi zanimljivo napraviti neku statistiku.

421

Citat: Ivan  u Siječanj 31, 2014, 16:37:18
Nisam direktno osudio vozača, nego stav kojim ispada da je neprofesionalno ponašanje ispravno ako se dogodilo prije nego je išta napisano o neplaćenim kartama ili priboru za čišćenje.
ako je stvarno poštovao propise što nitko nije doveo u pitanje, i mislim da time forum pada na prilično nisku razinu.
Ajde objasni molim Te jer su Ti izjave pune kontroverzi.
Citat: Ivan  u Siječanj 31, 2014, 16:37:18
Ne sviđa mi se da se slobodno može nazivati putnika kretenom koji da treba umjesto cucka imat curu i susjede koji će mu vozit pse itd.
Iako se ovo ne odnosi na mene, osobu iz texta ne možemo zvati putnikom jer prema važećem Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu u  članku 27. stoji: »putnik« je osoba koju prijevoznik prevozi uz naknadu.
Obzirom da nije platio kartu....

Urbino LE

Pa da meni dođe tako neko sa psom, bez brnjice, pa ja kao putnik bi ga izbacio na glavu van. Druga je stvar radni pas tipa vodič za slijepu osobu i slično.

Ivan

U članku stoji da je imao brnjicu, a nitko prije pljuvanja po putniku nije osporio da je imao kartu ili da je kršio neki drugi propis, nego se na prilično niskoj razini počelo pisati o tome kakav je to čovjek ako hoće uvest psa u bus (što po zadnjoj Odluci o prijevozu itd. smije), nitko nije spominjao bilo koje drugo kršenje pravila prije nego se počelo kritizirati putnika koji prema navedenom nije kršio pravila. Je li sad jasno što mi smeta ili moram izmislit neke piktograme ili pisati na nekom drugom jeziku?

Ovo s "kretenom" itd. se nije odnosilo na bilo koji post člana 421, nego na ranije postove. Naravno, nije bitno što sam napisao niti što su drugi pisali, kako god da se izrazim ispada da podržavam švercanje, nemam pojma o čemu pričam i ne znam što već ne.

Urbino LE

Piše da je vlasnik imao brnjicu u ruci ili ja ne znam čitati, samim tim pas nije imao brnjicu, a znate valjda da bi pasi to i na ulici trebali imati. Pretpostavljam da pasmine koje se smatraju krvoločnima uopće ne smiju u bus.