Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

421

Citat: kikas_usora  u Siječanj 25, 2014, 01:14:24
ovom 552 u oreskovicevoj nestalo ad blua samo je krepao odjedanput, majstor pokusavo nasuti ali nista ne uspijeva......
bili su problemi sa elektronikom, nakvasila je, pa podivljala odjedanput....
552 se (iz)borio za svoje zdravlje svog srca-motora pa je stao.
Međutim, nekako mi ne pije vodu tvrdnja da je nestalo Adblue dodatka pa je zato krepao, niti ga je leteći mehaničar ima(o) sa sobom, niti da se kristalizirao zbog niske temperature  (inicijalna temperatura kristalizacije -11°C). U slučaju da je Adblue na 1/4 količine, pali se kontrolna lampica da je na rezervi, a nakon toga se vozi u "safe modu" smanjenjem jačine motora za 30%( to smo već doživjeli na početku korištenja kad "stručnjaci " nisu znali što su kupili, pa je EUROline (pokoj mu duši) uskočio interventnim  IBC tankom od 1000l pa su vozila preko noći oživjela).
Ako nije imao donji zaštitni lim ispod motora  (nekad su mehaničari lijeni ga vratiti, nekad je oštećen a nema rezervnog pa takav neodjeven ide u promet ), lako moguće da je zalivena elektronika koja signalizira kvar ili pregara koji osigurač. bitan za vožnju. 

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

kikas_usora

pa neznam uglavnom ja sam iso sa cerovskog vrha i stanem u oreskovicevoj da vidim sta je sa 552 i kolega  mi kaze da je nestalo ad blue skroz da nece da ide.....kad sam se vraco sa kolodvora ponovo na cerovski doso je servis bio nije mogo nista napravit vec su cekali dizalicu...

conecto

Bus neće stati ako mu ponestane nego će elektronika smanjiti snagu motora i to je isključivo protiv zlouporabe vožnje bez tog dodatka kad ispuh postane praktično Euro nula. Motoru se ne može dogoditi ništa, on i dalje vozi na dizel, podmazuje se uljem, a hladi antifrizom
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dominik,

Danas oko 21h Citelis g.b. 68X (neznam tocno) ostao u kvaru na 118/04.
Zamijenjen sa g.b. 103.

822DoDo

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MouldieHawn

Vidjeh gbr. 544 danas kako ga vuče dizalica po Branimirovoj oko 13:30, zna netko što mu je?
Stvarno pomor Citara zadnjih dana.

421

Dakle da apsolviramo 552. Odspojio se električni spoj elektromagnetskog ventila dovoda goriva koji se nalazi kod spremnika goriva, a izgleda da se ista stvar dogodila 544. Originalni je prebrikan, pa je od trešnje popustio.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Danas oko 17.30 Citaro G gbr 187 ostao u kvaru na stanici gdje se križaju Zagrebačka i Zagrebačka :D

maxkuki

Viđen jedan NG312,neznam ime stanice,iz remetinca.prema rotoru,iza nove tv je stajao i čekao da ga odslepaju,nisam uspio vidjeti gbr no vidio sam da mu je lijevi amortizer/jastuk na 3 osovini skroz potonuo i bili su otvoreni oni paneli oko kotača...

Sent from my WT19i using Tapatalk

marin

Ja sam vidio 151 kako mu srednji most stoji skroz na podu, zglob poderan, išao je u garažu(možda je to taj), a 772 povučen sa 120 jer nije išao s mjesta, cukao je ko lud, kao da će se svaki čas ugasit, a k tome ima 93 tkm i u raspadu je, katastrofa lupa užasno.

maxkuki

Hmm,pa danas u pola 7 navece sam se vozio u 151 na 109ki,sve je bilo ok

Sent from my WT19i using Tapatalk

marin

Onda nije 151 taj pokvareni sa SM, ali je svejedno bio skroz dole kad je išao u garažu i zglob je bio strgan odozdola.

tamlover

537 u petak u 15:00 šlepan s izlaznog stajališta na Heinzelovoj prema Dubravi
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Citelis 18 gbr 754 na liniji 125 večeras oko 20.00 ostao u kvaru u Kustošiji, stojao ispred bivše Name sa sva 4 i otežavao promet po Ilici.

Gb97

To je vec drugi citelis koji je ostao na 125 u kvaru u istom danu, prije podne je u kvaru ostao gbr 757, zamijenio ga je Ng 312 gbr 140