Brioni, Pula – razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 12:03:53

boro

Harmonika opet(napokon) u prometu sa starim tablicama PU 596 ON.

Scarface

Vozio se u njihovom MANU troosovincu (gbr. 74), skoro pa mi kičma pukla. Nisam već dugo vidio bus sa tako tvrdim i neudobnim sjedalima, mislim da neki prigradski autobusi imaju udobnija sjedala  ::|  Jedina dobra stvar je što je bilo malo putnika taj dan u busu pa sam mogao sjedit kao čovjek i iznenadilo me koliko je taj bus prostran, ima 59 sjedala na 13,8 m, ali stvarno ima dosta mjesta za koljena, to je jedini plus. Sjedala kao da su uzeli iz regia  :o

Također, vozio sam se u njihovm 9700 (2 osovine) i to je jako jako dobar bus, puno bolji i udobniji od troosovinskog 9700.

franky

Vozio sam se jučer sa 106.
Udobnost i unutrašnjost (11/10) iznad svih transovaca, ostalih briona, a da ne govorim ostalog što vozi iz Pula za Ri.
I taman kad sam pomislio da ce ovo biti jedan od savršenijih povrataka iz Pule eto piz...ije
4 put smo stali. Nisam htio smetat vozačima pa neznam što je točno bio kvar, ali mi se čini da je elektronika odnosno mjenjač jer je autobus normalno palio i vrtio nego nije htio u brzinu. dobro je bilo tri puta kad je stao pa nije htio krenut, ali je bilo scary kad je izlazio iz zavoja kraj opatije i umjesto da povuče zavoj zavrtio ler.... eto, ja sam izašao u Ri, ali decki su morali do Zg tako, brižni. Nek je malo manje tih stakala i kože, ali neka ne staje. Je..te Irisbus,  Setra rules :) (šalim se događa se svim proizvođačima)

franky

Za jednog sam siguran, ali mislim da su dva ista noviteta.
Man Lion' Coach, ako se ne varam prvi s novom maskom u RH
ovakvom
http://www.bus.man.eu/man/media/content_medien/images/business_website_bus_master/B_lions_coach_frontscheibe.jpg
Dakle mislim da su dva jer sam jednog vidio u garaži u 5 sati, a drugi u 23 na kolodvoru iz ZG. Tehnički stigne ali sumnjam da je isti.

boro

Noviteti su gb.110 PU-710-PM i gb.111 PU-711-PM. Harmonika je opet bez tablica,vjerovatno do ljeta kad bude počela voziti goste  za jedan disko klub.

VISEON

Članak iz novog KAMION&BUS:

"U srijedu, 12.02.2014. godine u 13 sati u sjedištu tvrtke Brioni Pula, organizirana je predaja pet novih turističkih autobusa MAN tip Lion's Coach "Efficient line". Predsjedniku Uprave dioničkog društva Brioni Anti Kvasini i tehničkom direktoru Hrvoju Pejkoviću, nove autobuse predali su predstavnici Poslovne grupe Auto Hrvatska: Bogdan Tihava, izvršni direktor poslovne grupe Auto Hrvatska, Mario Fabek kao direktor društva Auto Hrvatska Prodajno servisni centri te Zvonko Gabud, direktor prodaje  autobusa u MAN Importer Hrvatska d.o.o. Autobus MAN Lion's Coach je opremljen MAN motorom sa EEV normom ispuha snage 440 KS i automatizirani MAN TipMatic mjenjačem s retarderom..."

Više o ovome događaja u novom KAMION&BUS-u.

lussin

Na njihovoj stranici ili u tiskanom izdanju?

VISEON

Vidio sam na njihovoj (KAMION&BUS)  web stranici, iako sam negdje na radiju isto uhvatio u nekim vjestima (ne znam koji radio - narodni, otvoreni?) - kao veliko ulaganje pred turističku sezonu u krizim vremenima kupovina 5 novih buseva.

Tomek

Citat: boro  u Veljača 05, 2014, 13:46:36
  Noviteti su gb.110 PU-710-PM i gb.111 PU-711-PM. Harmonika je opet bez tablica,vjerovatno do ljeta kad bude počela voziti goste  za jedan disko klub.

Sudeći po fotkama na Kamion i bus stigla su 3, PU-712-PM jr gbr 112, s time da su kod ovog predstavljanja predstavili ta tri i gbr 108 i 109 koji su stigli prošle godine :D

http://www.kamion-bus.com/index.php?option=com_content&view=article&id=943:man-lions-coach-za-brione-pula&catid=38:isporuke&Itemid=126

VISEON

Da i ja sam to pomislio, ali svejedno u ovim vremenima hvalevrijedno.

lussin

Citat: boro  u Veljača 05, 2014, 13:46:36
  Harmonika je opet bez tablica,vjerovatno do ljeta kad bude počela voziti goste  za jedan disko klub.
Čini se da ta harmonika nije usrećila nikoga u Hrvatskoj

boro

Od toliko istih Manova jedva sam skužio da su stigla još dva, gb.113 i 114 (PU-963-PN i PU-964-PN).

lussin

U Lošinju povodom festivala puhačkih orkestara bio Cityliner gbr. 72. Inače se pri otvaranju i zatvaranju gepeka čuje glasno škripanje

boro

Harmonika registrirana ( registracija stara).

Bari

Mini King Long na probi u Brionima
KREPAT MA NE MOLAT !