Tipovi autobusa na linijama 2014.

Autor Dreamwalker, Siječanj 02, 2014, 17:18:00

igor 409

Što se tiče spomenutih dispečera, živo me zanima po čijoj odluci je na 214 u 99% slučajeva Conecto dok na "novocjelodnevnoj" 225 voze niskopodni busevi.

Naime, činjenica je da 214 osim srednjoškolaca koriste uglavnom penzići za odlazak do placa u Dubravi, a od preusmjeravanja trase preko Trnave nerijetko u bus pokušavaju ući roditelji s kolicima. Kako izgleda scena kada bus stoji na stajalištu bez ugibališta, a  majka s djetetom u kolicima pokušava ući u Conecta (koji ima rukohvate po sredini vrata) odnosno čeka samilost nekoga od putnika ili vozača kako bio joj pomogli unijeti kolica u bus valjda ne treba opisivati. S druge strane "crkvena" 225 prolazi trasom na kojoj je potreba za niskopodnim busom ipak značajno manja (koliko baba iz Resničkog gaja zapravo navečer busom ide na misu u Resnik?)

Jasno mi je da je do uvođenja cjelodnevne 225, na 214 bio Conecto zbog kapaciteta busa odnosno broja putnika, a na 225 je išlo ono što je trenutno bilo "slobodno", ali u ovoj situaciji kada obadvije linije voze cijeli dan mi ovakvo disponiranje buseva nema nikakvog smisla.

marin

Citat: t4  u Svibanj 22, 2014, 23:59:46
Ajme, koji je ovo Citaro s reklamom na guzici? Ne vidim sad gb, vozi na 220, kako stenje ko kombajn, strašno, pa što je to? Javim gb ako uspijem vidjeti, čini se da je vozni red kaj bu vozio do pol 2h.

Gb 545 koliko vidim, kako bleči putem haha, još mu i visi odostraga nešto koliko vidim, možda komad te naljepnice, što je to već iza. Ili ne visi, to je valjda takva reklama xd. Ne vidim se dobro po mraku ni sa dalekozorom :O
Auspuh proprdio vjerojatno, i 223 je isto takav, čuje se do svemira  ;D

221

Mislim da nije auspuh. Danas je taj bus na 221 i ima neki vriskavi visoki ton. 223 ima fini reski duboki ton i odlično zvuči.

t4

Nije to zvuk auspuha, to je višlji zvuk, kako veli 221. Stenjajući visoki zvuk. Tko će znati, očito nije nikaj strašno kad bus vozi takav.

tramvajac 92

Citat: igor 409  u Svibanj 23, 2014, 09:16:49
Što se tiče spomenutih dispečera, živo me zanima po čijoj odluci je na 214 u 99% slučajeva Conecto dok na "novocjelodnevnoj" 225 voze niskopodni busevi.

Naime, činjenica je da 214 osim srednjoškolaca koriste uglavnom penzići za odlazak do placa u Dubravi, a od preusmjeravanja trase preko Trnave nerijetko u bus pokušavaju ući roditelji s kolicima. Kako izgleda scena kada bus stoji na stajalištu bez ugibališta, a  majka s djetetom u kolicima pokušava ući u Conecta (koji ima rukohvate po sredini vrata) odnosno čeka samilost nekoga od putnika ili vozača kako bio joj pomogli unijeti kolica u bus valjda ne treba opisivati. S druge strane "crkvena" 225 prolazi trasom na kojoj je potreba za niskopodnim busom ipak značajno manja (koliko baba iz Resničkog gaja zapravo navečer busom ide na misu u Resnik?)

Jasno mi je da je do uvođenja cjelodnevne 225, na 214 bio Conecto zbog kapaciteta busa odnosno broja putnika, a na 225 je išlo ono što je trenutno bilo "slobodno", ali u ovoj situaciji kada obadvije linije voze cijeli dan mi ovakvo disponiranje buseva nema nikakvog smisla.

Raspored vozila na linije je nekad vrlo čudan u ZET-u, al bi li bilo bolje da jedan vozni red na 225 vozni niskopodni, drugi Conecto, a 214 niskopodni?

dean25

tramvajac 92

Ivan

Na 135 u zadnje vrijeme dosta često ide Citelis, osjeti se da klima uzima dosta snage; ima ipak malo boljih linija za plinske, makar je meni osobno još uvijek zanimljivo ići na toliko brdo plinskim busom...

marin

Solo plinski više osjeti brdo kad je pun nego kad je klima upaljena, dok zglobni jako osjeti klimu, jedva kreće. Za Citara i solo MAN-ove imam dojam kao da uopće ne osjete klimu.

Tomek

Malo prije viđen gbr 190 na 268, jel još Citara krenulo putem APD-a?

Portos

Citat: Tomek  u Lipanj 04, 2014, 06:53:11
Malo prije viđen gbr 190 na 268, jel još Citara krenulo putem APD-a?
Jučer je nekoliko Citelisa vozilo na 172 pa je lako moguće da su npr. 188÷192 prebačeni u APD.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Čak i na 109 su jučer bila 2 (to što sam ja vidio). Inače nije ni jedan na 109.
Pričamo o Citelisu.

tramvajac 92

Možda (samo možda) je nekom došlo iz guzice u glavu da i Citelisi mogu voziti na 109, neka samo nabijaju kilometre i tam.

marin

Slabo kilometri idu na 109, samo se raz*** bus, linija je stani-kreni, pogovo u špici, ona Selska+kad je još stalno pun do kraja. Ajde pogađajte koliko kilometara ima u jednom smjeru.

Portos

Citat: marin  u Lipanj 04, 2014, 10:06:56
Slabo kilometri idu na 109, samo se raz*** bus, linija je stani-kreni, pogovo u špici, ona Selska+kad je još stalno pun do kraja. Ajde pogađajte koliko kilometara ima u jednom smjeru.
Citelisi, naročito zglobni, nemaju dovoljnu autonomiju da bi vozili cjelodnevne vozne redove na prigradskim linijama poput 172 i 176. Obzirom da ih ima 41 komad te ih redovito ima nekoliko ispravnih parkiranih u garaži potrebno ih je pisati i na liniju poput 109. Linija je kratka a kreni-stani vožnjom ne može potrošiti toliko plina koliko potroši na dugačkim linijama poput 172 i 176, dakle na 109 mogu voziti cijeli dan.
Ukoliko su još nekoliko Citara poslali u Dubravu, zbog autonomije će morati MAN NG 313 pisati češće na 172 i 176 a Citelise na 109. Jer jednostavno vozila na dizel je sve manje u voznom parku. To je činjenica.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.