Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

kico101

Citat: Boki651  u Svibanj 27, 2014, 16:02:58
Možda bi se moglo pronaći neko rješenje u vidu zglobnog busa koji bi išao iz grada umjesto sa Sv. Križa, jer na Sv.Križ ne može ili jednostavno opet pojačati vozni red, jer će sigurno trebati.
Nekako mi se čini da je moguće okrenuti zglobnog na Sv. Križu ( uostalom nekad su i vozili zglobni gore ), ali na Hosti mislim da baš i ne bi išlo, možda SG220, ne znam.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Bio sam sa 720 u Hostima i bus se okrene bez ikakvog problema.  Na Svetom Križu nisam bio sa monotralom, al znamo da su 612-615 vozili  7A negdje početkom 1996.  Dakle,  liniju može bez problema pokrivat zglobni autobus (kao i LIN 7),  ali je problem masa parkiranih auta u ulici Ratka Petrovića gdje se nemože mimoć autobus sa malim autom.  Solo nešto izmanevrira pa pospremi zadnji kraj kad auto dođe do polovice (šole smota lijevo), al sa zglobnim je to nemoguće.

A što se voznog reda linije 7A tiče,  interval je isti ili samo 1 minutu slabiji (nisam sad 100% siguran),  a ono kad su bila po dva busa nije bio nikakav bolji vozni red nego je vozač sam sebi radio pauzu od pola sata pa su se preskakali.

Boki651

Hvala na odgovorima. Onda je nekim čudom broj putnika znatno porastao, jer sam baš u špici u busu i bude pun do Plodina, a prije Uskrsa, situacija je bila takva da je Citelis bio ugodno popunjen.
Što se tiče monotrala da li bi se onda moglo iskombinirati npr. da neka gradska linija koja ide samo do A.K.M. (po mogućnosti najkraća) prometuje do Sv. Križa da zadovolji taj solo, a da monotral prometuje od Hosti do neke lokacije gdje može monotral, npr. Pećina ili do A.K.M. ili gdje bi već radio korekciju?
Jer realno monotral je na zapadu puno potrebniji upravo zbog fakseva i škola počevši od Brajde pa na dalje.

Shole

Tako nešto su bili planirali kad su dolazili plinski autobusi al se odustalo od tog

Boki651

Od ponedjeljka ljetni vozni red. Ponovno vraćena nebuloza da zadnji bus primjerice na 7a sa Hosti ide u 23:20 radnim danom, a isti u smjeru Hosti 22:45. Svaka čast, šta je toliki problem stavit još jedan polazak na svaku stranu?

Ovao kad se primjerice petkom ide van u 23:20 se već mora biti u gradu, ili primjerice već u 23h na busu iz grada jer drugog nema. Očito život u Rijeci prestaje sa završetkom škole.

Bari

Danas oko 17.10 na Kantridi 1A i 1 jedan za drugim
KREPAT MA NE MOLAT !

lussin

Što se desilo s linijom 100? Nisam je vidio baš zadnjih dana?

Shole

preko ljeta je privremeno ukinuta

kico101

Nadam se trajno. :)evil
Btw, linija 100 ne pripada pod linije 1-9, pa je ovo OT. ;D

Shole

Kako bi se lijepo dalo radit kad se politika nebi uplitala u rad.

Bocko

Neki dan na liniji 5 u smjeru grada vozila su 622 i 720 jedan iza drugog.

Oboje su bili polu prazni i na stanice su ulazili/izlazili zajedno.

Kakva je inače praksa i što se treba dogoditi da se pojave jedan iza drugog.
Da li jedan vozač je kasnio radi prometa/ili krenuo gledajući krivu tablicu, ne bi li onda sljedeći trebao sačekati 5-6min prije kretanja.
Baš mi je nejasno, dugo nisam vidio niti jednu liniju da se ovako nešto dogodi.

Shole

a nisi primjetio da su radovi u Prvomajskoj

Bocko

To je bio dan nakon što se provmajska otvorila (btw radovi su obavljeni očajno, samo se malo pokrpalo na par mjesta)

mivano

Citat: Bocko  u Rujan 29, 2014, 19:55:22
To je bio dan nakon što se provmajska otvorila (btw radovi su obavljeni očajno, samo se malo pokrpalo na par mjesta)
Mogli su i bez zatvaranja prometa.

kico101

Možda je pitanje neumjesno, ali što se dogodilo sa linijom 100? Bila je privremeno ukinuta preko ljeta,ljeto je prošlo. Sudbina linije 13A-nedostatak putnika?