Novi vozni redovi (2014)

Autor dean25, Siječanj 01, 2014, 18:49:04

421

Citat: sokre  u Srpanj 04, 2014, 16:46:30
220 i 221 sa tri busa .. Kaj ja znam, malo je rijetko.
Optimalno i racionalno. thumbs
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Hm, da, ne sviđa mi se većina redukcija na 219, 220 i 221 zadnjih godina, ali mislim da ovo novo ljetno nije jako pretjerano.

sokre

Koliko god su rijetki polasci, ipak su 166 i 229 neka ispomoć ..

A takt 220 i 221 je 10 minuta, tako da je to podnošljivo.
U kombinaciji sa praznim cestama, baš se brzo stigne bilo gdje.

marin

Ja ne znam kako je u Novom Zagrebu, ali tu se nije vidljivo cesta ispraznila. Dapače, čak je i više auta jer su na jako puno semafora skraćeni intervali. Danas sam recimo išao sa 116 i kad se krene sa Ljubljanice valjda smo stali na svakom, totalno neusklađeno i nepromišljeno. Ali nije problem što stajemo po stanicama, nego niti auti ne stignu jer baš je zeznuto sve, i bilo ih je jako puno, baš kolona, toliko da smo čekali 2 intervala na semaforu kod Mercatora, a to je kao brza cesta (to zapravo govori koliko kratko semafori traju).

MAN19464

Ti semafori doprinose zagađenju okoliša, nepotrebna potrošnja goriva čekanja u koloni, a sve to nepotrebno i bez opravdanog cilja, a samo ih treba uskladit.

Ivan

Citat: marin  u Srpanj 05, 2014, 21:50:51
Ja ne znam kako je u Novom Zagrebu, ali tu se nije vidljivo cesta ispraznila. Dapače, čak je i više auta jer su na jako puno semafora skraćeni intervali. Danas sam recimo išao sa 116 i kad se krene sa Ljubljanice valjda smo stali na svakom, totalno neusklađeno i nepromišljeno. Ali nije problem što stajemo po stanicama, nego niti auti ne stignu jer baš je zeznuto sve, i bilo ih je jako puno, baš kolona, toliko da smo čekali 2 intervala na semaforu kod Mercatora, a to je kao brza cesta (to zapravo govori koliko kratko semafori traju).
Ah, tako je to kad su semafori (a i nova raskrižja) iznikli svuda gdje treba i ne treba zadnjih godina a koordinacije skoro da nema, ili je na razini "modernih" metoda od prije 30 godina...

dean25

Od 13.7. na liniji 125 nedjeljom [i blagdanom] korigira se vrijeme prvog polaska 10 minuta ranije nego do sata.
S Črnomerca umjesto u 5:20->5:10.
Iz Gornjeg Vrapča umjesto u 5:40->5:30.

Sve drugo po starom.

Ivan

Genijalno, od danas su linije 120, 126 i 127 reducirane na 1 bus u zadnjoj smjeni, obavijesti nema NIGDJE na Črnomercu a kamo li drugdje, a na zet.hr je ovo postalo toliko nepregledno da se ništa ne vidi, kako da primijetim vijest za ove linije kad su druge stvari zatrpale ekran, a dolje ostaju vijesti stare po 4 m, radi čega je mijenjan stari format obavijesti, da na home pageu duže mogu visiti redovitom putniku nebitne stvari kao turistički bus i suvenirnica? Poslije debilnog čekanja sam zvao APP, i kasnije malo popričao otpremnikom... Barem su oni pristojni i razumni, pa sam dovoljno smiren da ne počnem više jamrat, ali očito dezorganizacija u ZET-u dolazi do dosad neviđenih razmjera. Službi za odnose s javnošću ocjena -1, ostalima mala pohvala za strpljenje.

Ivan

I divan je izbor riječi na zet.hr (onda kad i ako se pronađe vijest), večernji polasci se samo "korigiraju"... Prije se i za manje redukcije pisalo redukcija, a kad ovako režu, prepolavljaju, onda korekcija? Jesu li dobili zapovijed da je redukcija ružna riječ? Loše za PR pa koriste eufemizme? Uglavnom, baš me raduje ako ćemo ubuduće bivati ovako dobro obaviješteni.

marin

Pa što reći, ovako dok sam ja živ, nikada nije bilo. Prvi put da ostaje po jedan bus u kasnoj, kaj je ovo sad ljeto III ??? A nigdje obavjesti, katastrofa. Inače Ivane, ti si moderator, imaš najviše duplih postova, a nekad i 3 za redom, jel tak teško uredit prethodni post? Ja to uvijek radim kad mogu, uostalom znaš pravila.

MAN19464

Marine pravila su za nas,a ne za njih.  :-X  ???

Ivan

Možda ove redukcije čak imaju smisla i mogu proći, ali puno stvari je ovdje iritantno. Kao prvo i osnovno nikakve obavijesti, ali prometno bi sve moglo biti smislenije. Živcira me da je za Črnomerec potpuno zaboravljeno kombiniranje autobusa na više od jedne linije, moglo bi se primijenivati bilo kada ali posebno dolazi do izražaja subotom, nedjeljom a sad i ljeti... Smiješno mi je inače da je sad linija 135 navečer pojačana, i jača od 126 i 127, a nije puno gora ni od 125 na kojoj su vozna vremena produžena, postaje prava regionalna sila, lol... Da su negdje htjeli rezat i uključili mozak, mislim da su mogli to prije raditi na 130, 135, 137, dva busa mogu navečer voziti sve tri linije s taktom 1 h (recimo vozna vremena 10+15+20+25+25+25, sva prilično uobičajena na polascima u špici) umjesto da su 4 prazna busa u prometu, no to je teško shvatiti.
A i drugdje, mislim da bi za mnoga vremena bilo optimalno da na 126 i 127 opet voze obje linije, možda i ovo sad navečer skupa tri busa s taktom 30 min, slično i subotom ili po jesenskom voznom redu 5 autobusa s taktom 15 min umjesto da 126 ide prerijetko svakih 20 a 127 prečesto svakih 13.
Znam, preteške kombinacije za trenutnu ZET-ovu postavu... Prije 20 godina se moglo, sad nikog nije briga, jedno vozi prazno drugo pretprano, bitno da ide.

@marin, ne postoji pravilo protiv takvih postova, tako da nemoj izvoditi scene gdje nema povoda ni potrebe. Nisu ovo dupli postovi ako sam pisao o drugim stvarima kad mi je palo na pamet par desetaka minuta poslije, ja nisam upoznat sa slučajem da je netko upozoren zbog toga osim ako je bilo uzastopnih besmislenih postova skoro bez sadržaja. Ovdje možda jesam mogao ispraviti stari post i žao mi je ako nekoga jako bode u oči, ali ono o jutarnjim voznim redovima sam svaki post pisao par sati poslije kad sam našao, tu nema smisla popravljati stari post jer se gubi smisao. Ne znam kad sam to zadnji put to radio, onda mi se dogodi dvaput u jednom danu, i onda se traži dlaka u jajetu, al' dobro...

marin

Pa nije ništa protiv tebe, nego većinom ti to radiš, da je netko drugi umjesto tebe isto bi prigovorio. Mislim nema veze ako je par sati razlike, vidi se promjena. Dupli post, pravilo foruma, nikakvo izmišljanje.  o-0 sry

dean25

Od sutra (21.8.) izmjene voznog reda na linijama 216/276 [pitam se zašto].
Ali odmah da vas obavijestim da su to tek sitnije korekcije,tj obično mazanje očiju + produžetak nekoliko postojećih polazaka od I.Reke do Dumovca.

Molba:
molim da netko sejva duple vozne redove 216 i 276 i da ih postavi ovdje kao prilog.

Ivan

Super da su se na vrijeme sjetili obavijestiti putnike... ::|

Smije li zapravo ZET stajati u Hruščici koja je u općini Rugvica? Jedno vrijeme je to bilo strogo zabranjeno, isto kako se ne smije stajati u Rakovom Potoku...
Ako i dalje ne, Dumovcu ne treba više polazaka jer 276 sasvim dovoljno često vozi s obzirom na broj stanovnika, tko sjedne na 276 zbog Ikee, nahodat će...

P.S. evo upload... Pa nema uopće više polazaka za Dumovec, samo su malo ispremiješali vremena... ??? Radnim danom popodne je zapravo jedan polazak manje a samo nedjeljom jedan više.