Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

Dreamwalker

Kad smo već kod Remeta, nešto sam načuo da će se, po završetku radova na Kamenitom stolu, ulica Remete od Skenderice do škole uređivati. Opet će linije biti u kaosu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

maxkuki

Zasto linije 160 i 163 idu kroz Odru pa pokraj G Lomnice prema Lukavcu?

Sent from my WT19i using Tapatalk

Anders

Citat:Autobusne linije 160 Savski most – Lipnica – Havidić Selo i 163 Savski most - Donji Trpuci - Gornji Trpuci prometovat će djelomično izmijenjenim trasama, zbog radova na Obreškoj cesti, na dijelu od Češke ulice do Donjodragonoške ulice, od subote, 19. srpnja od 20 sati, do završetka druge faze radova, u subotu, 26. srpnja ujutro.Autobusi će sa Savskog mosta prometovati redovnom trasom do raskrižja Ulice dr. Luje Naletilića i Sisačke ceste, nastavljaju Sisačkom cestom i Đačkom ulicom te dalje trasom autobusne linije 166 do Dragonošca i prema krajnjim odredištima te istim trasama u povratku.
Za stanovnike naselja Obrež bit će uspostavljena kružna autobusna linija 158 Savski most – Odranski Obrež – Savski most, koja će prema Obrežu prometovati trasom redovnih linija do raskrižja Obreške ceste i Češke ulice te nastaviti Češkom ulicom, Čorovom ulicom, Remetinečkih žrtava, Sisačkom cestom IV. odvojak, Sisačkom cestom i dalje trasom redovnih linija prema Savskom mostu.
Autobusi će se zaustavljati na svim stajalištima na trasi, a bit će uspostavljena i privremena stajališta u smjeru Savskog mosta, u zoni raskrižja Obreške ceste i Češke ulice, te na Sisačkoj cesti kod Konzuma. Novi vozni red linije 158, za stanovnike naselja Obrež, bit će dostupan na krajnjem stajalištu i na www.zet.hr  (objavljeno 18. srpnja, promjena 24. srpnja)

www.zet.hr
27302

Nedo

Citat:Autobusne linije 161 Savski most - Kup. Kraljevec - Štrpet, 162 Zagreb (Savski most) - Ašpergeri - Kupinec i 169 Zagreb (Savski most) - Kupinec prometovat će djelomično izmijenjenom trasom, zbog radova na Brezovičkoj cesti (na dijelu od Prigradske ulice do Golobreške ulice), od ponedjeljka, 28. srpnja od 8 sati, do završetka radova koji se očekuje do ponedjeljka, 25. kolovoza ujutro.

Autobusi će sa Savskog mosta voziti redovnom trasom do raskrižja Brezovičke ceste i Ulice Baščanske ploče, nastaviti Ulicom Baščanske ploče, Ulicom Zlatarova zlata, Ulicom dr. Luje Naletilića, Prigradskom ulicom do Brezovičke ceste te dalje redovnom trasom do odredišta, i istom u povratku. Na izmijenjenom dijelu trase bit će uspostavljeno privremeno obostrano stajalište u Prigradskoj ulici, u zoni raskrižja s Brezovičkom cestom. (objavljeno 24. srpnja)

http://www.zet.hr/novosti/izmjene-u-tramvajskom-i-autobusnom-prometu.aspx

Micek

Citat: Dreamwalker  u Srpanj 19, 2014, 21:17:38
Kad smo već kod Remeta, nešto sam načuo da će se, po završetku radova na Kamenitom stolu, ulica Remete od Skenderice do škole uređivati. Opet će linije biti u kaosu.

Od koga si to čuo??
To govore već ne znam ni ja koliko ali stvarno,kada ideš prema školi,ti ne možeš normalno vozit nego kao da ideš preko oranice!
A to je sve sad privremeno,kako to priliči i taj asvalt će se raskopat

conecto

Sad su i 107 u smjeru Žitnjaka okrenuli preko Avenije Vukovar iako sav promet ide u oba smjera sjevernim kolnikom Slavonske u samo dva traka. Zašto? Vjerojatno zato jer 107 ne može do svojih stanica, pa skreće lijevo na HBZ gdje stane, a dvije su privremene stanice na Vukovarskoj kod Kruga i Držićeve. Koliko je to rješenje za nekog tko treba sići kod Savice teško je reći, ali bus u prometu Vukovarskom gubi hrpu vremena, a na Slavonsku se vrati opet Heinzelovom. Takvom organizacijom nitko nije ništa dobio kvalitetno, ali su izgubili oni koji silaze kod Coca-cole, a redovna stanica je na tom dijelu dostupna i 222 ide normalno. Vjerojatno je uzrok svega stanica Slavonska-HBZ jer teško je valjda očekivati da se tih 10-ak dana dok to traje netko prošeće od Hypo-centra, ali ovi do Coca-cole to mogu.
Kad se završi južni kolnik Slavonske valjda idu radovi na sjevernom, kako će onda biti, vjerojatno slično u obrnutom smjeru.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Kako ZET navodi "(...)sljedećih oko 11 dana(...)". Čovjeku dođe da se zapita jel neko stalno u toj firmi pijan (pogotovu kad se slažu obilazne trase i obavijesti).

marin

Vjerojatno je sad onda 107 u banani.
Također linija 146 kasni dosta radi nekih radova valjda oko pruge na ilici nemam pojma sad, samo znam da je jučer tolko kasnila da joj je trebalo 17 minuta od Reljkovićeve do Črnomerca (dakle 1 stanica), a ni na 118 nije bolje koja ima 20 minuta sad po ljeti u oba pravca, mogu si mislit kak se samo vrte u krug jer je Zagorska bila zakrčena od preusmjeravanja valjda, kolona je bila da joj se kraj nije nazirao, križanje sa Selskom isto bilo u banani, kolona do Ilice.

tramvajac 92

Popravlja se kolnik na Ilici pa sve ide po pruzi..

Ivan

Mogli su skratit 146 na Črnomerec... Prije je znalo biti skraćenja čim bi ju nekakvi radovi omeli.

Uostalom, već smo par puta pisali o smislenosti 146, ali sad imam ozbiljno dojam da sve manje ljudi u zadnje vrijeme uopće koristi dio Reljkovićeva-Črnomerec i tu viđam prazne autobuse u vrijeme kad bi trebali biti puni, valjda su vremenom putnici shvatili da nema puno koristi, zadnjih godina je prorijeđena i ima samo više hodanja po Franjinom polju u odnosu na Črnomerec gdje se lakše presjeda a i nađe drugi bus ako baš ovaj ode u krivo vrijeme, a u drugom smjeru može i zaglavit u prometu ujutro u odnosu na tramvaj koji ima žutu traku. Ne znam bi li se itko puno bunio da ju skrate trajno i uvedu češći vozni red potpuno povezan sa 136 da budu praktički dva kraka iste linije (ova pomicanja po dvije minute prije ili kasnije da bi ih se "uskladilo" izgledaju kretenski na tablici), prije možda bi kad se ljudima činila novo i zanimljivo ali sad mi se čini dovoljno nepopularna, ovo kako sad rijetko i neusklađeno vozi je jadno.

Uostalom, ako bi vozile skupa imalo bi smisla i u zadnjoj smjeni napraviti uštedu pa ostaviti 5 autobusa svakih 10 minuta (20 za svaku) umjesto da sad voze ovako glupo češće navečer nego ostatak dana, a nedjeljom bi 3 busa zajedno išla svakih 15 minuta (obje svakih 30) umjesto da 146 vozi svakih 1 h pa ju nitko ni ne čeka.

marin

Nije baš da je prazan autobus, sada možda da, ali dok je škola puno školaraca i ljudi idu sa Reljkovićeve, manje ih uđe na Črnomercu jer ljudi više idu  na 136 pogotovo ako već stoji na peronu a ne znaju kad 146 ide.
I zeznuo bi se za 146 nedjeljom, čekaju ljudi i to baš zato jer gledaju vozni red (tko bi išao napamet nedjeljom da čeka dugo). Zna bit navečer iza 6 solidno popunjeno.

Ivan

Mislio sam dok nisu praznici, jednostavno imam dojam da je sve manje putnika...
Svejedno, ovako ih je nemoguće uskladiti, a i kakvog smisla ima prazniti tramvaje nekoliko stanica prije Črnomerca i zbog toga imati rjeđu liniju prema periferiji kojom se skoro ništa ne postiže? Nekolicini može biti zgodno da je duža, za većinu samo znači veće gužve, manju usklađenost i redovitost, a za ZET troškove gdje ih ne treba biti jer ovdje ne treba rasterećenje, tramvaji ovdje nemaju problema.

tramvajac 92

Liniji ne valja kaj joj je zadnja stanica Reljkovićeva (doslovno usred ničeg) umjesto nečeg kaj bi imalo smisla (pr. čekanje vremena na Zapadnom kolodvoru, i korištenje Reljkovićeve kao prolaznog stajališta). Još kad bi polasci bili usklađeni sa tramvajem #1 linija bi dobila dosta putnika po mom mišljenju.

Rudolf T

Pošto je ovo moj prvi post ispričavam se unaprijed ako je u krivoj temi, ali imam jedno pitanje: u zadnjih pola godine znam vidjeti autobus da prolazi kroz Šišićevu ulicu u Utrinama, pa me zanima o kojoj se liniji radi, te zbog čega vozi tamo a ne kroz Sarajevsku?

Ivan

Pozdrav,
bilo je na forumu, linije 307 i 308 su poslane preko Ukrajinske i Šišićeve umjesto da se okrenu na rotoru. Za putnike je jedina promjena premještaj stajališta na raskrižju Sarajevska-Ukrajinska koje ionako nitko ne koristi... Po meni sasvim bezvezno preusmjerenje.