Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

atr-zgb

Ivane, ne bih se složio sa tobom da je bezvezno preusmjeravanje linije 307 i 308 u smjeru Zapruđa. Razlog preusmjeravanja je prvenstvo prolaza u rotoru, znači kada se prođe pruga u smjeru izlazne stanice autobusi imaju STOP, a kako je rotor bus se već polako zakreće u lijevo stoga se ne vidi dolazak automobila, drugo je bilo mi vozači smo se bunili kada voziš polaske koji su jao opterečeni kao npr. jutarnji ljudi stoje na prvim vratim pošto nema mjesta u vozilu i ne vidiš dali možeš slobodno proći, ako nije jasno ja kad vozim 307 ili 308 navrati pokažem ti kako je nezgodno, pogotovo jer ti pola ljudi viče možeš, neki viču ne može i nisi sposoban krenuti dok se sam ne uvjeriš, a ljudi zaklanjaju pogled (tokom kiše gorički busevi imaju slabu ventilaciju i stalno su šajbe zamagljene).

MAN19464

Pokušali su rješit problem sa onim ogledalom, pa nisu uspjeli, nikako gradska uprava za promet nije prihvačala, da se vrati izlazno stajalište u kružni tok kod pruge, gdje je nekad bilo, pa je zet odlučio promjenit trasu.
Sve što je ATR-ZG napisao upravu je, ništa se nevidi i gotovo uvjek šalju neispravne autobuse na linije 307 i 308.

Westin

Citat: www.zet.hr
Zbog očevida u zoni jučerašnjeg pada borbenog zrakoplova kod Lomnice, onemogućen je promet dionicama lokalnih cesta. Iz tog razloga autobusne linije 310 (Glavni kolodvor-Petrovina) i 319 (Velika Gorica-Lukavec) prometuju djelomično izmijenjenim trasama.

*Tramvajski promet redovit je na svim linijama.

sokre

Citat: MAN19464  u Kolovoz 05, 2014, 20:54:57
Sve što je ATR-ZG napisao upravu je, ništa se nevidi i gotovo uvjek šalju neispravne autobuse na linije 307 i 308.

Ne znam da li su ispravni ili ne, ali busevi koji sada voze, usporedivši ih sa donedavnim vozim parkom su prava premija.

Ponekad se zalomi i 34x ..  8)

Pogled na problematiku iz sfere putnika.

Šteta što izlaznu stanicu ne stave preko puta HG spota - kada je kiša, pošteno se pokisne dok se ne dođe do tramvaja.

A i sama ulazna stanica je dosta daleko - od tramvaja ima par minuta, dovoljno da se zakasni na bus. A linija nije baš frekventna.

Ivan

Hah, da, istina, na ove linije su išli prilično razvaljeni autobusi, sjećam se da je svojevremeno ovdje jedan SL 200 bio toliko istrunuo da se amortizer odvojio, probio pod i skočio kroz putnički prostor, srećom nije bilo ozlijeđenih.

sokre

Nisam se dugo vozio 307/308 - staje li bus na stanici ispred Renaultovog salona?

Jer ako da, 30 metara dalje je stanica 221, pređe se u Mećku i na Glavnom si za čas.

Šestica ipak vozi puuuno duže.

Ivan

Mislim da stoji, ali sumnjam da puno ljudi koristi. Zapruđe je jako dobro smješten terminal, mislim da ljudi nemaju problema s korištenjem 5 linija koje dalje voze, šteta da nema još linija koje bi tu išle (recimo, kako sam pisao, zašto ne sasvim logična Mičevec - V. Mlaka - V. Gorica, ako je Samobor prije 30 godina imao 4 različite linije za Zagreb, zašto VG i dalje ima samo dvije vrlo loše verzije jedne linije?).

MAN19464

Da stoji na toj stanici, 02.08. Subota prvi puta jedna putnica izašla na toj stanici sa linije 307 u 14:35 do tada nitko nije izašao na toj stanici, a več dugo se šišičevom vozi.
Da ona je otišla čekat bus linije 221.

sokre

Dobro, ljudi iz tih krajeva su malo tradicionalniji, pa ne vole baš eksperimentirati.

Ali da im se objasni ili zvučno najavi, više bi se koristila ta veza.

Većina ljudi zna doći do Zapruđa i zna da 6 vozi u grad. Tu priča završava.

Mislim da je tu opet ZET malo zakazao.

Slična je stvar i sa stanicama na Sarajevskoj. Tako malo ljudi čeka bus na njima, vjerujem da je to zato što ne znaju kada bus ide, da li uopće ide, da li uopće staje itd.

Čak se može izaći van i na Kauzlarićevom prilazu, pa na zadnju / prvu 220 i u grad.

Svašta bi se dalo.

STIB

Zbog radova na Slavonskoj, linija 107 vozi djelomično po Vukovarskoj.
A i ne-zglobni bus na toj liniji baš nije česta pojava:
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

Odlično STIB, ulovio si i nove registracije na ovom MAN-u!

Ivan

Citat: sokre  u Kolovoz 06, 2014, 19:14:32
Dobro, ljudi iz tih krajeva su malo tradicionalniji, pa ne vole baš eksperimentirati.

Ali da im se objasni ili zvučno najavi, više bi se koristila ta veza.

Većina ljudi zna doći do Zapruđa i zna da 6 vozi u grad. Tu priča završava.

Mislim da je tu opet ZET malo zakazao.

Slična je stvar i sa stanicama na Sarajevskoj. Tako malo ljudi čeka bus na njima, vjerujem da je to zato što ne znaju kada bus ide, da li uopće ide, da li uopće staje itd.

Čak se može izaći van i na Kauzlarićevom prilazu, pa na zadnju / prvu 220 i u grad.

Svašta bi se dalo.
Haha, a dobra ti je ova, ljudi malo tradicionalniji... ;D

Mislim da nema toliko veze s tradicijom koliko čisto s kvalitetom veza, zašto bi netko čekao sada još reducirane 220 ili 221 prema centru kad 6 vozi u bilo koje doba dana cca 50% češće, može pomoći i 8, a pogotovo prema ostatku Novog Zagreba ako je lakše čekati 7 i 14.

Jedina pametna kombinacija mi se čini 220 ili 221 prema Trnju ili 109 prema Trešnjevci, osim toga ništa mi se ne čini previše efikasno u usporedbi s češćim tramvajem.

citaro

Da, malo zalazim u OT sada, ali zar ne bi bilo bolje da se 120 ukine, a 122/123 ima 4 polaska u satu, s tim da svaki 2. ide do Podsusedskog trga, odnosno Dolja? Jer dok 123 vozi pretrpan, na 120, kao što sam napisao, zglobnjak vozi desetak ljudi po krugu...

Što se tiče ostatka (stariji busevi u gradu), ima to smisla, nisam baš dobro promislio prije nego što sam pisao.

Ivan

Zašto (već skoro mrtva) 122 umjesto 120? Ne vozi 123 pretrpan zbog Podsuseda nego zbog neredovitog busa za Gajnice koji ide u kriva vremena i kojeg ljudi ne čekaju pa su svi navikli da je bolje ići na 123, a dalje nema nikakve potrebe, poslije Gajnica u 123 nema preko 12-15 putnika radnim danom u podnevnoj špici, nema smisila da vozi ni sadašnjom frekvencijom. Isto tako, nije ni 120 uvijek prazan ali većinom vozi na kriva vremena, a kad vozi onda ide prečesto.

Mislim da 123 treba imati jednaki takt kao 119 i 131, između ta dva svakih pola sata, 120 treba uskladiti s njima da popunjava rupe u špici a ne da vozi prazna iza ovih dužih linija, a 122 treba potpuno ukinuti. Također treba i 131 dovesti na perone u blizini jer ljudi ga ovako ne čekaju.

Tomek

Ja bi 120 produžio do King Crossa, ili možda čak i do City Centra po Škorpikovoj.