Novi vozni redovi (2014)

Autor dean25, Siječanj 01, 2014, 18:49:04

dean25

Navodno postoji opcija da bi linija 277 bila produžena do IKEAe.
Neznam da li u svim ili samo u nekim polascima.

Inače,u planu za iduću [2015] godinu piše da će se autobusna linija 231 Borongaj-Novi Retkovec produžiti do Dupca.
Znači,više nebi ulazila u Južnu i Platanu,nego ravno Branimirovom i lijevo skreće u ulicu Roberta Škrnjuga te dolazi na terminal Dubec,te istom trasom natrag [neznam gdje misle staviti polazni peron za liniju 231 na terminalu Dubec).
S tim u vezi VGČ Donja Dubrava ima zadatak u Plan malih komunalnih akcija za iduću godinu uvrstiti izgradnju nogostupa za autobusno stajalište u ulici Roberta Škrnjuga (smjer A) neposredno u ravnini restorana Titanic [kod Interspara].

Anders

1. Koja je ulica Roberta Škrnjuga? Ne radi li se možda o Aleji Javora ili Dubečkoj?

2. Zašto jednostavno ne bi preusmjerili 269 i usput ju zaustavljali na Štefanovečkoj i Čulinečkoj umjesto na Mlinaru?

Citat: dean25  u Rujan 06, 2014, 23:30:09
(neznam gdje misle staviti polazni peron za liniju 231 na terminalu Dubec).

A izvisit će neka u zadnjem redu za svoj peron, isto kao kad je Jelkovec morao imati svoj pa je Blaguši uvaljena 224...
27302

dean25

Linija 128 od iduće nedjelje 14.9.dobiva novi vozni red za nedjelju (i blagdan).
Ukupno 1 polazak više u svakom smjeru,s tim da su mjenjana i neka postojeća polazna vremena i slijedovi polazaka (češći interval) nego do sada.

822DoDo

ulica Roberta Škrnjuga je ona ravno od terminala Dubec po kojoj busevi idu u garažu i iz garaže
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Navodno postoji opcija da bi linija 277 bila produžena do IKEAe.
Neznam da li u svim ili samo u nekim polascima.
Bi li trebala biti produžena iz Selnice kroz Dumovec (koji je pod g.č. Sesvete a nema vezu s centrom četvrti) ili iz Ivanje Reke? Mislim da bi Dumovec trebao biti bolja opcija.

Inače mislim da 277 treba produžiti do Dupca i ostaviti samo kroz Selnicu (pa u Dumovec), a krakata rješenja treba izbjegavati ako se ne radi o manjim selima, noćnim linijama i slično, tako da dio Stari Jelkovec - Ivanja Reka treba predati nekoj drugoj liniji, možda produžiti 216 ili neke polaske do Sesveta, možda spojiti s busom na 278 koji cijeli dan stoji, možda i ono kako sam pisao 225 pretvoriti u dvije kružne linije Dubec - Sesvete (Sljeme) - SJ - IR - Resnik - Čulinec - Dubec i obrnuto jer mislim da terminal Sesvete kao polazište linija gubi smisao kad su sve linije od njega tako slabo napunjene. S istim brojem autobusa može se složiti linije kojima bi stanovništvo sigurno bilo puno zadovoljnije.

Inače,u planu za iduću [2015] godinu piše da će se autobusna linija 231 Borongaj-Novi Retkovec produžiti do Dupca.
Znači,više nebi ulazila u Južnu i Platanu,nego ravno Branimirovom i lijevo skreće u ulicu Roberta Škrnjuga te dolazi na terminal Dubec,te istom trasom natrag [neznam gdje misle staviti polazni peron za liniju 231 na terminalu Dubec).
S tim u vezi VGČ Donja Dubrava ima zadatak u Plan malih komunalnih akcija za iduću godinu uvrstiti izgradnju nogostupa za autobusno stajalište u ulici Roberta Škrnjuga (smjer A) neposredno u ravnini restorana Titanic [kod Interspara].
To ima smisla... Ne bih se žalio da se onda 231 spoji sa 279, mislim da bi dobro funkcionirala jer imaju sličan takt, kad se isprazni do Dupca onda se opet napuni itd.

dean25

114:
do daljnjega samo 1 bus,a zadnji polazak s Ljubljanice 5 minuta ranije.

Ivan

Zašto uopće 114 još ima kasne polaske do 00:30, poslije 23 h nema potrebe kad su tu dvije cjelonoćne linije 32 i 116 i još 115 koja vozi do 00:50, u biti za 114 nema uopće potrebe poslije 20 h.
S druge strane, na Črnomercu malo linija ima polaske poslije 23:30, recimo za Borčec i 130 i 137 završavaju u 22:45 i 22:55 (a i 143 u 23:00 ako ju računamo), a zadnji 124 je u 23:15, zašto nije moglo recimo zadnja dva polaska u 23:50 i 00:10 biti sređeno za 124 i 130 umjesto na kraćoj 121...

dean25

Čuj Ivane,svaka ti čast na tvom trudu i konstsuktivnim prijedlozima!
ALI:
nije mi jasno kak to da još uvijek nisi "pukao" od tih silnih genijalnih ZETovih rješenja koje nam ZET servira.
Nevrijedi ovdje "lajati" kad nažalost to nema nikakvog odjeka i težinu.
Ja se nemogu načuditi i jako sam ugodno iznenađen koliko je ovdje puno pametnih kolega forumaša prisutno.Ali nemamo nikakvu strategiju djelovanja,nitko nas ne doživljava,nitko niti nezna za nas uopće,i apsolutno ništa nismo do sada poduzeli (nismo ni pokušali).Da smo pokušali,bar bi se čulo za ovaj forum da uopće postoji tamo gdje bi se to trebalo čuti.
Nebi ti htio pametovati i savjete djeliti (pogotovo kad me nitko ne pita) ali ti toplo preporučujem: počni ih "drmati" [grad,ZET,...] na sve moguće načine.Na koji način? Na koji god znaš i umiješ.S tim da ti preporučam da se za početak uhvatiš jedne teme (bilo koje) može i banalne,i tjeraj mak na konac s njima,ne popuštaj dok im ne dopizdiš.
Nikakav problem da organiziramo i tiskovnu konferenciju na sred Črnomerca ili gdje već treba.
Pa ako se i kada se to realizira,kreni s drugom temom.
Ak buš trebal help,javi se slobodno.
Vrijedi i za ostale.

[Sad ćete me svi razapeti,jel?]

Ivan

Ona udruga o kojoj smo pričali na željezničkom forumu bi bila dobra ideja, samo je odaziv... hm... povremen, ali puno ljudi je reklo da ih zanima. Možda se jednog dana zbrojimo. good_boy

tramvajac 92

Citat: Ivan  u Rujan 07, 2014, 17:40:47
Zašto uopće 114 još ima kasne polaske do 00:30, poslije 23 h nema potrebe kad su tu dvije cjelonoćne linije 32 i 116 i još 115 koja vozi do 00:50, u biti za 114 nema uopće potrebe poslije 20 h.
S druge strane, na Črnomercu malo linija ima polaske poslije 23:30, recimo za Borčec i 130 i 137 završavaju u 22:45 i 22:55 (a i 143 u 23:00 ako ju računamo), a zadnji 124 je u 23:15, zašto nije moglo recimo zadnja dva polaska u 23:50 i 00:10 biti sređeno za 124 i 130 umjesto na kraćoj 121...

Ajde, ovo sad na nešto sliči nakon ponoći, samo bi trebalo pomaknuti 115 5 min prije (točno u ponoć) da imaš 15 min interval koji se produži na 20.
0:05 115
0:15 116
0:30 114
0:50 115
1:15 116

Nijedan bus od ekipe (114/115/116) nema nešto putnika kad su 4 busa nakon 20 (pa sve do 23) na 115 što je po meni isto razbacivanje, ako su 2 dvokratna (jedan produženi do 19-20h) je odlično bilo i sa 3 busa. Interval od 15 min je ipak primjereniji od ovog 11-12 min pošto i tako ide poluprazan. Posebno sam alergičan na polaske koji su po 2-3 minute razmaknuti jedan od drugog.
Ak bi imali 3 na 115 s taktom 00 15 30 45 i 116 sa 10 40 teško da nakon 20 ima potrebe za 3 dodatna busa u punom rasporedu. Ili možda nekom fali da ima bus svakih 10 min?

@dean25 i sam si napisao da ih nije briga (blago rečeno) pa ne treba dalje trošit prostor na "gospodu" iz uprave.

dean25

Ovako:vrlo kratko i bez repliciranja u ovoj temi o ovom:
Ja zasad računam na Tramvajca92,Ivana i Westina a mogu i ostali kojim je pun qurac ZETa. E da,u vezi Udruge:ako "nemate muda" ratovati sa mjerodavnima po bilo kojem pitanju,ja imam,tak da nećemo vas stavljati u prvi plan ako neželite.
Krajem ovog mjeseca to konačno ide u proceduru.
Sve ostale info na pp.

Dreamwalker

Pitanje za Deana:

Na ZET-ovoj stranici na nekim linijama nije ažuriran vozni red. Dal to znači da su traljavo napravili update ili je to ažurno stanje stvari pa neke linije gube autobuse kao npr linija 226 nedjeljom po ovome što vidim gubi jedan bus? Nije 226 jedina, ima ih još.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

marin

Citat: tramvajac 92  u Rujan 07, 2014, 19:41:26

Nijedan bus od ekipe (114/115/116) nema nešto putnika kad su 4 busa nakon 20 (pa sve do 23) na 115 što je po meni isto razbacivanje, ako su 2 dvokratna (jedan produženi do 19-20h) je odlično bilo i sa 3 busa. Interval od 15 min je ipak primjereniji od ovog 11-12 min pošto i tako ide poluprazan. Posebno sam alergičan na polaske koji su po 2-3 minute razmaknuti jedan od drugog.

115 ima baš najviše putnika oko 20h i iza, kad školarci idu doma, također i linije s Črnomerca su poslije "špice" najpunije iza 19h pa do pola 10, vjeruj mi svaki drugi tjedan idem navečer na 115 u to vrijeme i usprkos što su 4 busa, i dalje se popune.
Pa zato su i ostavili taj još jedan dvokratni prije godinu dana jer kad su bila 3 navečer, nisu mogli pobirat ljude sa Ljubljanice.
A poslije pol 10-10 više nemaš psa u busu.

dean25

Nije još napravljen update na "tim" linijama zato jer će na "tim" linijama doći do izmjene voznog reda tek od subote 13.9. (npr. 105,203,210,219,223,229,233,262,274),odnosno od nedjelje 14.9. (npr. 205,226,279,282).Radnim se danom ne mjenja vozni red na tim linijama pa zato još ni nije stavljen novi raspored za vikend.

STIB

Za 226 je  ostao ljetni vozni red iako su po rasporedu službi i nedjeljom predviđena 2 vozna reda u 40-minutnom taktu (kao i u proljeće)
EDIT: Dean je pojasnio i ostale
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU