Tipovi autobusa na linijama 2015. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor Dreamwalker, Siječanj 12, 2015, 18:45:03

822DoDo

Ne vjerujem da su drugacije podeseni vec samo po njima nije toliko prckano koliko po ostalima...a i imaju nekih jadnih 200tkm tak da su relativno novi
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Citat: STIB  u Veljača 05, 2015, 13:00:59
U utorak je na liniji 226 bio bus 89 :o
Prema popisu, on spada u Podsused - znači li to da je bio samo na posudbi u Dubravu, ili je trajno prmješten?
88 i 89 su zamjenski autobusi pa idu gdje su potrebni, mislim da ih se već moglo naći i u isto vrijeme u jednom pogonu. Inače, nisam ni njih ni Iveco zamjenske neko vrijeme vidio u pogonu, možda samo slučajno nisam na trasama gdje voze.

Nego, nije jako neobično ali je ipak mala zamjena, zadnjih dana redovito vidim da solo Citelisi pokrivaju cijele 130 i 131, a MAN-ovi su na 127.

dominik,

Dugo nije bilo "bisera" na 118 do danas, na 118/04 je g.b. 74.

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

dominik,

Citat: dominik,  u Veljača 06, 2015, 14:20:46
Dugo nije bilo "bisera" na 118 do danas, na 118/04 je g.b. 74.
Danas je 'školski" g.b. 628.
Mislim da je to prvi put da je radnim danom školski na 118.

lovac27

Ivan

Citat: dominik,  u Veljača 10, 2015, 14:31:47
Danas je 'školski" g.b. 628.
Mislim da je to prvi put da je radnim danom školski na 118.
Strahota, kako nekome s imalo zdravog mozga padne na pamet takvo nešto poslat... Kao da nema dovoljno linija poput 159 ili 163 gdje bi sasvim normalno funkcionirali.

tramvajac 92

Šteta kaj nema fotke, to je prvi put da bus AP Dubrava vozi liniju koju daje AP Podsused.

Inače, da nema smisla.

hrvoje.skoc

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Veljača 10, 2015, 18:12:11
Šteta kaj nema fotke, to je prvi put da bus AP Dubrava vozi liniju koju daje AP Podsused.
To je samo broj :P :) Pa imamo i 62 busa iz "AP Dubrava" koji već godinu i pol dana voze u AP Podsused.

Ne znam, ja sam očekivao da će se prije ili poslije dio školskih vratiti jer broj u Podsusedu je poslije zadnjeg premještanja bio minimalan, a očekivao sam zapravo i da će Podsused podnijeti bar malo veći dio tereta koji je pao na Dubravu zbog Jelkovca (a prije i poslije i planova oko VG), no tako izgleda kad se pogoni ponašaju kao zavađeni susjedi pa za štetu jednog nije drugog briga ako se stvari ne preliju, tj. ne bih se čudio da iz APD nisu niti tražili pomoć od APP... ::|

Živim na zapadu pa mi ovo stanje i nije tako loše palo, nije da sam oduševljen recimo idejama da 120 opet ispada po potrebi ili da bude redukcija na frekventnim linijama kao 109, 115, 121 na kojima se "ne osjeti" kako trenutno ide na 210, 220, 221 i gdje sve već, ali zapravo sam odavno očekivao da Podsused preuzme barem 107 i da neke linije osjete pritisak...
No recimo, dvokratni vozni red na 127 je daleko, daleko manje potreban nego recimo pojačanje na 220, no trenutni ZET ne razmišlja o cjelinama, pa kad genijalci ne vide širu sliku onda očito samo istok pati pod redukcijama koje se izgleda već prihvaća kao stalno stanje koje ne misle popraviti, a ne vidi se ni cjelina dok imamo tako besmislene paralelne linije kao 275/282, ili autobuse koji recimo na 135 ili 232 nedjeljom imaju krug 1h pa voze 12 minuta i stoje ostalih 48, ili recimo subotnji vozni redovi na 223 i 279, ili bilo što izvan špice na 281 koja odveze trasu za 25 minuta pa onda stoji 20 dok više nema pojačani radni dan nego sve isto od špice rd do nedjelje takt 30 minuta, mislim, stvarno?? Među takvim neredima bi se bez štete za putnike (a i za vozače jer ništa ne bi bilo nepropisno, a mislim da im je puno više muka vozit nepotrebno pretrpani bus radnim danom ujutro nego što uživaju u nedjeljnom "odmoru" na poslu dok se dosađuju cijeli dan na okretištima) lako našlo vozača da vrate barem dio onoga što su linije kao 220 izgubile... No što reći, to je tipični ZET koji je sasvim očekivano na putu prema dolje, bit će još toga kad se 279 produži na Borongaj ili ako se uvede neka mini linija, ne vidim kraj glupostima od ideja, niti nekog inteligentnog tko bi znao izvući i spajati beskorisne linije i subote i nedjelje da se ima za nove (bilo glupe bilo malo bolje) stvari...

No da, da se vratim na početak, očekujem ipak i malo više prebacivanja školskih i tko zna čega još u Podsused jer Dubrava s nekim linijama dolazi na točku raspada, gdje bi se još moglo rezat? Možda 215 popodne bus manje, sve dublje od toga je katastrofa kojoj god liniji da se dogodi jer sve što se dalo iscrpiti je iscrpljeno...
Naravno, ponešto bi se dalo pospajati da se uštedi bus ili vozač na 213-230-(sad.minijaturna)232 ili 275-277-278 ili 226-228 čak da se i ne mijenjaju linije i ne reduciraju poslasci, no to ZET ne razumije pa njihovom logikom gledam da "nema opcija" osim rezanja.

dominik,

Citat: Ivan  u Veljača 10, 2015, 17:20:00
Strahota, kako nekome s imalo zdravog mozga padne na pamet takvo nešto poslat... Kao da nema dovoljno linija poput 159 ili 163 gdje bi sasvim normalno funkcionirali.
Sreća, nije dugo bio na liniji, otišao je u 17h u garazu jer su se vozaci zamijenili za buseve, pa je citelis koji je trebao u garažu preuzeo njegov v.r.

STIB

Citaro 676 na liniji 216 (inače su MANovi)

(via Tapatalk)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Izgleda da počinje generalna proba za maltretiranje minijima, danas na 135 g.b.90.

Ne bi bio ni tako mali nedjeljom, koliko mi je muka kad vidim koliko recimo vozači stoje i na 135 i na 120, 130, 134, 137, no to nije bio plan za povezivanje koje bi se lako ostvarilo osim što su im produžili (na nekima već ionako preduga) vozna vremena, ide se na samo ono što se vidi da je "preveliko" jer je teško izračunati koliko druge stavke zaista koštaju, a najviše nedostaje vozača koji su također najskuplja stavka u svemu... Jadan ovaj današnji ZET.
glavauzid

STIB

Citat: Ivan  u Veljača 15, 2015, 15:25:49koliko mi je muka kad vidim koliko recimo vozači stoje i na 135 i na 120, 130, 134, 137,
I na 204 i na 207, i na 228 vikendom (ima toga vjerojatno još)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

Kockica  na 212  :)  gbr.523

I na 210 isto, gbr. 521
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.