Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

prometnik

Citat: NP-549  u Svibanj 28, 2015, 10:33:56

ovo je ko neka vrsta facelifta na citaru, samo sta se model zove connecto?
kupi kartu spasi Promet

smogovci.bbb2

Upravo tako. Jedina vidljiva razlika je u imenu i retrovizorima. E sad za mehaniku i ostalo nisam upućen pa molim Tomeka ili tko već zna da objasni razlike Conecta u odnosu na novi Citaro.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Filemona

inače je izgled najmanje bitna stvar, ali izgleda jako plačno

Ivan

Ne znam što vas toliko zbunjuje Conecto, niti je neka novost niti rijetkost.

Iznutra nije puno lošiji od Citara, u principu je malo jednostavniji ali ovisi o naručitelju, a mehanika vjerojatno ima još manje razlike jer šasija je ista (u usporedbi s Citarom sa stojećim motorom, još nisam vidio novog Conecta s ležećim).

smogovci.bbb2

Ma ne zbunjuje već nisam znao da ovako izgleda kao Citaro. Znam samo za staru liniju Conecta  >hammer<

smogovci.bbb2

Pitanje, zašto ih ZET ne kupi?!

tramvajac 92

Bolje zglobne MANove, Mercedes se nije nešt proslavio  :P

M.A.N. boy

Baš me čudi da se i autotrolej opet odlučio za zglobne Mercedese nakon onih ne tako davnih i još uvijek  pretpostavljam neriješenih dogodovština sa citarima 2. generacije?!
Ok to je njihova stvar i njihov izbor ali njihovi  zadnji zglobni MAN-ovi iz 1995 i onaj jedan kasniji izložbeni primjerak su i dalje nakon toliko godina dosta dobri autobusi bar ih takav glas prat, i pa me čudi da se nisu još koji put odlučili za tog proizvođača.
Ali dobro neću sudit unaprijed vidjet ćemo, daj Bože da s ovim Connectima bude sve u redu i da servis vide samo na redovnom održavanju! :)

Dreamwalker

Conecti su dobiveni sudskim putem.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

M.A.N. boy

Aha, moja isprika onda.  Nisam to nigdje pročitao u zadnjim postovima pa nisam znao. Da li to onda znači i da moraju vratit sve Citare 2 generacije?

lussin

Pa, zadovoljni su s prvim Conectima iz 2005. , vjerovatno će se i ovi pokazati dobrima

Tomek

Ali prvi Conecti nemaju veze sa ovim modelom Conecta, ovaj model je ustvari Citaro 1. generacije koji se proizvodi u Turskoj i zove Conecto ;)

smogovci.bbb2

Dobro, jel ima netko da razrješi ovu zavrzlamu?! Od koje godine MB Conecto izgleda ko MB Citaro i koji je to Citaro, da li je prve generacije ali izgleda ko Citaro druge generacije ili je ustvari Citaro druge generacije a zove se Conecto jer je sad aktualan MB Citaro treće generacije  hi

Tomek

Mercedes Benz Cutaro imaš samo dvije generacije, ova nova koju još nema nitko u Hrvatskoj i stara koja je dve i neke redizajnirana temeljito.. Conecto je postao niskopodni autobus 2007. na bazi tadašnjeg Citara sa puno skromnijom opremom za siromašnija tržišta.

M.A.N. boy

A to znači da Conecto (visokopodni) kakvog smo poznavali više ne postoji,  nego postoje praktički 2 verzije Citara. Jedna normalna tj pravi MB Citaro i  druga  jeftinija verzija Citara samo pod imenom Conecto.