Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Portos

Citat: Dreamwalker  u Srpanj 14, 2015, 00:01:11
Dvoumio sam se dal da ovog metnem ovdje ili u topic "Slike iz ZETove prošlosti", ali ipak ću ga staviti ovdje.

Ovo je mislim ex gbr. 19 (bijeli) kojeg koriste na Velesajmu u svrhu snimanja filma o ratu u Sarajevu. Nemojte me uzeti za riječ, jer stvarno ne znam točan gbr, ali mislim da bi trebao biti 19. U istu su svrhu uzeli i ZETovu kompoziciju T4 + B4 425+855 koju su prethodno obojali u Sarajevsku shemu, a tamo je i mali MAN ex. Meštrović West Gate i jedan GPPov T3. Prema mojim informacijama, tramvaji su već izrezani, a oba dva busa su doživjela istu sudbinu.

Slika je preuzeta s grupe Zakaj volim Zagreb na Facebooku.

To je ex 17 koji je bio poklonjen na Mljet a naposljetku je završio kod Meštrovića gdje je vozio do nedavno. 18 i 19 su navodno još u ARZ, od njih su željeli napraviti cabrio autobuse, dok je 20 završio kao donacija u Babinoj Gredi ali je također skonćao u rezalištu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Dreamwalker

Portos jesi siguran? Napisao sam da su dva Mana. Jedan je taj ex 17 koji je Meštrović imao, a ovaj na slici je ex 19 koji je bio bijeli.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

Danas na portalu Večernjeg lista u rubrici Showbizz objavljene su fotografije u boji ovih buseva. Jedan je midi MAN (ovaj na fotki i crven je nije bijel) a drugi MAN je turistički. E tko zna neka prebaci slike na Forum. Radi se o snimanju filma L. Bessona na ZV-u
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Portos

Citat: Dreamwalker  u Srpanj 14, 2015, 17:07:34
Portos jesi siguran? Napisao sam da su dva Mana. Jedan je taj ex 17 koji je Meštrović imao, a ovaj na slici je ex 19 koji je bio bijeli.
I ex. 17 u Meštroviću je bio bijeli i često je na displayu imao baš tu liniju 100 napisanu. Mislim da je na slici baš ex. 17 a Meštrović je i MAN NL 262 prodao za potrebe snimanja.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Dreamwalker

E super. Hvala što si pojasnio. Nisam znao da je i 17 bio bijeli.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Tomek

Ovako danas izgleda gbr 147, prvi rashodovani NG312 iz serije zadnjih 10 komada koji su nabavljeni krajem 97., početkom 98.

Dominik MAN NG312

Zakaj baš on???? :(  buljo Kaj im je napravio? Kaj je rashodovan zbog starosti, kvarova ili nečeg trećeg?
Počivaj u miru!  hi  :-[

marin

A kaj ima je napravio. Ubio ih je! Bio je trul da je to bilo loše za oči. E kad bi sad motor iz njega stavili u npr. 144 koji cuka dok šalta i slabije ide, to bi bio posao!
Sad samo čekam da gbr. 148 izađe na vožnju, godinu dana je bio van pogona na popravku, sigurno će bit bolji za 3 koplja od svih autobusa.

MAN19464

atr-zgb

Iza 14 sati APVG uputio poziv APP na posudbu jednog solo busa jer fali za jutarnji izlaz, iza 15 sati dosao GB 23

MAN19464

APVG vraća dubravi pa mu fali za izlaz, pa onda moli podsused da posude bus.
Koje su to sad fore.
Jel to sad svima fali solo buseva?
PAVG imat če sve više problema sa manjkom autobusa. Puno ih je u ARZ-u a ništa se nepopravlja. Odkad su gb.850 i 652 u ARZ-u jel kao nema djelova, al ima djelova nego nema ili nedaju novce za djelove i tada imamo pun parking u ARZ-u a fali autobusa, za mene je to teški kriminal koji treba kazniti, uskoro nove redukcije ovaj put zbog manjka autobusa.
Zar je njima normalno da
autobusi čekaju po godinu dana da netko kupi djelove
kako bi se mogli popraviti.
Za firmu koja se bavi javnim prijevozom ovaj manjak autobusa je zvono za uzbunu i nekoga bi trebala bolit glava zbog ove alarmantne situacije.
Sreća pa je grad Zagreb generalni sponzor zet-u
pa nema brige. Redukcija je rješenje a za putnike ih baš briga.
Trebalo bi proširit parking u ARZ-u da se imaju di parkirat svi autobusi koji
čekaju djelove ili dobavljača koji je spreman dati djelove bez novaca.

C2

Nadam se da će 12 novih solaša riješiti ovaj cirkus u ZET-u

Ivan

Citat: C2  u Rujan 09, 2015, 23:13:20
Nadam se da će 12 novih solaša riješiti ovaj cirkus u ZET-u
Pa naravno da neće kad se gomilaju neodržavani autobusi, trenutno ZET ne bi trebao imati praktički nikakvih problema što se tiče ukupnog broja vozila kad ih je blizu 400 samo u redovnom autobusnom voznom parku, ali ima velikih problema s brojem ispravnih vozila koji trajno pada.
Sve smo bliže situacijama sličnim recimo 2006. kad nabavke jednostavno nisu mogle riješiti probleme koji se skupljaju trajnim izostankom ulaganja, kad se događalo da dođe 11 ili 15 novih autobusa i svejedno ne napravi neku pravu razliku; 2009. se puno toga "riješilo" prevelikom kupovinom i leasingom odnosno outsourcingom održavanja ali za daleko preveliku cijenu... Treba naći razumnu sredinu jer ovako se ne vodi uređena firma.

Tomek

Školski se stalno sele između pogona, 614 i 622 u APP-u