Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

STIB

Pa zna se tko je u Zagrebu Veliki/Jedini/Glavni/Nepogrešivi itd.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

smogovci.bbb2

Pa onda smo si sami krivi što to trpimo  >hammer<
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

C2

Nažalost zbog zakona o javnoj nabavi ZET ne može izabrati ono što želi već najjeftiniju ponudu iz natječaja.  Može jedino uz muljažu i namještanje.  :)evil

NP-549

Činjenica je da što se tiče samog motora IVECO ima najrazvijeniji CNG pogon, i najduže su u tome.  S motorima nema nekog problema, ali je često problem sa pregrijavanjem. Da li su hladnjaci poddimenzionirani ili krivo postavljeni to nebi znao, al znam da se busevi griju.

smogovci.bbb2

Meni ta javna nabava nije jasna. Znači da se jave Kinezi sa svojim busevima i ak su najpovoljniji njih će izabrati?! Ja mislim da nije to baš tak. Možda živim u neznanju. ZET je valjda napisao kaj kupuje. I najpovoljnije onda od onog kaj smo rekli da hoćemo kupiti.

NP-549

uobičajeno je da je zemlja porijekla EU, tako da kinezi teško upadaju. Vidiš da u zadnje vrijeme nema baš ni turskih autobusa, a jedno vrijeme su stalno bili Conecti i Clasici.

221

Kinezi (a i svi drugi izvan EU) teoretski se mogu javiti na natječaj za javnu nabavu, ali im udio vlastite robe u nekom proizvodu mora biti ispod 50%.

smogovci.bbb2

Neznam. Kako onda Madžari i Poljaci kupuju Conecte a isto su u EU?! Poljaci proizvode i MAN i Solaris. Ova nabava Citelis-a je skroz mutna. Ko i sve u HR ???

Majstor

Ova javna nabava je javna namještaljka

Vlasnik Irisbusa je banka koja sufinancira EU projekt pa "gura" svoje
Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

Majstore, jel gotov gb.850?
Kad će u promet?

Majstor

Ne
Dijelovi nisu stigli s kada ce ne zna se
Samo mi sudite pošteno !

marin

Citat: NP-549  u Srpanj 20, 2015, 16:45:48
Činjenica je da što se tiče samog motora IVECO ima najrazvijeniji CNG pogon, i najduže su u tome.  S motorima nema nekog problema, ali je često problem sa pregrijavanjem. Da li su hladnjaci poddimenzionirani ili krivo postavljeni to nebi znao, al znam da se busevi griju.
Kako nema problema s motorima, stvarno često odlaze vodene pumpe po ljeti, a na skoro 10 njih je prosvirao motor i imaju novi.

Spiker

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 20, 2015, 14:45:14
Da li itko na forumu zna tko je umjesto plinaša koji su bili na probi (solo MB Citaro-a i zglobnog MAN-a) odlučio da se uzmu Citelis-i a da nisu bili uopće isprobani nego uzmi 70 komada i VOZI MIŠKO russian_roulette

Razmisli i odgovor će ti sam doći.
Za taj natječaj, za 18m dizele se javio samo MB, za 12m dizele se javio samo MAN, za CNG se javio samo Iveco.
Sve ti jasno. Svi su tu u dogovoru.
A da bi shvatio tko i kakao, trebalo bi pročitati sve ugovore; dobavljač-leasing-ZET-ugovori za održavanje....

Spiker

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 20, 2015, 17:07:58
Meni ta javna nabava nije jasna. Znači da se jave Kinezi sa svojim busevima i ak su najpovoljniji njih će izabrati?! Ja mislim da nije to baš tak. Možda živim u neznanju. ZET je valjda napisao kaj kupuje. I najpovoljnije onda od onog kaj smo rekli da hoćemo kupiti.
Teoretski DA.
Ali, prije natječaja, drugari se sastanu u nekome tajnovitome lokalu ili lovištu kako priliči gospodi i dogovore stavke na natječaju kojima će izbaciti konkurenciju. Kinezi nemaju zastupnika u RH. I, na buseve iz EU nema carine...

Spiker

Citat: marin  u Srpanj 20, 2015, 23:56:35
Kako nema problema s motorima, stvarno često odlaze vodene pumpe po ljeti, a na skoro 10 njih je prosvirao motor i imaju novi.

Vjerujem i da svima ovima, na kojima je prigovor da nemaju snage, pojedini cilindri ne rade dobro.
Sve je to posljedica loše kvalitete komponenti i time otežanog održavanja.