Novi vozni redovi 2015

Autor dean25, Siječanj 09, 2015, 15:14:23

marin

Da, mislio sam napisati jedina koja ostaje reducirana s Črnomerca.

Ivan

123 ne treba vraćati treći bus kad poslije Gajnica ima u špici do 15-ak putnika a poslije Podsusedskog trga cca 5-8, ako uzmemo da 123 (na :00,:30) i 119/131 (na :15,:45) imaju zajedno takt 15 minuta, to je više nego adekvatno i zapravo iznenađujuće uredno za ZET koji drugdje redovito smiješna preklapanja, još samo kad bi 131 smjestili na pravi peron i sve super...

marin

Problem je što niti 119 navečer više ne ide svakih pola sata nego je jedan bus, što nikako ne paše puno vozača, njega je trebalo vratit možda čak više od 123.

Ivan

Citat: marin  u Rujan 08, 2015, 20:11:51
Problem je što niti 119 navečer više ne ide svakih pola sata nego je jedan bus, što nikako ne paše puno vozača, njega je trebalo vratit možda čak više od 123.
Hm, da, to sa 119 je neobično i nije baš najsretnije, treba ga vratiti... Ako negdje baš treba štediti ne znam zašto ne bi radije maknuli jedan bus sa 136 koja navečer potpuno suprotno razumu voze češće nego u špici (svakih 15 a preko dana 17), a mogla bi biti sasvim u redu da ide po subotnjem voznom redu ili recimo kao 134 sa skraćenim večernjim voznim vremenom 40 minuta za krug na taktu 20, zapravo to na 134 ne ide dobro jer prezapošljava vozače do granice izdržljivosti, dok bi ovdje moglo funkcionirati prilično normalno.

tramvajac 92

134 treba treći bus do 19 sati a ne da s takta od 15-20 min padne na 25 usred špice.
20 minutni takt je od 20:40 do 23:20 (:40 s Črnomerca, prvi sat je naknap, a onda pada i broj vozila i putnika pa je to već podnošljivije,

Zbog čega se 3 vozni red uključuje već u 5:05 i tvori razmak od 10 min do sljedećeg? Ista stvar u 5:55, bus je otišao 10 min prije i evo ide opet. 134 bi trebalo prorjediti izvan špice, tako da s Črnomerca ide 05, 25, 45 (15, 35, 55 Prečko).

Scarface

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 05, 2015, 14:43:00
220 i 221 i dalje redukcija (4 vr).

Ja zadnjih godinu i pol gotovo svakodnevno koristim liniju 221 i koliko pamtim uvijek je vozni red radnim danom bio 10/11 minuta u špicama. Tražio sam malo po forumu, ali nisam uspio naći koliko je prije bilo buseva na toj liniji te koliko su često išli.

tramvajac 92

Evo sad je na 221 ujutro 10 min takt, popodne 11 s 4 busa, onda je valjda bilo 5+5.

smogovci.bbb2

Na 220 je vozilo 6vr, pa 5. Evo sad zadnje 2g četiri. Krajem 80-tih 8vr. Vr vremena se stalno produžuju zbog gužvi na trasi linije. Nekoć je bilo 40 min (18+22), pa 42 (20+22), sad je već 45 (20+25). Ako se produži linija do Sarajevske kako se planira, još +5min. A broj autobusa manji. 221 slična priča.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

APD će od 14.09. imati dvije nove linije u Sesvetama, vraćen je po jedan vr na lin 234 i 281 tako da su lin 220 i 221 ponovno izvisile.

smogovci.bbb2

822DoDo

Od ponedjeljka nova linija, 267....vozit ce jedan bus svaki dan
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

267 DUBEC-MARKOVO POLJE I 283 SESVETE-BADELOV BRIJEG. Objavljeni su i VR na stranici www.zet.hr (red vožnje, Dubec, Sesvete). Pa tko može neka prebaci PDF.

smogovci.bbb2

Kako su izvršene korekcije polazaka na lin 275 mislim da isti mini bus vozi i 275 i 283. Ako griješim, isprika unaprijed.

smogovci.bbb2

Ivan

Sve slabija je ta linija za Sljeme... A mene baš zanima zašto radnim danom tamo više ne šalju minije kojih ima viška, a ne Lion's City koji se nikad ne napuni... Meni je to potpuno besmisleno, je li bilo ikakvih problema kad su vozili miniji (meni su se činili prazni kad god bih ih vidio) ili se netko samo sjetio da ih više ne disponira i zaboravio da su ih ikad disponirali?
Uglavnom više smisla ima uštediti na malom busu i slati da vozi češće, nego rjeđe preveliki koji se ne puni, više troši (pogotovo na tako ekstremnoj liniji) i takvim voznim redom privlači još manje ljudi, zar ne? Pogotovo kad ima itekako dovoljno malih autobusa.

Čak i ako se mora kombinirati s tim BoB, može se i na minija staviti nosač za bicikle, nema to čudo više od par desetaka kila...

Uglavnom, bitno da su oni kupili toliki višak minija, a ne bi se sjetili na koje linije ih se može slati, a na 143 ili 204 i dalje slobodno bilo kad zalutaju solo koje se sve slabije održava...
glavauzid
Čak i da ima par linija kud su mogli, ništa i dalje ne rade, jedino su se sjetili slati ih na 135 nedjeljom (više ne subotom)... Mogli su vikendom bar još na 137, 214 i još 4-5 linija koje se ne pune.. No ne bi se oni sjetili toga, treba dobro izraubat redovne autobuse a ovo neka stoji, oni su napravili svoje veliko mozganje s preokretom na 135.

kava
Ja stvarno ne znam tko je više tu lud.